Skocz do zawartości

Realne spalanie 2.0d 2. 3.0d 3.5d 2.0i 2.3i 2.8i 3.01 3.5i

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Niemczech na A1 też obecnie nie jest wesoło. Bardzo dużo zwężeń i remontów, a do tego duży ruch wakacyjny. Wystarczy, że coś się zepsuje albo stłuczka na zwężeniu i korek na godzinę gotowy. Ostatnio 380 km jechałem 6 godzin.
  • Odpowiedzi 853
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tyrol, mniej wiecej od insbrucka az po padwe, jazda na zmiane od 100km/h do 5km/h

Nie polecam tego oddcinka

Jak ktoś kieruje sie w stronę Tyrolu polecam ominąć odcinek Monachium Insbruck autostradą A8. W Monachium lepiej jest skręcić do Ga-Pa i wówczas wjazd do Austrii w okolicach Imst lub w ogóle ominąć tę okolice skręcając w pobliżu Norymbergi na Ulm i Bregenz. Wjazd do Austrii do zachodu, plynna jazda bez korków, brak remontów na autostradach. Spalanie spada ;)

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jechałem w okolice Wenecji i mogłem jechać od Monachium przez. Innsbruck lub Salzburg i wybrałem Salsburg i udało mi sie bez korków :D
Opublikowano
Przepuściłem od wczoraj przez wydech dwa baki ON'u. Trasa z Wawy do Nicei prawie 1850km. Coś tam jeszcze w baku się kołacze ale nie mam siły dziś tankować choć komp pokazuje zasięg poniżej 50km i krzyczy jakimiś ostrzeżeniami :mrgreen: Prędkości przepisowe ;)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

od soboty stuknęło 1800km :)

pierwsze 1640km na 2 bakach ON

jeszcze przede mną jakieś 2000km :(

Opublikowano

Co prawda nie mam piątki ale 3GT gabarytami praktycznie nie odstaje więc...

U mnie wygląda to tak:

http://www.motostat.pl/user_images/65522/icon1.png

2.0d, xDrive, MPower Pack. Ciągle próbuje jeździć przepisowe 140 po autostradach ale tym samochodem się po prostu nie da ;-)

A przy 200 pali koło 9 litrów.

Na weekend będę miał X4 335d xDrive także się pochwalę jaki tam zrobiłem wynik :twisted:

Opublikowano

trasa wroclaw/tychy/wieden/przez wegry polniakiem /zagrzeb/ docelowo split. 1410km z groszami. srednie z kompa 6.L, z tankowania 5,98. sr. predkosc 106km/h. na autostradzie tempomat na 150. vmax z gps 164. pelny bagaznik plus 5 osob oraz cala droga na klimatyzacji. jazda w nocy

powrot juz w 2 osoby plus niewielki bagaz. split/zagrzeb/wegry polniakiem/wieden/czechy w polowie autostrada w polowie polniakiem. pozniej polska polniakami do jawora. 1210 km. tempomat na 150 plus klimatyzacja cala droge. z komputera sr. 6. z tankowania 6,1. srednia predkosc 94km/h. wiecej korkow, wiekszy ruch, jazda w dzien.

polniakow po chorwacji ok 300km glownie by zwiedzac i poznawac jak zyja tubylcy

lacznie w ciagu wyjazdu na 180L ON zrobilem 2910 km :)

sr. z calego wyjazdu 6.18L/on/100km

Opublikowano (edytowane)

Na długi weekend byłem w Wiedniu z rodziną. Wyjazd w czw, powrót w pon. Ruch niewielki.

Do Wiednia dojechałem w 3:51 ( kupowałem winietki po drodze ) , a z powrotem w 3:31 :D od wyjazdu z garażu w domu w Mysłowicach, do wjazdu do garażu podziemnego hotelu Trend Hotel Messe Vien.

Generalnie zdjęcia z wyjazdu mogą przyjść później, ale na ograniczeniach jechałam bardziej niż przepisowo, tylko na autostradzie było szybciej. 200 nie przekraczałem.

Spalanie średnie 11,6 l :cool2:

Edytowane przez Pemek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam wrażenie, że ten temat się zamienił w raport, gdzie, kto był na wakacjach, a nie ze spalania. :)
Opublikowano
Mam wrażenie, że ten temat się zamienił w raport, gdzie, kto był na wakacjach, a nie ze spalania. :)

Nie przesadzaj, przy każdej trasie wycieczki podane jest spalanie :wink:

Opublikowano

to jeszcze się pochwalę ile płacę za ON :)

italy : 1,56-1,68 Euro za ON

choc w Austrii widziałem za 1,3E :)

kto przebije ?

Opublikowano
Szwajcaria 1.25 EURO za ON :mrgreen: (w strefie wolnoclowej w Samnaun)

Opublikowano

Hotel Nice Riviera w Niceii :)

Spalanie na całej trasie wyszło tradycyjnie w okolicach 7.2 l/100km :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Full na pokladzie

2 psy 120kg w bagażniku

Box 500l na dachu

140 na tempomacie 98% trasy

3200km przejechane

Średnie spalenie z trasy 9.0

Chyba dobrze?

Ciekawe czy w drodze powrotnej będzie podobnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurde, jakby nie te dwa psy, to byś miał 8. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: