Skocz do zawartości

e46 330i Pióra wycieraczek bezprzgubowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem rok temu, może więcej pióra bezprzegubowe firmy Bosch. Od strony pasażera w pozycji "0" nie przylegają do szyby na końcu i szyba jest niedomyta ze smugami. Pytanie, czy oryginalne BMW maja tę samą wadę?

Edytowane przez zent

Opublikowano
Ja mam niby ori i jest to samo, tzn też nie przylega w rogu szyby na spoczynku...
Opublikowano
niema takiej opcji żeby nie zbierały wymięcie sprężyny albo ramiona.
Opublikowano

Zent

co do twojego opisu napisz w liczbie pojedynczej że nie lubisz klekotów :D

Opublikowano
U mnie to samo na bezprzegubowych bosch aero twin i zwykłych alca. Długość wycieraczki pasażera 50cm.
Opublikowano

Tez mam to samo, wycieraczki te same jak kolega wyzej.

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

50cm prawa, 58cm lewa. Zrobiłem tez foto, wrzucę jak wrócę do domu :-)

Wysłane z mojego LG P990 za pomocą Tapatalka

Opublikowano
Zent

co do twojego opisu napisz w liczbie pojedynczej że nie lubisz klekotów :D

No ale jest nas dwóch...:)

Opublikowano
Ja nie jestem zwolennikiem wycieraczek bezprzegubowych. Mój ojciec miał w Toyocie Corolli dedykowane bosha, ja miałem kiedyś w VW Golfie IV dedykowane bosha i taka sama kicha była z wycieraczką pasażera. Jedynie jak mój szwagier miał w Toyocie Celica to obydwie wycierały idealnie. Morał jest prosty, z własnego doświadczenia 2/3 wycierały źle więc teraz kupuje tylko i wyłącznie stare dobre zwykłe pióra. Z nimi problemu nigdy nie było, a i wizualnie lepiej wg. mnie wyglądają niż te banany.
Opublikowano
  • Autor
Zwykłe pióra, także Boscha idealnie przylegały do szyby pasażera, ale skusiłem się za modą na nowoczesność i teraz mam za swoje. Oryginały są jeszcze dłuższe, więc również nie będą przylegać na krańcu szyby, a cena wyraźnie wyższa.
Opublikowano

Niedawno zmieniałem pióra i zostałem przy klasycznych - nie żałuję :)

te płaskie jakoś nie pasują wizualnie do E46 :D

Opublikowano
Bosch: L - 55,5 cm, P - 48,5 cm :roll: Czyli dużo krótsze pióra od oryginału ...

Ja mam bosche 600mm i 500mm. Na poczatku wycieraly idealnie. Teraz po ponad roku gorzej. Przy stronie pasazera zawsze odstawaly (i odstaja) ale mimo to wycieraly dobrze.

Opublikowano

u mnie nie przylegają idealnie na końcu szyby.

ale wycierają idealnie więc jest ok

Opublikowano
Potwierdzam. 5 centymetrów przy słupku nie wyciera bo nie przylega ale resztę wyciera idealnie.
Opublikowano

Mam takie same wycieraczki i tez odstaje :) Kupiłem 47,5cm, jak założę to dam znać.

EDIT: Nic to nie daje. Wycieraczka nie zbiera na końcu, jest jeszcze gorzej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Up.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć lub najlepiej zrobić zdjęcie oryginalnego płaskiego pióra lub w jego rozmiarze od strony kierowcy tak jak na tym zdjęciu?

http://img580.imageshack.us/img580/5798/hitp.jpg

U mnie jw. końcówka pióra czasem delikatnie haczy o ramie i wytarło trochę lakier. :? Czy jest to wina pióra Boscha, które jest krótsze od oryginału, czy wszystkie płaskie mają taką przypadłość w e46?

Opublikowano
metoda prosta i mało profesjonalna ale skuteczna :D dognij sobie troche sam koniec ramienia w dół i w ten sposób ramie odsunie się od pióra :) zrób większy łuk z ramienia i już przestanie ci dotykać.
szukam