Skocz do zawartości

Akcja serwisowa e46 2002-2003? Poduszki powietrzne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli tak, to fajnie :cool2:

Ale co fajnie? Twój model jest na liście...mojego nie ma

The affect BMW models are the E46 2002-2003 model year 325i, 325xi, 330i, 330xi sedans; 325Ci and 330Ci coupes and convertibles; 325iT and 325xiT Sports Wagons; and M3 coupes and convertibles.

Niestety u nas dotyczy to diesli, na polskiej liście są i 330 d i 320 d. Lisa VIN na Polskę jest na stronie UOKiK. Niestety mój nr VIN jest bardzo blisko jednej z wadliwych sztuk. Odnoście wymiany kurtyny, miałem to przerabiane po najeździe na krawężnik wystrzeliła. Wymieniano mi w serwisie Boscha z 5 lat temu na nową z serwisu, kostsztowała wtedy trochę ponad 1000 zł. Wtedy jeszcze nie było w mojej okolicy żadnego serwisu BMW. Jest masa rozbierania, deskę trzeba odsunąć, zdjąć osłony słupka, demontować częściowo podsufitkę, sporo pracy.

• Odpowiedzi 395
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bo u nas każde ASO na swój krój. Zapomnij żeby się przyznali nawet jak by tak było. Swego czasu BMW w Katowicach nie było w stanie na gwarancji wymienić skrzyni w X5 /nie bo nie, ma Pan urojenia że źle działa/ ale BMW w Niemczech wymieniło bez problemu, 'od ręki'. Tak samo ostatnio było jak ASO zdaje się w Poznaniu "zawaliło" sprawę naprawy gwarancyjnej i szlag trafił silnik w nowym X5, /wciągnął zapomniane podkładki/śrubki/ , nie było winnego. BMW w niemczech załatwiło wymianę gwarancyjną. U nas większość ASO to stragany z szyldem, a zarządzają nimi łajzy nastawione tylko na minimalizacje kosztów.

I jak można się dziwić Adolfowi Hitlerowi, że chciał wytępić to tępe robactwo (Polski naród wraz z innymi brudasami mentalnymi) ...plugawy kod genetyczny trzeba tępić.

...dobra! do rzeczy :)

Tak jak mówisz "Bo u nas każde ASO na swój krój" .....dostałem 5minut temu jeszcze takie coś:

"Szanowny Panie,

Pełne listy będą dostępne w połowie Lipca. W tej chwili proponuję kontakt ze sprzedawcą samochodu w Niemczech. Może już być w posiadaniu listy własnych samochodów

BMW Group

Polska

Marek Kaniewski

B1-CS-PL-A

Customer Care and Warranty Manager

Oddzial w Polsce

ul.Wołoska 22 A

03-675 Warszawa

Phone: +48 22 279 71 37

Fax: +48 22 33 18 205

mailto: [email protected]

Url: http://www.bmwgroup.com"

Za tekst o Hitlerze ode mnie możesz dostać w ryj, a od prokuratora zarzuty. Uważaj co piszesz.

No uważaj bo kolega załatwi Ci kany i na dołek, a bmw będzie stało :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiś konkurs cytowania postów? Żeby za wszelką enę zrobić ten temat nieczytelnym? Dziwne.
Opublikowano
heh ..uraziłem honor polaczka :)

ale ja tam sram na prokuratora ....tak jak towarzysz Kania sra na prokuratora. :wink:

Lubię to :D

Opublikowano
Ustaliłem, że akcja serwisowa dotyczy przedniej poduszki powietrznej pasażera, a nie poduszek bocznych.
Opublikowano
Chyba znów Cię zmartwię, ja rozumiem tą informację w ten sposób że numery vin dotyczą rynku polskiego czyli samochodów sprzedanych w naszych polskich salonach. Jak masz auto z polskiego salonu to wtedy masz szczęście.... :wink:
Opublikowano
Dokladnie, lista dotyczy aut sprzedanych w pl. Znalazlem tam VIN bardzo podobny do mojego (moje auto jest z 05.2002). Ten sam model. Niestety gdy zadzwonilem do 2 ASO dowiedzialem sie ze moj nr VIN nie figuruje na zadnej liscie "do wymiany". Generalnie mysle ze jest to sciema. Wg zrodla adac wszystkie E46 od 12/2001 do 03/2003 sie kwalifikuja tj. 220000 aut. Szkoda ze nie znam niemieckiego ale chyba poprosze znajmego zeby skrobnął maila do bmw.de .
Opublikowano
Niestety mój nr vin też jest blisko...a to oznacza, że jeśli spojrzałbym na listę vin z Italii to na pewno bym tam swoje auto znalazł. Pytanie czy Giovani , który dostanie list w polecony będzie pamiętał komu sprzedał auto? Czy Giovani jeszcze żyje? Czy Giovani odbiera listy polecone?
Opublikowano
Chyba znów Cię zmartwię, ja rozumiem tą informację w ten sposób że numery vin dotyczą rynku polskiego czyli samochodów sprzedanych w naszych polskich salonach. Jak masz auto z polskiego salonu to wtedy masz szczęście.... :wink:

Skoro jest dalej źle, to gdzie mam wozić żonę ... w bagażniku? Do kogo mam napisać e-mail, list do dealera w DE, tam gdzie sprzedali mi auto, czy do salonu pierwszego sprzedawcy? Gdyby chodziło o wymianę maski, bo koroduje, to bym temat zbagatelizował, ale tu chodzi temat na prawdę wybuchowy!

Opublikowano
Pytanie czy Giovani , który dostanie list w polecony będzie pamiętał komu sprzedał auto? Czy Giovani jeszcze żyje? Czy Giovani odbiera listy polecone?
hehe pewnie że zyje ale jego interesuja informacje na temat akcji serwisowej e90 ;p

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Pod koniec miesiąca w serwisach ma być dostępna pełna lista VIN i będą musieli wymienić we wszystkich autach nabytych na terenie innych państw UE.
Opublikowano

Houston tu BMW AG mamy problem....

Czekaliśmy z akcją serwisową do czasu wysłania wszystkich e46 do Polski, a oni teraz domagają się wymiany poduszek. Nie wiedzieliśmy że to nasze badziewie będzie tak długo jeździć.

Houston...czy w Poznaniu kupimy tyle używanych poduszek?

Opublikowano

ale ja tam sram na prokuratora ....tak jak towarzysz Kania sra na prokuratora. :wink:

Nest, dostajesz ostrzezenie. Nie za urazenie czyjegos honoru, tylko za tekst o Adolfie. Nastepnym razem za pisanie nazistowskich bzdur dostaniesz bana. Dotarlo, czy trzeba drukowanymi?

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie do centrali można spokojnie pisać po angielsku.
Opublikowano

Ja nie jestem polaczkiem więc mnie nie uraziłeś. Bardziej budzi zainteresowanie czemu robisz sobie III Rzeszę w Koszalinie....dziadkowie na pociąg z repatriantami się nie załapali i teraz masz żal?

I nie sraj tak na wszystko bo się z gó... nie wygrzebiesz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy coś już wiadomo na temat akcji serwisowej BMW E46 aut sprowadzonych z terenu UE ?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Podbijam temat bo w BMW Polska chyba nie zamierzaja zajac sie pojazdami sprowadzonymi z UE i trzeba bedzie UOKiK zawiadomic co by jakas kare przyłozyli.