Skocz do zawartości

przebieg 200000 ..ile kosztuje zrobienie rozrzadu..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

BMW 318I ...ile kosztuje zrobienie rozrzadu i czy trzeba juz robic przy przebiegu 200000 bo nie byl chyba jeszcze robiony...

Pozdrawiam

Opublikowano
Witaj. Kolega E36 318i Touring zrobił jakieś 500tyś i sprzedał nie dotykając się do silnika. Więc jak Ci łańcuch nie grzechocze to nie ma problemu. Ja mam 160tys i mi jeszcze nawet rozrząd na myśl nie przyszedł....
Tomek
Opublikowano
Ostatnio zrobiłem u siebie w E36 318i małą wymianę : wałka rozrządu, popychaczy i samoregulatorów oraz paska i napinaczy. Powiem tak... różnica jest ogromna ale tez słono mnie to kosztowało... 1500 zł!
Opublikowano
Witam!

BMW 318I ...ile kosztuje zrobienie rozrzadu i czy trzeba juz robic przy przebiegu 200000 bo nie byl chyba jeszcze robiony...

Pozdrawiam

Napisz jaki masz typ silnika. To ogromna różnica.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

witam

zdecydowanie napisz jaki to silnik - choć jeśli piszesz że ma 200 tys. i nie był robiony to na 99% łańcuch (pasek by tyle nie wytrzymał :) )

więc jak nie dzwoni to nie ma sensu wymieniać

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Witam,

W moim TDS-ie łańcuch też nie hałasował, ale jak już strzelił, to narobił sporo bałaganu: pękł wałek rozrządu, głowica.

Nie wierzcie w niezniszczalność łańcuchów.

Pozdrawiam,

Piotrek

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam,

W moim TDS-ie łańcuch też nie hałasował, ale jak już strzelił, to narobił sporo bałaganu: pękł wałek rozrządu, głowica.

Pozdrawiam,

Piotrek

Buba - ile dałeś za części i robotę :?:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Ile wychodzi tak u was zrobienie paska w M40 i sa jakieś zalecane przez was czesci które zakładać, czy to nie ma znaczenia. Zmieszcze sie w 300 zł?
Opublikowano
Witam,

Pozdrawiam,

Piotrek

Wydaje mi sie ze lancuch sie urwal w nastepstwie pekniecia walka a nie odwrotnie.

Ile wychodzi tak u was zrobienie paska w M40 i sa jakieś zalecane przez was czesci które zakładać, czy to nie ma znaczenia. Zmieszcze sie w 300 zł?

Jak sam bedziesz robil to sie zmiescisz. Pasek, napinacz i o ile pamietam rolka to koszt kolo 200zl + robocizna.

Opublikowano

Do mojej M40 w znajomym sklepie motoryzacyjnym cześci do wymiany paska koszt 270 po rabacie + robocizna ok 80zł . Besie kupiłem w niemczech z książką serwisową z przebiegiem 280 000 km i zniej wynika , że pasek ma przejechane 50 tyś, a był wymieniany co 80 tyś km.

Co do rozrządu to się wiele naczytałem na tym forum i wynika, że w każdej chwili może w nim coś się skopać. Jak narazie to tylko na zimnym silniku rozrząd mi stuka.

Czy ktoś się orientuje co ile gdzieś się wymienia rozrząd w M40 (wiadomo że to jest zależne), przy jakich objawach powinno się go wymienić i ile to może być warte. Może jakieś szczegółowe dane. Z góry dzięki.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
Opublikowano
panowie ja własnie szukam całego silnika bo koszt wymiany napinacza + kółek + Slizgów w sumie cena tych podzespołów jest tak droga ze lepiej kupic cały uzywany silnik a mam na oku taki co 94 tys km i jest jeszcze w budzie mozna go krecic sprawdzac i w ogóle a koszt to 2000 pln (silnika ) wiec uwazam ze warto bo jak zrobie głowice pierdoły i cos jeszcze i pojade na plac zrobie pare kółek i walnie mi znowu to sie powiesze motor to 2,0 24 v e 36
Opublikowano
panowie ja własnie szukam całego silnika bo koszt wymiany napinacza + kółek + Slizgów w sumie cena tych podzespołów jest tak droga ze lepiej kupic cały uzywany silnik a mam na oku taki co 94 tys km i jest jeszcze w budzie mozna go krecic sprawdzac i w ogóle a koszt to 2000 pln (silnika ) wiec uwazam ze warto bo jak zrobie głowice pierdoły i cos jeszcze i pojade na plac zrobie pare kółek i walnie mi znowu to sie powiesze motor to 2,0 24 v e 36

A jak kupisz gorszy od swojego, stracisz kasę i czas na przekładkę, to dopiero sobie w łeb strzelić :duh:

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Co do rozrządu to się wiele naczytałem na tym forum i wynika, że w każdej chwili może w nim coś się skopać. Jak narazie to tylko na zimnym silniku rozrząd mi stuka.

Czy ktoś się orientuje co ile gdzieś się wymienia rozrząd w M40 (wiadomo że to jest zależne), przy jakich objawach powinno się go wymienić i ile to może być warte. Może jakieś szczegółowe dane. Z góry dzięki.

To jak ci rozrzad stuka to sie nie zastanawiaj tylko rob.

W M40 najbezpieczniej jest go wymienic co 50 - 60tys

Opublikowano

Panowie a w M42 jaki koszt części i robocizny łańcucha rozrządu :?:

Bo po ostatniej wizycie u znajomego mechanika oznajmił mi że delikatnie cyka rozrząd ale powiedział także że może być możliwość spróbowania troszke to wyregulować napinaczem czy czyms takim.

Co o tym myslicie :?: