Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wiem ale akurat tu miałem po drodze. Standard? Na forum vw jeden znaffca mi napisał, że tuner nie powinien wydać takiego auta, że coś z silnikiem na bank nie tak
Opublikowano

schodki typowe dla hamowni vtech, nie wygładzają kresek, więc wszystko Ok :)

jak zawsze, fachofffcy internetowi mają dużo do powiedzenia :D

jedyne co bym zrobił inaczej, to bard\ziej progresywnie poprowadził moment obrotowy, mniejszy z dołu

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Też mi się wydawało, że to znaffca. Auto idzie dobrze, silnik nie kula, pod kompem 0 błędów. Dla mnie okej.
Opublikowano

Eh, te wszędobylne filtry. Niestety ale wykres "pod klienta" najlepszy jest z ogromnym filtrem - robisz takie banany jak kreator mocy i masz spokój. Co prawda trzeba potem tłumaczyć, dlaczego moment tak późno, ale ja w zwyczaju nie mam wielkiego wygładzania i zawsze pytania a co a dlaczego a jak. A ten brak wygładzania często się przydaje, bo wiele może pokazać. Ostatnio miałem do zrobienia auto z uszkodzoną skrzynią i wykres bez dużego filtra elegancko pokazał co się dzieje z lockupem, dzięki temu można było łatwo klientowi wytłumaczyć, że wóz jest uszkodzony :) :

ed8ee500d4426.jpg

Opublikowano
Nie, sugeruję w drugą stronę - że po prostu nie ma co się przejmować delikatnym załamaniem na wykresie. Tuner mógł dać inny filtr i już byś go nie ujrzał :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

21 kuców mniej moment też super :cool2: Spotkałeś się z jeszcze zdrowszą serią w B47 ? :wink:

Czy głównym powodem takiej serii jest emerycka eksploatacja, czy tak się urodziło i wyjechało z fabryki ?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam panowie, pytanko takie, zastanawiam się zakupem f10/f11 ale ostatnio coraz więcej z dopiskiem "i" niż "d". Jednak zawsze w benzynkach ten moment był jednak niższy i myślę nad minimum 528i (3.0). Jak się to chipuje? w sensie podatność. I czy ewentualnie jest sens pchać się w 528i ale w dwóch litrach a już w ostatecznej ostateczności w 520i ? Da się z tych 3 wymienionych silników powyciskać coś skoro one nie mają turbin?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2017 440i B58

Stock - 326Hp/450Nm

Remap - 400Hp/580Nm

Dostępne są do tuningu wszystkie sterowniki MD/MG 2016-2018 , oprócz serii M na dzis.

Zdjęcia i film nie z Polski, ale robimy identyczne .

https://www.youtube.com/watch?v=5yCkLqwHqgs&feature=youtu.be

http://i.piccy.info/i9/f4475f4b6c84aa9fc133a0d0bfed9902/1531597303/38232/1246861/scv_15314756751351640018230_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-19-41/i9-12483414/435x800-r/i.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Bedę pierwszy raz robił chipa w moim BMW F31 B47 320xd LCI 2015 zastanawiam sie nad:

1. Czy po dokonaniu modyfikacji powinienem poinformować ubezpieczyciela?

2. Miejsce to Warszawa i zastanawiałem się nad Ecu-performance lub Kreator Mocy. Ma to znaczenie kogo wybiore czy na tym poziomie specow nie ma to juz znaczenia (obie generalnie polecane). Czy kogoś innego jeszcze polecacie w Warszawie?

Dzieki!

Opublikowano

Ad.1 Skąd taki pomysł przyszedł Ci do głowy, żeby informować ubezpieczyciela o ingerencji w ustawienia fabryczne auta? Chcesz dać powód do zwiększenia stawki i możliwości zanegowania ewentualnych wypłat?

Ad.2 Obydwie firmy mają już gotowe softy pod ten samochód i obydwie mają też przygotowane gadki szmatki o zupełnie indywidualnym podejściu do pojazdu. Nie ma to znaczenia. Większe znaczenie ma to, jaki masz soft w skrzyni, bo od tego zależy sposób wykonania modyfikacji.

peace & love