Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wystarczy poczytać jego posty, typowa antyreklama :mrgreen:
Raczej typowy troll. Śmieszą mnie tacy ludzie. Kupią padło, a później zwalają winę na marke ;|
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi! To rozglądam się za 318i lub 320i :)

Co do x to nie, niekoniecznie chcę napęd na 4 koła ale akurat to ogłoszenie wpadło mi w oko bo ogłoszenie wyglądało "normalnie"/uczciwie (czyli od osoby prywatnej, bez miliona zdjęć i wielkich okrzyków jaka to igła i bezwypadek).

A mógłby ktoś w wolnej chwili zmierzyć otwór załadunkowy w sedanie? Zastanawiam się czy łatwo będzie tam wrzucić spacerówkę.

Opublikowano
Mam takie pytanko, czy kierownica trójramienna w e46 po liftingu pasuje Plug & Play do auta w którym była fabrycznie czteroramienna? Poduszkę powietrzną będzie mozna bez problemu podłączyć czy trzeba coś rzeźbić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pasuje, nic nie trzeba rzeźbić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprzedał trupa ale złość pozostała i wpada na forum pohejtować, tyle że to nie wina samochodu że był trup - ale kupującego który takiego trupa kupił.
Opublikowano

nie ma to jak Chevy Cruze 1.8

kwintesencja motoryzacji, powrót Daewoo po nazwą Chevrolet

mhmmm a jakie to ładne, wnętrze malina

http://img2.netcarshow.com/Chevrolet-Cruze_2011_800x600_wallpaper_70.jpg

kurde to jest fenomen jak jakies helmuty potrafia 15 lat temu zrobić coś ponadczasowego, coś co pomimo wieku nadal bije na głowe dzisiejsze "wynalazki"

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Pierdzielenie - kupują padła byle taniej a potem płaczą.

Poza tym kto komu nakazuje kupowanie diesla ... co innego świadomy wybór a nie później zdziwienie - jakie klapki - pierwsze słyszę - bo ktoś jest ignorantem motoryzacyjnym.

Opublikowano

Hej, przymierzam się do zakupu e46. Szukam raczej czegoś ekonomicznego (może założę lpg), więc raczej celuję w 318i.

Znalazłem fajną ofertę poliftową:

http://otomoto.pl/bmw-318-lift-2002-2003-1-8-kat-super-C34322215.html

Co o nim myślicie? Może jest znany ten egzemplarz na forum? Zastanawiam się nad sensem szukania poliftingowego w tej cenie...

W ogóle w modelu poliftingowym była ta kierownica?

Opublikowano

Szukałem E46 dwa miesiące i to co Ty pokazujesz jest moim zdaniem zbyt tanie by mogło być dobre. W dodatku faktura na klocki, tarcze i olej na tysiąc złotych. Hmm sam niedługo będę wymieniał klocki i tarcze, olej już wymieniłem. Moim zdaniem na siłę można się zmieścić w tysiącu za części, ale gdzie tu jeszcze robocizna? No chyba, że gość sam wymieniał.. Zresztą, zaraz bardziej doświadczeni koledzy Cię oświecą ;)

PS. To auto ma ksenony i nie ma trybu samopoziomowania? Czy coś mi się pomyliło?

Opublikowano
Śmieszą mnie tacy ludzie. Kupią padło, a później zwalają winę na marke ;|

śmieszne jest to co piszesz jeżeli ktoś kupuje bmw ponieważ zawsze uważał, że to super jakość i niezawodność, a po jakimś czasie od zakupu np blachy mu gniją to czyja to jest wina użytkownika czy marki? tylko nie pisz, że to nie możliwe w bmw, bite nie bite i tak gnije. Ja w mojej byłej musiałem wymienić lewy błotnik bo ruda wyszła na zewnątrz i to do takiego stopnia, że nic poza wymianą nie dało by się zrobić także wcale się nie dziwę, że co niektórzy mają takie, a nie inne zdanie na temat bmw zwłaszcza rozumiem właścicieli diesli z rozrządem od strony skrzyni.

w 320d 150km po lifcie jest taki rozrząd?

łańcuch jest jakis wadliwy? duże prawdopodobieństwo, że jak podczas zakupu jest ok trzeba będzie tam zaglądać po 20-30tys km?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do łańcucha w m47n nie zagląda się, więc spokojnie :wink: kolega zapomniał w jakim jest dziale i pisze o przypadłościach kopciuchów z serii n, które nie występują w e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

akurat rozrząd jest normalny :roll:

Widzę że co niektórzy już popadają w paranoję. Każde auto niezależnie od marki ma swoje wady i zalety. Można kupić zajechanego trupa i nic się nie popsuje, można także kupić "igiełkę", "laleczkę" itp. prosto od Niemca z garażu i rozpadnie się za zakrętem.

Pamiętajmy że rozmawiamy tutaj o autach produkowanych pomiędzy 1998, a 2005 rokiem, projektowanych jeszcze w poprzednim wieku - co akurat paradoksalnie jest zaletą.

Auta pewne są w salonie :cool2: a co niektórzy nawet z tym się nie zgodzą :8)

Opublikowano

Nie ma samochodów idealnych,każdy samochód tym bardziej z rynku wtórnego to w pewnym sensie skarbonka i trzeba zawsze łożyć na utrzymanie na właściwym poziomie.Nie rozumiem tego hejtu na BMW-ja swoim jeżdżę już półtora roku i kompletnie nie mam prawa narzekać,generalnie zdecydowana większość wydatków na auto to wydatki czysto eksploatacyjne...pewne usterki,typu np wyciek oleju są w sumie normalną rzeczą ale wtedy trzeba działać i usterkę zlikwidować..jeździłem też kilkoma innymi modelami tyle,że bardziej okazyjnie i za każdym razem tymi autami jechało mi się lepiej niż czymkolwiek innym.

A wracając do tematu:oba modele są godne polecenia z tym,że kluczem do satysfakcji z posiadania dobrego BMW jest dobry zakup,nie okazyjny,nie od "handlarza Mirka"-być może najlepiej za granicą,bądź od kogoś z któregoś z forum bądź fun clubu-tam najprędzej można znaleźć auta godne uwagi.

Ja bym polecił 318i a dlaczego?-bo po prostu łatwiej znaleźć zadbaną benzynę niż diesla,bo one są z reguły bardziej wyeksploatowane do tego odchodzi problem np.z regeneracją turbospręzarki.

Te benzyny nieźle też znoszą LPG,sam w swoim przedlifcie nie mam ale słyszałem liczne opinie pozytywne o wspólpracy silników 318i(przedliftem i polifcie)z gazem.

Wszystko rozbija się moim zdaniem o dobry zakup a nie na szukaniu okazji.

Ja bym jechał po to 318 do Niemiec,ten silnik ma 2 litry pojemności tak więc można się zmieścić w małej akcyzie.

Opublikowano

O kolego, bijesz cenowe rekordy tego forum. Jeszcze chyba nikt nie pytał o polifta za 9k :mrgreen: Btw. do oceny konkretnych ogłoszeń jest specjalny dział.

Ksenony ma dołożone chałupniczo bez sprysków. Taka kiera występowała w poliftach, ale czy z taką wyjechała z fabryki poznasz tylko po VIN.

Opublikowano

No tak mi się wydawało, ze cena wręcz nieprawdopodobna, ale chciałem się upewnić :P

A co myślicie o 318 sprzed liftu w połączeniu z lpg?

Sorki za zły dział.

Opublikowano

Polift za niespełna 10 tys zł...to chyba będzie faktycznie rekord,Naprawdę łudzisz się,że kupując ten samochód w takiej cenie ustrzelisz okazję i kupisz auto bezproblemowe?-nie sądzę.Właściciel nie wie nawet co sprzedaje,bo w rzeczywistości to jest 316i a już samo to kiepsko wróży.Ale za taką cenę nie ma się co spodziewać rewelcji.

Przedlift 318I?Sam mam i polecam ale trzeba dobrze kupić.

Instalacji nie mam ale z gazem podobne te silniki dobrze współpracują-rzecz w tym by nie oszczędzać przy założeniu instalacji no i oczywiście przy zakupie samochodu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Może by chciał się zamienić na E36 z dopłatą.... z jego strony :mrgreen:

Tak na poważnie to 1k za tarcze hamulcowe to przesada i to duża. I nic tu nie ma na żadna siłę.

Jestem właśnie na tym etapie i cały komplet brembo (podobnie cenowo wychodzi bosch,trw itp) na obie osie kosztuje ok. 700 zł. Nawet z ATE czy Textar to wydatek ok. 300 zł za 2 tarcze.Wymiana jest tak prosta i dla satysfakcji z przyjemnością można to ogarnąć samemu. Nawet jeżeli nie to ja dziękuję takiemu mechanikowi co za zmianę tarcz i klocków bierze 300 złotych.

PS.Po taniości czyt. na handel można spokojnie zmieścić się w sumie 400zł.

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest w ogłoszeniu informacja o wymianie olejów, cokolwiek to znaczy :roll: olej silnikowy i wszystkie filtry to też jakieś 300-400,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL