Skocz do zawartości

arnold BMW E91 LCI 320d xdrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko - tak jak Ci pisałem, jeździj czym chcesz i nie patrz na nikogo :cool2:

Uciekam - bo właśnie wróciłem ze szpitala, przyszedł mi na świat drugi syn i właśnie zamierzam wlać coś w gębę :) To są w życiu prorytety a nie samochody :)

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

• Odpowiedzi 156
  • Wyświetleń 27,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
Masz rację ! gratulacje !!! :cool2:
Opublikowano
arnold - wyskakuj pokazać to 530xD :D
Opublikowano

Niezły zabieg marketingowy z tymi okularami na wyświetlaczu Navi :D

Daje wrażenie, że właścicielem auta jest starszy, spokojny i ustatkowany mężczyzna :)

Opublikowano
  • Autor
bo jest... ma około 45 - 50-tki uwierz mi to człowiek który nie musi robić takich zabiegów...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Szkoda, że przed liftem.
Opublikowano
  • Autor
Szkoda... jadę oglądać, jeszcze nie kupiłem...
Opublikowano
  • Moderatorzy

dziś znalazłem krajowego Lexusa IS-F 2008 - koleś oddaje za 100000zl netto miał go tylko 5 miesięcy i w szczerej rozmowie wyznał mi bolączki tego modelu...

a jakie są bolączki? Wydaje się ciekawa alternatywa dla c63 (tańsza).

Opublikowano
  • Autor

Wiecie... byłem, jeździłem, nie kupiłem... powiedziałem że przemyślę temat... do auta nie można się przyczepić, wszystko działa, auto jest bardzo ładne zarówno w środku jak i na zewnątrz... tylko... nie ma WOW... taki o "dupowóz" przemyślę to jeszcze ale wolałbym coś co mnie kręci, coś z czego mam satysfakcję gdy wsiadam, przekręcam kluczyk... jeszcze to przemyślę ale na dzień dzisiejszy dam chyba sobie spokój.

Dzwoniłem dzisiaj do kolejnego dealera Audi i potwierdził że BOR ma kilka 3.0TFSI, mimo sporych przebiegów podobno nie ma z nimi żadnych większych problemów... Ale mam mętlik w głowie ;)

Co do ISF-a podobno jest mega twardy i ma nieco niedopracowaną skrzynię... o ile w trasie dobiera właściwe przełożenie do w mieście miesza biegami i ciężko jej się zdecydować na jakim jechać. Spalanie według właściciela w trasie 12,5l/100... Koleś powiedział że męczy go codzienna jazda tym samochodem.

Opublikowano

Chyba dobra decyzja, co do psucia jak dbasz tak masz…uważaj na okazje :mrgreen:

pozdr.

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
nie ma WOW... taki o "dupowóz" przemyślę to jeszcze ale wolałbym coś co mnie kręci, coś z czego mam satysfakcję gdy wsiadam, przekręcam kluczyk...

Czułem że tak będzie :)

miałem podobnie, zamiast swojej E91 320d mogłem odkupić po rodzinie A6 3.0 tdi quattro 280PS wyposażoną w pneumatyke zawieszenia, aktywny tempomat, aktywne ksenony, pełen MMI, solardach i inne duperele warte drugie tyle co auto.

Jednak była srebrna z czarną skórą w środku a do tego prowadziła się jak poduszkowiec - zero radości.

Mimo to podobało mi się Twoje podejście zakupu na przeczekanie aż docelowe auto będzie w zasięgu finansowym więc siedziałem cicho :)

Opublikowano

NIe ma się co przejmować, w końcu połowa forum, w tym ja, dalej będzie żyła tym wątkiem i Twoimi rozterkami co to wyboru auta...

Powodzenia w szukaniu idealnego auta, chociaż wszyscy wiemy że takowego niema ;)

Opublikowano
  • Autor

Z tego co widzę to ten serial jeszcze trochę potrwa... ;) Mam tylko nadzieję na pozytywne zakończenie :)

Ale dość dziś o samochodach, czas się szykować i balować :)

Życzę Wam wszystkim bezawaryjnego, bezwypadkowego roku ! Powodzenia i do jutra ;) Serial przecież musi trwać...

Opublikowano
Do następnego odcinka :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
A jednak... dzisiaj do mnie zadzwonił i poprawił jeszcze cenę :)... ( jutro odbiera nowe A8 więc miał ciśnienie ) dołożył koła letnie + belki bagażnika, mimo tego że znałem auto pojechałem na weryfikację do znajomego warsztatu... i mam 530xd... Byłoby grzechem nie kupić tak utrzymanego auta w takiej cenie... Plan jest taki że auto zostaje ze mną na kilka miesięcy góra do końca roku... a na koniec roku 328, 335 F30 ale kilka planów już miałem... :duh: :norty: :oops:
Opublikowano

Z ciekawością śledziłem wątek i jestem trochę zaskoczony że akurat kupiłeś E60. W sumie to taki złoty środek pomiędzy 3 a 7 .Wiedziałem jedno że napewno nie kupisz takiego auta jak chciałeś tylko takie które się trafi w dobrej cenie.

W każdym bądź razie autko bardzo ładne i gratuluje zakupu :cool2:

Najważniejsze że BMW :mrgreen:

Edytowane przez swiroman84

Opublikowano

No nie i koniec serialu :(

a tak liczyłem na kolejne odcinki.

Wpadaj na spot we czwartek obejrzymy zakup ;)

Opublikowano
znając Arnolda to już ją wystawił na otomoto i może do czwartku nie wytrzymać z tym autem;)
Opublikowano
  • Autor
Nie no jeszcze nie dziś dopiero ubezpieczyłem... ;)
Opublikowano

Cieszmy się, bo zawsze będziemy mieli kolegę, od którego często będzie można kupić zadbane i pewne autko :)

O ile będzie chciał sprzedać :)

Opublikowano

arnold - pochwal się w galerii e60 swoją :8)

Oblukamy ;)

Opublikowano
  • Autor

OK, cyknę coś wolną chwilą na razie mam urwanie tyłka w pracy i pogoda nie sprzyja "sesji".

Piątka jak piątka tyle że zadbana ale to już sami ocenicie... W weekend postaram się coś cyknąć.

Jeździ mi się nią bardzo dobrze - fotele komfortowe robią robotę :) także na razie na otomoto jej nie będzie ;) chyba żeby.... ;)

Opublikowano
czekam :wink:
Opublikowano
To może w oczekiwaniu na sesję napiszesz subiektywne porównanie e90 330xd z e60 530xd ?