Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu byl filtr powietrza z centymetrowa warstwa syfu, od nowosci nie zmieniany przez serwis bmw i ori cooler, wiec wydajnosc jednostki nie byla duza. Filtr siedzi teraz itg i niedlugo bedzie wiekszy fmic. Do tego olej nie wiadomo jaki byl zalany albo juz przepracowany oraz filtr paliwa takze mial juz 5 lat.

Z wymienionym tylko filtrem powietrza zapewne jest ok 320KM i 650Nm, a do tego od 20-230 prawie objechal seryjne 435i, jednak zabraklo odcinka. Jak widac ten silnik ma potencjal.

Gdyby wszystko bylo zrobione na tip top, to podejrzewam , ze byloby grubo jak na jedno turbo

Znam wlasciciela, wiec wiem co pisze

• Odpowiedzi 623
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szukam jakiegoś kompa do bmw 335d e91 /boxa do którego można wgrać 3 programy oryginalny ,mocniejszy ok 370 (taki mam teraz ) i max

cos takiego tylko do disla

http://www.tomson.com.pl/product-pol-2056-Modul-Cobb-Access-port-V3-do-zmiany-oprogramowania-silnika-BMW-135i-E82-335i-E90-93-N55.html

http://www.burgertuning.com/jb4_pnp_BMW_performance_tuner.htm

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
dowiedziałem się ,że w Oplach podczas wypalania dpf włącza się podgrzewanie tylnej szyby, i niektóre osoby podłączają diodę pod szybę w momencie wypalania zapala i wiedzę ,że zaczyna się wypalanie czy ktoś wie czy to samo jest w bmw w 91 silnik m47 ?
Opublikowano
co dokładnie się z nim dzieje ?moje auto jest po programie obecnie 200km ,rozmawiałem też z gościem który robił mi program i mówił by nie wywalać dpf bo po jego usunięciu turbina dostaje dostaje za dużych obrotów i może przeładować, też wspomniał ,że można wiercić 2 -3 otwory w dpf by czujniki nie widziały różnicy ciśnień ,jest ktoś kto może ustosunkować się do tej teorii ?
Opublikowano

Siema

E92 2.0d n47 177km dpf manual.

Jakie brzpieczne moce i niuty można z tego uzyskać?

Dpf usuwać? Jak narazie nie mam żadnych problemów z dpf, czesto jeżdżę po miescie.

Jakie koszta?

Opublikowano
Jakie przyspieszenie 0-100 będzie po chipie?

318D 143 KM AT automatyczna skrzynia biegów

Tak samo słabe jak przed programem :)

I w jakim celu ta złośliwość?

Opublikowano

będziesz czuł różnicę na pewno ,2 miesiące się pocieszysz :D mowie tu o manuale ,ja miałem taka skrzynie ,nie wiem jak jest w automacie :norty:

Tapniete LG F60
Opublikowano

Troche głupie pytanie , "jakie przyspieszenie będzie miało po chipie ?" Nie da się tego określić skoro nie wiadomo jakie ma teraz, wszystko zależy od kondycji auta i umiejętności - ahh wsumie przy automacie to nie ma znaczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie jestem po wyłączeniu dpf'a fizycznie i programowo i zrobionym chipe na 180 km. zrobiłem juz ok. 1000 km i auto jeździ rewelacyjnie troszke przy mocniejszym dodaniu gazu puści małego czrnego dymka ale jest ok , jedynie co mnie irytuje to smród z wydechu bo jest dość mocny ale to może przez wtryski które będe musiał sprawdzić , ale mam pytanie bo po podłaczeniu inpy wywwala mi kilka błedów 2 są z FS lessen i jeden z islessen , czy te błedy mają jakiś negatywny wpływ na działanie silnika?

sg4LP7tuIJ8DBestm4ZMpC7My-oh5yl5TN8calAp7fAjtgaDNQCpUPGKne-PSptDtuk8pM5WImMbzyMKHy3JWor29nwBbiOtu51nrS8a22Qv8q-s2psPfWo9VJD9hahvVnXJS48giHqQnuzBBvgSbBu3uvPZpjoWKG8yuO0kfGjQGs4fiGF8p2Yn_Le-k085JCVgbXFL0tKKJJjDny-5uuLWNvSiOWcEQ5quwFd2hAMOOpH1ONuCxeTz9GBfs3ygSNwbIqSZsr3Oc4gfA0kf6-inpWDcdXoouRBAJXqQy_eE8C80ex9Vv6OkXrTS9oLKVLYM_q8UpVT_amkvFw92Yp8WAS2gN_GNK7IjBk9ELBKjwkQw-ZhqWocLT5gyIJ1Qlsypz7M77qNNe-e4yrU9zW2RrhmEmtOL9tTeW3DufeHXDPiGxK7HtNZclxz_cvfabbl2XeDLjmdZdkRO9HekbjTbQZUKRevVo2hPUwnOSNwaSg2trQdCk17MsZlllb-Ff80h-eiK7y8GwUCyHs3yKxQzbVHhgrfNngn-UGsO35se8fxV2Ker2ul6ktcJ01As4y0tWY4=s809-w809-h718-no

mWfGhbVUYZ-zVZXhIloOtnHdWd1BofPOP2LUc_YHKOvxt-7YUhD0SIuNyBRwXEXpRAF-GL4f0KoHJL6aOS8CMM0FoND1scfVa6LpfiPDPal8XbOjo9az0nyq8zP83Gppg1cGoSWJqsQqsQUaOjz0CuxROM8O4pHj2HN5k6XAgI8GgFVTtmt1W_WX6QwfmAbivrC5X7O9Y8zlPkGt5c8N_j0Orxkj4VJOIVERagIMjL99WBZ6HOaux4Dk61WEm1JojMcmTPMGIqWGrbkFIPcmwBSU7rgguCBaHoFgUPIOhmEfm9Jt7QkzDfhtEgPuE6kP1hHj1Df1ztYqx2dHV-Y3NINUzocVmpelJJx3ryU__oC5DhzNW25EJAsiADfXvVLGgH8xQ9t3_jBorUv4_SmODMJBM3aVAOqqgrzi7wujDA-hSCV-EYHTznr1JB9BdxZeuoywXVVZpsIOR51LcujXB3knZuolmR76hXz-IduAaknruaptQEOy-hOygTIkrNWFATgFpq_yBapuQIiPgNA1BqP0YX2IY1Cv7POg2YpAwfafLadxwmJZY_YWThqDbsXWE-9Nb8Q=s1243-w1243-h866-no

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam..... mam zrobiony program ale.....po tym programie przy odpaleniu słychać klepanie wtryskiwaczy, jak auto sie nagrzeje to jest lepiej ale i tak chodzi glosniej niz przed programem. czy to jest wina chipa ??? czy tuner cos namieszal .....
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

po chipie w TC Performance ista pokazuje błędy:

4A70

4C29

4C2E

4C2F

czy jest to groźne? czytałem ale niewiele znalazłem... wiem, że któryś jest związany z zwiększonym ciśnieniem doładowania i wysoką wartością momentu obrotowego...

Opublikowano
dostales odpowiedz w innym temacie . sa to bledy nie majace wplywu na auto . pierwszy pojawia sie zawsze po ingerencji w oprogramowanie i tak bylo zawsze poczawszy od sterownikow edc16 , ten blad pojawia sie tylko diagnozujac inpa , ista . natomiast pozostale bledy sa to bledy dotyczace wewnetrznej struktury dde po zmianie momentu obrotowego . nie ma to wplywu na auto najego zachwoanie .

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na wiosnę planuje parę zmian w wozie, przyszedł mi do głowy pomysł o chipowaniu autka:)

Aktualnie jeżdzę e91 320d 163KM i z tego co wyczytałem silnik da się kręcić do 180-200KM.

Powiedzcie mi, czy te różnice będą znacząco odczuwalne?:)

DPF jest w pojeździe i puki co działa :lol:

"Bez poświęcenia nie ma zwycięstwa." -Sam Witwicky
Opublikowano
W swojej fabrycznej wersji ile mogę mieć? Rozumiem, że "nm" to siła z jaką auto się odpycha? Innymi słowy czym większy moment to mocniej wdusza w fotel? - to tak na chkopski rozum :lol:
Opublikowano

amster_skip dokładnie tak. Ile dokładnie to zalezy od stanu auta. Mi wyszło 420nm :D

U mnie każde auto dostaje remap. Różnica jest naprawde odczuwalna. Z głową zrobiony chip + częste wymiany oleju i filtrów nie skracają drastycznie żywotności silnika.

Opublikowano

Brzmi zachęcająco;))

Jaki jest orientacyjny koszt zweryfikowania auta pod kątem nowej mapy + jej wykonanie.

Mieszkam pomiędzy Wrocławiem/Poznaniem. Kwota 1000 zł wystaczy?:)

W grę wchodzi tylko sprawdzone miejsce:)

Wymiana oleju oczywiście max co 15k km;)