Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pojawia się u mnie skrzypienie gdy skecam kierownicę o 90 stopni. Przy czym auto jest po nocy na -15st. Czy to normalne? Czy tez należy sie niepokoić?

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

witam

u mnie ten sam problem skrzypi, ale to chyba od mrozu wszystko przez ta zime :wink:

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano

witam

u mnie ten sam problem był do czasu gdy strzeliła mi taśma od airbagu :(

mrozy zrobiły swoje - teraz tylko dodatkowy wydatek bo kontrolka od jaśków świeci i nowa taśme musze kupić :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano
U mnie też skrzypi i sądze że to normalne przy takich mrozach. Jak samochód w środku się już nagrzeje problem mija.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano

Nic nie pisałem na ten temat, bo wydało mi się to trochę śmieszne, ale u mnie też kierownica zaczęła w te mrozy skrzypieć hehehe. Widocznie to urok E39, podobnie jak skrzypiąca tapicerka w drzwiach od kierowcy. :)

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie tez pojawiło sie ostatnio takie skrzypienie kierownicy przy skręcaniu :) Czyli wszystko przez te mrozy .
Opublikowano

no oki... :D

prawie wszyscy pisza ze im kierownice skrzypia...

no i jaki z tego wniosek ?

bo poza informacja ze skrzypi... to nic z tego nie wynika... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Tylko nie GAZ !!!

Opublikowano
no oki... :D

prawie wszyscy pisza ze im kierownice skrzypia...

no i jaki z tego wniosek ?

bo poza informacja ze skrzypi... to nic z tego nie wynika... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Tylko nie GAZ !!!

Wniosek taki, że nic się nie zepsuło, tylko niska temperatura daje o sobie znać.

:)

pzdr

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
skrzypi precik ktory obciera o kierownice i jest on od klaksonu (przewodzi prad jak sie trabi) mialem kilka takich przypadkow glownie w e36 (kiedys sprowadzalo sie auta) pomagalo podpilowanie precika zeby byl polokragly i przesmarowanie pierscienia o ktory obciera w kierownicy jakims smarem pisze bo moze komus obciera caly czas jest to dosc czesto spotykane u aut z wiekszym przebiegiem (okazje cenowe) poprostu smar ktory byl od nowosci znika i stad te skrzypienie
Opublikowano
no dobra już wiemy,że to pręcik jakiś,co dalej trza ściągnąć kierownicę i tylko smar,czy wystarczy może strzał rurką z wd 40 lub czymś podobnym :?:
Opublikowano
no dobra już wiemy,że to pręcik jakiś,co dalej trza ściągnąć kierownicę i tylko smar,czy wystarczy może strzał rurką z wd 40 lub czymś podobnym :?:
Opublikowano

WD40 nie pomaga...ogólnie to przechodzi jak się rozgrzeje trochę auto...

Ja sądzę że przy przebiegu 220tys km takie rzeczy mogą wystąpić...

Sprawdzę to w trasie jak nie przejdzie to podajde do mechanika i dam znać jak wyszło-w czwartek jade wymienić olej i filtry więc wtedy coś wrzuce odnośnie tego problemu...

P.S.

Jaca skasuj jeden post :D

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Po ostatnich morzach -25 w mojej terz 5 letniej e-39 przy skrecie kierownicyt tez cos skrzypało. Efekt byl taki ze skrzypniecie pojawialo się zawsze po dopaleniu z rana kiedy skrecalem kierownice na parkingu, samo skrzypienie trawalo moze pol sekundy i nigdy pozniej sie nie poajwialo. Wydaje mi się że cos poprostu przymarza i to powduje ten efekt. Jeśli komuś cos skrzypi cały czas to wydaje mi się że tu chdozi o co innego.
  • 6 lat później...
Opublikowano

Odgrzeje b. stary temat.

Rano wsiadam do auta ( - 22st) odpalam wszystko ładnie, ale chce wyjechać z parkingu i zonk. Kierownica skrzypi po skręceniu. Auto osiągnęło pion nawiewy ustawione na 24st i po 10 min skrzypienie ustało.

Poradził sobie ktoś z tym problemem? Trochę to denerwuje :? W ciepłe dni powyżej -20 st skrzypienia nie ma.

Opublikowano
Koledzy ja miałem taki problem w listopadzie. Szlak mnie trafiał na to, aż radio kilka vol do góry, żeby tylko tego nie słyszeć :D W końcu rozebrałem kierownicę parę dni później, z psikałem CX Boscha i spokój do dziś :D Odkąd poznałem CX Boscha nie kupię więcej WD-40 :P