Skocz do zawartości

Skrzypiąca kierownica na mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pojawia się u mnie skrzypienie gdy skecam kierownicę o 90 stopni. Przy czym auto jest po nocy na -15st. Czy to normalne? Czy tez należy sie niepokoić?

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

witam

u mnie ten sam problem skrzypi, ale to chyba od mrozu wszystko przez ta zime :wink:

B - M - W

http://img135.imageshack.us/img135/9788/160x80houseofflyingdaggers202t.jpg

Opublikowano

witam

u mnie ten sam problem był do czasu gdy strzeliła mi taśma od airbagu :(

mrozy zrobiły swoje - teraz tylko dodatkowy wydatek bo kontrolka od jaśków świeci i nowa taśme musze kupić :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano
U mnie nic nie skrzypi, nawet przy -25st. C
Opublikowano
U mnie też skrzypi i sądze że to normalne przy takich mrozach. Jak samochód w środku się już nagrzeje problem mija.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
mi tez skrzypi na mrozie, i kontrolka czasem zabłyśnie :(
eloo
Opublikowano

Nic nie pisałem na ten temat, bo wydało mi się to trochę śmieszne, ale u mnie też kierownica zaczęła w te mrozy skrzypieć hehehe. Widocznie to urok E39, podobnie jak skrzypiąca tapicerka w drzwiach od kierowcy. :)

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie tez pojawiło sie ostatnio takie skrzypienie kierownicy przy skręcaniu :) Czyli wszystko przez te mrozy .
Opublikowano

no oki... :D

prawie wszyscy pisza ze im kierownice skrzypia...

no i jaki z tego wniosek ?

bo poza informacja ze skrzypi... to nic z tego nie wynika... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Tylko nie GAZ !!!

Opublikowano
no oki... :D

prawie wszyscy pisza ze im kierownice skrzypia...

no i jaki z tego wniosek ?

bo poza informacja ze skrzypi... to nic z tego nie wynika... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Tylko nie GAZ !!!

Wniosek taki, że nic się nie zepsuło, tylko niska temperatura daje o sobie znać.

:)

pzdr

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Tez mi skrzypi, ale gdy sie nagrzeje wnetrze wozu to juz nic nie skrzypi. Widocznie jakis plaslik, czy cos takiego.
GO NAVY...
Opublikowano
skrzypi precik ktory obciera o kierownice i jest on od klaksonu (przewodzi prad jak sie trabi) mialem kilka takich przypadkow glownie w e36 (kiedys sprowadzalo sie auta) pomagalo podpilowanie precika zeby byl polokragly i przesmarowanie pierscienia o ktory obciera w kierownicy jakims smarem pisze bo moze komus obciera caly czas jest to dosc czesto spotykane u aut z wiekszym przebiegiem (okazje cenowe) poprostu smar ktory byl od nowosci znika i stad te skrzypienie
Opublikowano
no dobra już wiemy,że to pręcik jakiś,co dalej trza ściągnąć kierownicę i tylko smar,czy wystarczy może strzał rurką z wd 40 lub czymś podobnym :?:
Opublikowano
no dobra już wiemy,że to pręcik jakiś,co dalej trza ściągnąć kierownicę i tylko smar,czy wystarczy może strzał rurką z wd 40 lub czymś podobnym :?:
Opublikowano

WD40 nie pomaga...ogólnie to przechodzi jak się rozgrzeje trochę auto...

Ja sądzę że przy przebiegu 220tys km takie rzeczy mogą wystąpić...

Sprawdzę to w trasie jak nie przejdzie to podajde do mechanika i dam znać jak wyszło-w czwartek jade wymienić olej i filtry więc wtedy coś wrzuce odnośnie tego problemu...

P.S.

Jaca skasuj jeden post :D

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Po ostatnich morzach -25 w mojej terz 5 letniej e-39 przy skrecie kierownicyt tez cos skrzypało. Efekt byl taki ze skrzypniecie pojawialo się zawsze po dopaleniu z rana kiedy skrecalem kierownice na parkingu, samo skrzypienie trawalo moze pol sekundy i nigdy pozniej sie nie poajwialo. Wydaje mi się że cos poprostu przymarza i to powduje ten efekt. Jeśli komuś cos skrzypi cały czas to wydaje mi się że tu chdozi o co innego.
  • 6 lat później...
Opublikowano

Odgrzeje b. stary temat.

Rano wsiadam do auta ( - 22st) odpalam wszystko ładnie, ale chce wyjechać z parkingu i zonk. Kierownica skrzypi po skręceniu. Auto osiągnęło pion nawiewy ustawione na 24st i po 10 min skrzypienie ustało.

Poradził sobie ktoś z tym problemem? Trochę to denerwuje :? W ciepłe dni powyżej -20 st skrzypienia nie ma.

Opublikowano
Koledzy ja miałem taki problem w listopadzie. Szlak mnie trafiał na to, aż radio kilka vol do góry, żeby tylko tego nie słyszeć :D W końcu rozebrałem kierownicę parę dni później, z psikałem CX Boscha i spokój do dziś :D Odkąd poznałem CX Boscha nie kupię więcej WD-40 :P