Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dedykowane to:

przód

245/45/18

245/40/19

245/35/20

tył

245/45/18

245/40/19

245/35/20

lub

275/40/18

275/35/19

275/30/20

3% to duża różnica. Za duża. Z moich doświadczeń, a miałem już 5 kompletów felg :), polecam założyć 4 szt opon 245mm, łatwo dostępne, można zamieniać itd.

Jeśli chcesz naprawdę lekkie i mocne felgi to kup M performace, aktualnie śmigam na takich, mój temat:

viewtopic.php?f=153&t=203985

Opublikowano
No i ja bym się nie ograniczał do run flatów. Wrzuciłem na zimę normalne kapcie plus dojazdówka do bagażnika i jestem zadowolony z dużo lepszego komfortu. Dodatkowo run flaty są sporo cięższe. Chociaż dojdzie ciężar dojazdówki, więc się wyrówna:)
Opublikowano
Nie wchodząc w tą ekologię...

Czy ktoś wie dlaczego w sedanie zalecane ogumienie z tyłu, zarówno przy 19" jak i 20", to 275mm, a kombi 245mm z tyłu i z przodu?

Przy xdrive to normalne, ale przy jednej ośce?

Pytałem w salonie i dowiedziałem się ze ma to związek z pneumatyka tylnej osi w f11. Natomiast na stronie BMW w sklepie z akcesoriami moznabylo rok temu kupić komplet mieszany 20" do f11 :mad2:

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt nie odniosl sie do kwestii czemu nastawiasz sie tylko na lekkie felgi. Piszesz ze w 520d mocy nie za wiele. Moze i nie jest koni duzo jak na nowe bmw ale przy takiej sile nie bedzie zadnej roznicy w osiagach w eznosci od masy felg. Jakbys mial 60KM w w Vw Polo to moze trzeba by bylo wziac pod uwage moc silnika ale nie gdy masz 184KM!
Opublikowano
Dobrze kombinuje. Nie chodzi o masę całkowitą auta tylko masę nieresorowaną kompletu felga/opona.
Opublikowano

Nie polecam 19 do 520d - zamuli strasznie auto, bedzie odczuwalne przyspieszenie, w mojej e60 jak zmianiałem zimowki 16 na letnie 18 to czułem z sekunde na 100.

Odczuwalnie gorzej sie odpychał

Hmmmm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego zmuli? Szukam LEKKICH felg (tj. ważących w 19" co najwyżej tyle samo, co standardowe 17", czyli max 10,5 kg/ sztuka) właśnie po to, żeby nie powodować zmulenia.

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

ale czy nie prościej kupić felgi 22 cale i pomalować je na zewnątrz czarną farbą do butów? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wtedy będzie naprawdę NISKI profil, chociaż może być troszkę twardo... :duh: :shock:

George Wind