Skocz do zawartości

zatrzasniete kluczyki w bagazniku e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zatrzasnelem kluczyki w bagazniku w e39 99r.Czy jest jakis sposob aby sie tam dostac,bez wibijania szyby przewiercania zamka itp??Prosze o pomoc jestem uwieziony!
Opublikowano
witam, no to klapa, jak nie masz zapasowych to czytałem na forum (poszukaj tematu) że trzeba wywiercić małą dziurkę pod tablicą rejestracyjną i drutem można otworzyć klapę bagażnika dokładne instrukcje szukaj na forum
Opublikowano
witam, no to klapa, jak nie masz zapasowych to czytałem na forum (poszukaj tematu) że trzeba wywiercić małą dziurkę pod tablicą rejestracyjną i drutem można otworzyć klapę bagażnika dokładne instrukcje szukaj na forum

Napisalem ze interesuje mnie sposob wez wiercenia i wybijania ktos pisal ze wyciagnoł tylnia klamke i zrobil napiecie??albo pilka na powietrze??albo poprzez tylnia lampe?POMOCY!

Opublikowano

Bez jakichkolwiek szkód to raczej ciężko. Chyba, że spróbujesz odgiąć ramkę przednich drzwi - czasem tak spece otwierają, że lekko odciągają na zewnątrz górny narożnik przedniej szyby, wkładają tam mały klin i przez szparę manewrują zeby otworzyć drzwi (musiałbyś czymś dygnąć na środku tunelu przycisk od centralnego zamka). Kwestia tylko czy nie odkształci Ci się ta ramka i nie będziesz miał potem szpary w drzwiach po ich zamknięciu. Druga sprawa to nie wiem na ile ta ramka jest w BMW elastyczna - czy w ogóle da się ją trochę odciągnąć od linii dachu żeby tam wsunąć jakiś drut/pręt do manewrowania.

Pzdr.

Opublikowano
słyszałem jakiś mig robią z przednim migaczem w błotniku można sie dostać do niego przez nadkole ,wypinają kable podpinają aku drugi i robią spięcie i podobno się otwiera,albo w oświetleniu rejestracji jakieś kable też tam podpinają z napięciem bo tam mozesz się dostać ,ale to tylko słyszałem ale nie zaszkodzi popróbować
Opublikowano
słyszałem jakiś mig robią z przednim migaczem w błotniku można sie dostać do niego przez nadkole ,wypinają kable podpinają aku drugi i robią spięcie i podobno się otwiera,albo w oświetleniu rejestracji jakieś kable też tam podpinają z napięciem bo tam mozesz się dostać ,ale to tylko słyszałem ale nie zaszkodzi popróbować

Chce sie dostac przez tylnia lampe,na allegro kosztuje 20zl :lol: ciekawe czy przebije ta lampe?

Opublikowano
masz ac jak tak bij szybę ,lampe jak zmienisz możesz mieć różnicę z drugą ,w kolorze tzn odcieniu może byc wyblakła itp,albo nie ori
Opublikowano
masz ac jak tak bij szybę ,lampe jak zmienisz możesz mieć różnicę z drugą ,w kolorze tzn odcieniu może byc wyblakła itp,albo nie ori

Lampa ori kupuje 2 za 30zl wiec beda te same odcienie itp.A zbicie szyby nic nie da bo nie dostane sie do bagaznika bo nie mam worka na narty ani skladanej tylniej klapy wiec to chyba najtanszy i najlepszy sposob....

Ps;Poza tym nie zbil bym szyby swojej niuni:)tym bardziej ze auto mam pod blokiem i zaraz by byla afera na cala dzielnie ze ktos wybija szyby w piatce i jeszcze ten glosny alarm...heheh

Opublikowano
w sumie tak tylko żebyś mocowań nie uszkodził bo możesz potem z mocowaniem nowej mieć kłopot ,a z tym oświetleniem tablicy próbowałeś pod kable od oswietlenia się podpiąc i zwarcie zrobić?
Opublikowano
w sumie tak tylko żebyś mocowań nie uszkodził bo możesz potem z mocowaniem nowej mieć kłopot ,a z tym oświetleniem tablicy próbowałeś pod kable od oswietlenia się podpiąc i zwarcie zrobić?

gadalem teraz z mechanikiem,mowil ze nie wie ktore kable do ktorych ew.podlaczyc i nie chce czegos spalic ,wiec powiedzial ze z lampa to dobry pomysl ,szczegolnie jak je mam za 30zl...

Opublikowano
dlatego jak sie nie ma dwóch kluczyków to idzie się robi kluczyk bez immo "sam grot"koszt około 50 zl ze zrobieniem i otwierasz i niech sobie alarm wyje jak złapiesz zatrzaśnięty kluczyk to go wyłączysz takie trudne ?? ps. idzie sie wk.... na takie akcje :mad2:
Opublikowano
w e36 osobiści jak zatrzasnąłem to drewniany klin i odgiąłem ramkę drzwi przednich i wygiętym drutem odciągnąłem zamek ale tam są grzybki w drzwiach a w e39 chowają się więc trzeba inaczej sztywniejszym drutem, ramka drzwi przy drewnianym klinie nie odkształca się i wraca do swojego wyglądu...
Opublikowano
w e36 osobiści jak zatrzasnąłem to drewniany klin i odgiąłem ramkę drzwi przednich i wygiętym drutem odciągnąłem zamek ale tam są grzybki w drzwiach a w e39 chowają się więc trzeba inaczej sztywniejszym drutem, ramka drzwi przy drewnianym klinie nie odkształca się i wraca do swojego wyglądu...

Post nie na temat

e39 to nie e36...

i co z tego ze otworzysz drzwi jak bo bagaznika sie nie dostaniesz.Nie mam skladanych siedzen ani dziury na narty....

rano niestety bede musial potraktowac tylnia lampe,w garazu znalazlem taka sama z wczesniejszej e39 wiec chyba mnie to nie bedzie kosztowalo ani zlotowki.... :)

Opublikowano
Ale jak kolega pisał po odgjęciu ramki możesz spróbować długim,sztywnym drutem wcisnąć przycisk na konsoli środkowej i otworzysz drzwi.Potem przycisk po lewej stronie od otwierania kufra i git.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
a nie masz przycisku do otwierania klapy obok kolan kierowcy?? ja u siebie mam..
Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
Opublikowano
a nie masz przycisku do otwierania klapy obok kolan kierowcy

chyba wszyscy mają, ale co z tego jak szoferka zamknięta i klucze zatrzaśnięte

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
no ale koledzy piszą że można sie dostać do wnętrza ale kolega pisze że nie ma możliwości dostania sie do bagażnika bo nie ma składanych foteli itp... wystarczy dostać sie do wnętrza, szyby są już po 30zł
Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60
Opublikowano
ale za to chyba wszyscy mają przycisk blokowania drzwi, wystarczy odblokować i dalej już przyciskiem w tylnej klapie
Opublikowano

O Jezza! Ludzie ale wy komplikujecie. Przecież jeśli udałoby mu się na tyle odchylic ramkę przednich drzwi, żeby dygnąc przycisk centralnego zamka na środkowym tunelu to otwiera zamek centralny - co za tym idzie - odryglowuje tylną klapę, którą potem może już kulturalnie otworzyc klamką. Bez wybijania szyb, lamp i demolowania auta. Ale to wszystko pod warunkiem, że da się ramkę w e39 na tyle odgiąc bo jest dośc gruba więc może i sztywna.

Pzdr.

Opublikowano
Ale przeciez ani otwieranie klapy z przycisku ani ryglowanie drzwi na konsoli nie dziala skoro auto jest zamkniete i jest wlaczony alarm....
Opublikowano
Ludzie ale wy komplikujecie. Przecież jeśli udałoby mu się na tyle odchylic ramkę przednich drzwi, żeby dygnąc przycisk centralnego zamka na środkowym tunelu to otwiera zamek centralny - co za tym idzie - odryglowuje tylną klapę, którą potem może już kulturalnie otworzyc klamką

Chwila chwila, ale jeśli zamek w klapie ma przekręcony za pomocą klucza na maksa w prawo, to otworzy jedynie z pilota lub ręcznie za pomocą kluczyka. Czyż nie :?: Więc wtedy to odryglowanie centralki z konsoli nic mu nie da, bynajmniej tak jest u mnie

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.