Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odłączony akumulator i została przypadkiem zamknięta klapa. Jak ją otworzyć?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez dontgs
Opublikowano
I gdzie go trzeba włożyć kolego ? ( tak z ciekawości spytam )

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano (edytowane)
I gdzie go trzeba włożyć kolego ? ( tak z ciekawości spytam )

Tylko dla ciebie, bo dontgs pewnie nie wiedzial ze ma kluczyk w pilocie.

Pozdrawiam!

*EDIT*

Zapomnialem dodac, moze byc ze nie odrazu otworzysz. Zapewne odkad auto jezdzi nigdy nie bylo otwierane kluczykiem. Bedziesz sie musial troche bawic, ale dasz rade!

http://img515.imageshack.us/img515/3767/sam0499.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez chanky
Opublikowano (edytowane)

Przepraszam, pomyłka w temacie, E91, nie E90. Zaraz idę sprawdzę :) Dzięki za pomoc :)

W drzwi kierowcy, otworzyć maskę, podłączyć drugi akumulator przewodami rozruchowymi i wtedy użyć pilota do otworzenia bagażnika.

Nie zadziała gdy akumulator wyjęty.

Edytowane przez dontgs
Opublikowano

No dzięki kolego, dlatego pytałem, bo niewiedziałem, że takie magiczne miejsca w tym aucie istnieją, bo gdyby np, przez noc aku padł całkowicie, to nie dałoby się inaczej auta otworzyć.

pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

Nie mogę znaleźć elementu nr 7 pod tapicerką. Teoretycznie mogę wnieść akumulator od przodu, ale nie wiem czy czegoś nie połamię wkładając go w ten sposób.

Po co 7 jak masz klucz? I mozesz otworzyc!

Opublikowano

U mnie nie ma otworu na klucz tak jak na wyżej pokazanym zdjęciu.

Podłączyłem kable do środka z innego auta i otworzyłem.

Opublikowano

NIe w każdym e91 jest kluczyk w tylnej klapie... u mnie również nie ma...

Jeżeli masz dostęp to wkładaj od środka, bo innego wyjścia nie masz...

Opublikowano

A gdzie się znajdują pod maską wyprowadzone "przewody" do łądowania aku. ?

Pzdr

• Zarejestrowani
Opublikowano
Nie mogę znaleźć elementu nr 7 pod tapicerką. Teoretycznie mogę wnieść akumulator od przodu, ale nie wiem czy czegoś nie połamię wkładając go w ten sposób.

Ja aż poszedłem do garażu sprawdzić, i faktycznie jak odchylić mocno tapicerkę w klapie ( sięgając między zamek a lampę wewnętrzna) to jest ten dzyndzel. Ja go sobie przysunąłem możliwie najbliżej żeby w razie czego nie musiećszukać i sięgłowić.

Dzięki wielkie kolego za pomoc

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
A gdzie się znajdują pod maską wyprowadzone "przewody" do łądowania aku. ?

Pzdr

Z lewej strony silnika. Taki gruby kabel miedziany z czerwona plastikowa koncowka zabezpieczajaca to (+). Minus mozesz z masy wziazc.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Nie bede otwierla nowego tematu. Chcialem zapytac czy w waszych e90 jesli otwiera sie klape z przycisku na kluchyku to klapa sie otwiera sama (chodzi mi czy silowniki same ja podnosza) czy odblokowuje sie zamek,klapa lekko tylko podskakuje i trzeba ja samemu podniesc? jak to u was wyglada?
Opublikowano
Tylko odskakuje i trzeba samemu podnieść. Czyli jak masz ręce zajęte (np. zakupy) to i tak nic nie daje. Więc nie wiem po co taki feature?
Opublikowano
W e91 też tylko odskakuje do góry ale za to gdy przytrzymamy przez chwilę przycisk to roleta odsuwa się sama do góry ( podobnie jak w przypadku otworzenia samej szyby ) . Często to stosuję gdyż bardzo ułatwia załadunek :cool2:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Ale z pilota lepszy efekt :mrgreen:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
W e91 też tylko odskakuje do góry ale za to gdy przytrzymamy przez chwilę przycisk to roleta odsuwa się sama do góry ( podobnie jak w przypadku otworzenia samej szyby ) . Często to stosuję gdyż bardzo ułatwia załadunek :cool2:

Czy taka funkcja jest w jakimś pakiecie? W moim kombi otwieranie szyby nie przesuwa rolety...

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
W prowadnicach rolety są takie zatrzaski sprężynowe i gdy otwierasz tylnią szybę lub przytrzymasz na pilocie przycisk te zatrzaski zwalniają roletę , która w dość szybki sposób przesuwa się do góry ( chyba jest tam jakaś sprężyna , którą naciągasz gdy ją ponownie zamykasz do dołu ). Tak to mniej więcej u mnie wygląda . Sprawdż u siebie czy działa ten zatrzask i czy sprężyna naciąga roletę przy zamknięciu jej . Chyba nie jest to żaden pakiet i myślałem ,że wszystkie tak mają :nienie:
Opublikowano
Zdarza się, że roleta się zacina. Otwórz klapę i pobaw się pilotem, powinieneś usłyszeć pracę mechanizmu zwalniającego roletę. Poruszaj nią trochę, powinna odskoczyć. Delikatne przesmarowanie powinno pomóc. Jest w standardzie we wszystkich E91.