Skocz do zawartości

Felgi do F10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

Macie kogoś do polecenia kto zrobi regenerację skrzynki vtg w Częstochowie lub niedaleko ? Słyszałem, że tam najwiecej specjalistów w tym temacie. Najlepiej kogoś kto da gwarancję na swoją wykonaną pracę i że skrzynka nie rozleci się po 100, 1000 czy 100000 km

Chyba, że macie kogoś godnego polecenia w woj. Łódzki lub mazowieckim kto nie zedrze nie wiadomo ile kasy i najpierw zdiagnozuje czy to na pewno Jest wina skrzynki

Pomóżcie

Nie jestem mechanikiem ale podobno mozna wyciągnąć bezpiecznik od VtG , gdzieś tutaj czytałem na forum ,moze wtedy zdjagnozujesz czy dalej szarpie czy nie ,hmm...

Są założone tematy o VTG.

• Odpowiedzi 972
  • Wyświetleń 211,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Użytkownik525xd
    Użytkownik525xd

Mordo czy ty masz 17 lat żeby nawet nie podziękować na wstępie za kompletne info jakim kolega wyżej cie uraczył? Czy ty myślisz że forum to jest google i roboty tu odpowiadają? Troche kultury i wdzięc

• Użytkownik525xd
    Użytkownik525xd

Trzymaj zdj fabryczne 245/40R19. Trochę większe powinny też wejść i jeszcze nie wystawać poza obrys auta. Co do sensu szerszej/wyższej opony to już nie wiem, jest tu taki gość @Ponta z tego co widział

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Witam,

Macie kogoś do polecenia kto zrobi regenerację skrzynki vtg w Częstochowie lub niedaleko ? Słyszałem, że tam najwiecej specjalistów w tym temacie. Najlepiej kogoś kto da gwarancję na swoją wykonaną pracę i że skrzynka nie rozleci się po 100, 1000 czy 100000 km

Chyba, że macie kogoś godnego polecenia w woj. Łódzki lub mazowieckim kto nie zedrze nie wiadomo ile kasy i najpierw zdiagnozuje czy to na pewno Jest wina skrzynki

Pomóżcie

Nie jestem mechanikiem ale podobno mozna wyciągnąć bezpiecznik od VtG , gdzieś tutaj czytałem na forum ,moze wtedy zdjagnozujesz czy dalej szarpie czy nie ,hmm...

Są założone tematy o VTG.

Dzięki za podpowiedź z tą wtyczką i że są takie tematy na pewno poczytam ;) też nie jestem mechanikiem i dlatego wolałbym podjechać do poleconej osoby, która zajmuje się takiego typu rzeczami (Regeneracją vtg itd) i wtedy to zdiagnozować niż sam coś uszkodzić ( chociaż może bym nie uszkodził).

Mimo tego jak macie kogoś godnego polecenia w tym temacie to byłbym bardzo wdzięczny.

Powiedzcie mi jeszcze co sądzie o firmie ATS – Automatic Transmission Service z Częstochowy ?

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy mierzył ktoś średnicę koła 19" jeśli założymy wszystkie opony 245/40 na oryginalne felgi mieszane 8,5x19 oraz 9x19???

Podobaja mi się oryginalne 19" ale wszystkie są mieszane a chciałbym mieć 4 jednakowe opony i boję się że na szerszej feldze tylna opona się trochę bardziej rozejdzie i będzie mniejsza średnica... Niby pół cala to 12 milimetrów i teoretycznie opona dużo się nie rozciągnie.

Się człowiek naczytał o padających xdrajwach i coś mnie odpycha mieszane ogumienie, choć wygląda jednak o niebo lepiej.

Opublikowano

No właśnie szkoda kasy na naprawy napędu.

245/275 ma spore różnice średnic mimo homologacji, już prędzej bym dał 245/285 ale to dalej nie jest idealnie, może przy nowym aucie dużej różnicy nie zrobi, ale po większym przebiegu na stałym poślizgu rozdzielacz musi się rozlecieć...

Opublikowano

A co ze średnicą opony ma wspólnego homologacja?

Trzeba dobrać opony tak, żeby wszystkie miały taką samą średnicę zewnętrzną.

Opublikowano
Czy mierzył ktoś średnicę koła 19" jeśli założymy wszystkie opony 245/40 na oryginalne felgi mieszane 8,5x19 oraz 9x19???

Podobaja mi się oryginalne 19" ale wszystkie są mieszane a chciałbym mieć 4 jednakowe opony i boję się że na szerszej feldze tylna opona się trochę bardziej rozejdzie i będzie mniejsza średnica... Niby pół cala to 12 milimetrów i teoretycznie opona dużo się nie rozciągnie.

Się człowiek naczytał o padających xdrajwach i coś mnie odpycha mieszane ogumienie, choć wygląda jednak o niebo lepiej.

19 styling 351 spokojnie znajdziesz w jednej szerokości 8,5x19. Sam takie kupiłem i mam teraz 4x245/40/19. Opona tańsza i mniej potencjalnych problemów.

Opublikowano
U mnie na wklejce jak i w papierach mam dopuszczone 18" i 19" tylko 4x245 jedynie przy 20" jest 245/275 co i tak nie daje jednej średnicy koła. Także chyba wolę zostawić 4 jednakowe koła bo fabrycznie mam tylko 225/55/17 co zostaje na zimę, a na lato coś sobie pomału szukam. Druga sprawa to wygoda, bo można rotować koła żeby wszystkie równo się zużyły.
Opublikowano
Mam ładne 18 oem wz 421 na sprzedaż. 4 takie same.
Opublikowano
a mozę ktoś ma 351 styling i chce sie zamienić ? 2 sztuki za 2 sztuki i będzie wtedy 4x 9.0 lub 4x8.5
gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
No i to by też było rozwiązanie, chyba 9x19 et44 na przodzie nie będzie od środka za blisko???
Opublikowano

trzeba sprawdzić ale najwyżej dasz 10mm dystans i powinno być ok

jakby ktoś chciał to ja moge sie zamienić, wszystko jedno która szerokość

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano

Z obliczeń wynika że tylna felga na przodzie będzie 17,4 mm bliżej amora, natomiast na zewnątrz będzie cofnięta o 4,6 mm.

10-15 mm dystans i jest git.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Seria ma 8.0 ET 30 a tył 9.0 ET 44.

Więc do środka wejdzie 2 cm a na zew. nic. Teraz musisz dać dystans 20 mm i będzie dobrze od wew., ale na zew. wyjdzie 2 cm przez ten dystans, w życiu to nie wejdzie na przód 2 cm, to są koła skrętne.

Opublikowano

:roll: No takie to mam fabryczne 17", et30 i szerokość 8 cali, ale coś mi się wydaje że fabryczna przednia 19 to 8,5x19 et33

Najlepiej to by było przykręcić całe koło tylne na przód i zobaczyć... 275/35 na przód i tył by było fajnie, tylko na wodzie czy koleinie mogło by miotać :D

Opublikowano

Jak na polskie drogi to trochę przy bogato z tą szerokością.

Można się niemiło zaskoczyć w najmniej odpowiednim momencie.

Opublikowano
9 cali z przodu to na bogato :shock: :?:
gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
Powodzenia z oponami 275 na przodzie i 9j. Ludzie to mają pomysły....
Opublikowano

myślcie troche, kto pisze o 275 ? kolega zażartował a wy łyknęliście to jak pelikan :mrgreen: felgi zamienic a nie opony :duh: :twisted2: tak żeby było 4x9 i wtedy opony tak jak zaleca producent czyli

4x 245/40/19

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
myślcie troche, kto pisze o 275 ? kolega zażartował a wy łyknęliście to jak pelikan :mrgreen: felgi zamienic a nie opony :duh: :twisted2: tak żeby było 4x9 i wtedy opony tak jak zaleca producent czyli

4x 245/40/19

Chyba nie za bardzo się jednak orientujesz w temacie. Jak chcesz 9J dać z przodu.

Opublikowano
Z obliczeń wynika że fela 9x19 et44 będzie bliżej amora o 26,7mm od tego co mam teraz, jak znajdę chwilę to dokładnie sprawdzę na aucie ile jest luzu i będzie wiadomo.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Z obliczeń wynika że fela 9x19 et44 będzie bliżej amora o 26,7mm od tego co mam teraz, jak znajdę chwilę to dokładnie sprawdzę na aucie ile jest luzu i będzie wiadomo.

Może lepiej nie zabieraj się za mierzenie na aucie, skoro na kartce masz błędne dane obliczeń....

Szersza felga będzie bliżej "amora" o 17mm: z różnicy et mamy 11mm, a z różnicy szerokości 6mm, razem 17mm.