Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ady dołożyć prędkość na wyświetlaczu między zegarami należy przekodować za pomocą NcsExpert następujący wpis;

w module KOMBI

BC_DIGITAL_V

aktiv

Po tym zabiegu na wyświetlaczu miedzy zegarami będziemy mogli wybrać, oprócz standardowych wskazań takich jak spalanie, średnia prędkość czy dystans, wskazanie aktualnej prędkości z jaką się poruszamy ( V= ... km )

Powodzenia.

Opublikowano

A ja tyle razy widziałem to na e90post a nigdzie nie mogłem znaleźć odp. gdzie to zakodować. :))

Ciekaw jestem czy jak we wskazówkowym skończy się skala na 280km/h a pojedziemy więcej to czy digital pokaże..

Crejzus :)
Opublikowano

Czesc koledzy.

Ja troszke z innej beczki. dlaczego jak koduje predkosc na wyswietlaczu to wyskakuje mi taki blad jak ponizej?? dodam ze kodowalem E46 i wszystko mi wychodzilo, a teraz jak nabylem E60 to nic nie moge przekodowac przez ten blad ponizej. Dzieki wielkie

http://img850.imageshack.us/img850/4569/beztytuumri.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://s2.ifotos.pl/img/Beztytuuj_rxqxnne.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej

Może ktoś napisać jak pododawać niektóre opcje do przycisku BC z ukrytych testów.

np. temperaturę oleju, chwilowe zużycie paliwa, poziom paliwa

Dzięki Piotrek

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W E9X taki sam wpis zmieniasz na "aktiv" i powinno działać... ( BC_DIGITAL_V )

poza tym wpis: DIGITAL_KVA na "aktiv" i powinieneś mieć chwilowe zużycie paliwa na tym wyświetlaczu...

Opublikowano

A może ktoś się orientuje gdzie i jaki wpis zmienić aby włączając tempomat pokazywało prędkość w km (aktualnie w milach).

Wszystkie dane mam pozmieniane na europejskie,a to nie wiem gdzie :mad2: i mnie to strasznie denerwuje

Opublikowano
Podłączam się do tematu... co z milami w tempomacie gdzie to zmienic na mp/h
Crejzus :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszym bajerem jak dla mnie była by możliwość wyświetlenia temperatury silnika na stałe. Wiecie ile się pisało na forum na temat. Włazić w te ukryte, co jakiś czas i sprawdzać……. Ile można a tak by było na stałe :mrgreen: .
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Słuchajcie gdzie w E60 znajdę DIGITAL_KVA, bo tak jak jest we wszystkich postach na forum powinien znajdować się w module KOMBI.

Jest taka opcja żeby E60 nie miała takiej możliwości a E90 tak :evil:

Może po prostu dodać samemu taki wpis do modułu KOMBI

Opublikowano
Ktoś już kiedyś o to pytał i miał tą samą sytuację co ja (Ty pewnie też tak masz) tzn. zczytując całe auto w pliku pojawia się DIGITAL_KVA, ale zczytując moduł KOMBI nie ma go tam. Znaczy więc że jest ale w jakimś innym module - trzebaby zczytywać wszystkie po kolei i przeszukiwać pliki. Wtedy nikt nie odpowiedział w jakim module może być ten wpis, więc ponawiam pytanie :?:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety u mnie po sczytaniu całego auta nigdzie nie ma Digital_KVA, Próbowałem dopisać to nawet ręcznie ale auto nie przyjmuje wtedy pliku .MAN

Pomoże ktoś, czy po prostu w E60 trzeba zapomnieć o temacie ?

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Ady dołożyć prędkość na wyświetlaczu między zegarami należy przekodować za pomocą NcsExpert następujący wpis;

w module KOMBI

BC_DIGITAL_V

aktiv

Po tym zabiegu na wyświetlaczu miedzy zegarami będziemy mogli wybrać, oprócz standardowych wskazań takich jak spalanie, średnia prędkość czy dystans, wskazanie aktualnej prędkości z jaką się poruszamy ( V= ... km )

Powodzenia.

pierwsze kodowanie zrobione :-) dzieki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Niestety u mnie po sczytaniu całego auta nigdzie nie ma Digital_KVA, Próbowałem dopisać to nawet ręcznie ale auto nie przyjmuje wtedy pliku .MAN

Pomoże ktoś, czy po prostu w E60 trzeba zapomnieć o temacie ?

Przyłączam się do pytania. Posiadam E60 LCI.

Prędkość udało mi się włączyć (BC_DIGITAL_V).

Chwilowe spalanie nie działa. Opcji DIGITAL_KVA nie widzę w module KOMBI oraz po wczytaniu wszystkich modułów. Czy komuś udało się to włączyć?

Opublikowano
Przyłączam się do pytania. Posiadam E60 LCI.

Prędkość udało mi się włączyć (BC_DIGITAL_V).

Chwilowe spalanie nie działa. Opcji DIGITAL_KVA nie widzę w module KOMBI oraz po wczytaniu wszystkich modułów. Czy komuś udało się to włączyć?

Może masz stary soft zegarów? ;)

• 10 miesięcy temu...