Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam, nie chce mi się zakładać kolejnego wątku dotyczącego zakupu samochodu więc tu pytam . Jaką kwotę powinienem sobie przygotować na kupno E39 w dieslu, najlepiej 530, wymagania rok minimum 2001 Edytowane przez kamyl
Opublikowano
witam, nie chce mi się zakładać kolejnego wątku dotyczącego zakupu samochodu więc tu pytam . Jaką kwotę powinienem sobie przygotować na kupno E93 w dieslu, najlepiej 530, wymagania rok minimum 2001

Od 5000zł do 40000zł,dolan półka szrot do remontu generalnego,a górna taki wozik jak ma kolega,wyszła mu dokładnie 10tys.euronów :norty:

viewtopic.php?f=156&t=159390 --to jest samochód.

BTW>> zadałeś durne i nie poprwne pytanie,ale cóż ,ja nie widziałem e93 z budą 5er--mały błąd. :P POzdr

Opublikowano
Witam proponuję jeśli to możliwe dużo możesz dowiedzieć się z numeru vin

jesli samochód był serwisowany.

dokładnie. Sprawdzenie VIN'u to pierwsza rzecz od której należy zacząć

Opublikowano
Ja proponuje sprawdzić motor jeśli to 2.5 TDS jak pali na ciepłym silniku.... i czy w zbiorniczku nnie ubywa płynu chłodniczego bo jak tak to głowica do wymiany....
Opublikowano
30k i ani zlotowki wiecej ani mniej. Bzdurne pytanie zadales!!!

hej a jaki motor planujesz?wiem ze w polsce handluja mocno oszukanymi autami,jezdze 530 ia nigdy niemialem z nia zadnych problemow,160000przebiegu,ostatnie 3 lata 35000,samochod kupiony tu ,niebyl sprowadzany,a co zawsze za tym idzie cofany na liczniku i dopiero od tego momentu pilnowany,w tutejszym systemie,chce kupic e60,i moge sprzedac,samochod bez zadnych ukrytych niespodzianek,wiem ze warto,sam mialem kiedy dwa auta z niemiec,nawet wspominac niewarto jakie mialem z nimi problemy pozdrawiam

Opublikowano
Będe miał niedługo na sprzedaż BMW E39 525i TOURING po lifcie z LPG zarejestrowany jakby co to na priv

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będe miał niedługo na sprzedaż BMW E39 525i TOURING po lifcie z LPG zarejestrowany jakby co to na priv

Jaką masz skrzynię biegów? i czemu tak szybko sprzedajesz ?

Poprosze tez wiecej informacji o Twoim aucie, a wlasciwie napisz mi wszystko co sie da (CENA, czy bezwypadek, co malowane, przebieg, jaka instalacja, jakie wnętrze , czy są jakies rdzawki i ogolny stan auta) :) i najlepiej jakies fotki poprosze na [email protected]

ps. miales jakies problemy z wiatrakiem i chlodzeniem, sprawa juz rozwiazana??? co bylo przyczyną? mam nadzieje ze nie uszczelka glowicy...

Opublikowano
Akcyza powyżej 2.0 to 18%..Ale i tak lepiej szukaj u wroga.

Ja swoją sprowadziłem lekko uszkodzoną, przebieg 240 tys, 3,0 (135 kw) od Niemca (I właściciel - Niemieckie Nazwisko) Nie natnij się na Niemca z Tureckim Nazwiskiem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie generalizuj. Po prostu trzeba używać głowy przy kupowani auta, bo Niemiec o niemieckim nazwisku może okazać się kłamcą i oszustem a Turek uczciwym człowiekiem. Wiem, bo już dziesiątki aut sprowadziłem z Niemiec i na prawdę można się czasami zdziwić. ;)
Opublikowano
cześć - ty się jeszcze zastanów - wydasz taką kasę jeśli musisz - kupisz sporo zadbanych BMW za połowę ceny i masz kupę kasy na poprawki - a BMW takie jak u sąsiada?? jest ich tysiące - pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko pamiętaj, że "doinwestowanie" jest doprowadzaniem do porządku zajeżdżonego trupa z cofniętym licznikiem o 200 tys km. Jeżeli wg Ciebie "doinwestowanie" złomu, który wyjdzie tyle samo co zdrowe, dobre auto z autentycznym niedużym przebiegiem, jest rozsądnym rozwiązaniem, to przypomnę Ci, że nawet jak ten złom doprowadzisz do porządku, to nadal jeździsz autem, które ma cofnięte 200 tys km albo jest złożone z dwóch, nawet jak wsadzisz w nie 10 tys zł i wyprowadzisz je na prostą. ;)
Opublikowano

Gorszych głupot nie słyszałem. Czyli według Ciebie wszystkie auta z polski są trupami, a z Niemiec eleganckie furki.

Mylisz się kolego. Zawsze jest loteria, tak samo z Niemiec można kupić trupa z cofniętym licznikiem. To że kupujesz go od Niemca nie znaczy że on wcześniej nie kupił go od turasa który poskładał je z dwóch. Zresztą sami Niemcy też już kombinują, nie te czasy że były to pewne auta.

Jedyną zaletą jest to że może zawieszenie będzie mniej wystukane niż w aucie które jeździło po Polsce. Chociaż jak Niemiec jeździł po lokalnych drogach to one są w niewiele lepszym stanie jak nasze.

Reasumując koszty sprowadzenia duże, a pewność żadna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro wiesz lepiej to ok, pewnie się tym zajmujesz zawodowo. ;)

Tylko pamiętaj, że w PL 90% aut to kombinowane złomy czyli "okazje" a w DE 90% to auta ok czyli "drogie" a reszta kombinowane złomy. Już mi się nie chce nawet tłumaczyć Ci co i jak, bo widzę że wiesz i tak lepiej. Kupuj w Polsce "okazje", zdrowia życzę. :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Czesc

W środe lecę po swoję pierwsze BMW. Zakup zupelnie przypadkowy- podczas spotkania rodzinnego daleki kuzyn z Niemiec powiedzial ze chce sprzedać- zaproponowal mi rozsadna kwotę, moj tesc mechanik już auto ogladał i mówi że warto. Jak będzie na prawde to sie okaże. Zakup spontaniczny bo nie planowałem zmiany auta.

Auto to 520 e39 1997 - podstawowa wersja wyposażenia - (tak mi sie wydaje) klima 2 strefowa,elektryka tylko przednich drzwi, jest blokada dyfra i skrzynia manual. tyle co wiem:)

Jako ze dopiero od 2 dni ogarniam temat bmw to widze ze ludzie pisza ze to troche slaby slinik na to auto- poki co nie zalezy mi na osiagach- byleby jezdzilo. Przy zalozeniu ze auto jest w dobrym stanie (wierze w opinie tescia mechanika) mam nadzieje ze pojezdzi jeszcze troche mimo tego rocznika- a i wyglad tego auta jak na ten rok jest wciaz atrakcyjny. Ktos moglby mi przyblizyc ten silnik?jakies opinie?

Dodam ze przesiadam sie z troche mlodszego auta 2002 xsara picasso - ale ludzie mówią ze warto..

Pozdrawiam

Edytowane przez peyter

---------------------------------------------------------------------------------

e39.jpg

---------------------------------------------------------------------------------

http://forum-lines.ru/rez/ab194510.gif