Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mimo, że fanem automatu nie jestem to dużo był dał, żeby jednak mieć automat. W swoim manualu wymianiam co się da, żeby tak skrzynia jakoś chodzila, ale nie wróżę sukcesów. W 540i ta skrzynia to jakiś dramat. Mało precyzyjna, bardzo długi skok, wsteczny "na jedynce" co mnie osobiście denerwuje, 540i w automacie jeździło mi się 1000x razy lepiej. Ba, Hondą Accord z manualem jeździło mi się 1000x razy lepiej niż manualem BMW :|

Koszt wg moich mechaników to ~10tyś ze wszystkim.

2 posty wyzej masz konkretnego nabywcę na 540i z manualem. I z konkretnym budżetem. Serio pomysl o sprzedazy, jak masz sie meczyc. 540i w automacie znajdziesz łatwo. Nie ma sensu przekładac, to raczej gra nie warta swieczki.

Juz duzo latwiej i lepiej dokupic M-pakiet.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Nie kocham inaczej :P

Na zagranicznych forach też widziałem narzekali na skok lewarka. Jesteś absolutnie pewien że ta sama skrzynia jest w M5? Trochę mnie zaskoczyłeś.

Samochodu nie zamierzam sprzedawać, za dużo już przy nim zrobilem, chce żeby ta cholerna skrzynia działała jak trzeba a nie jak gowno.

Opublikowano
Tylko E60 to już inna liga awaryjności niestety :mad2: I wnętrze to jakieś nieporozumienie :mad2:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Tylko E60 to już inna liga awaryjności niestety :mad2: I wnętrze to jakieś nieporozumienie :mad2:

Są tacy, którzy twierdzą dokładnie odwrotnie :wink:

A Twoją wypowiedź nazwaliby biadoleniem kogoś, kto jeździ ledwo jadącą e39 520i :mrgreen:

he,he :lol:

Ja natomiast całkowicie przychylam się do Twojego zdania :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I wnętrze to jakieś nieporozumienie

Nie wiem jak z awaryjnością więc się nie wypowiadam, ale ze 3 lata temu przymierzałem się do E61 i wnętrze też mi nie podeszło.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie przemawia do mnie. Szczególnie jak patrzę na nieoryginalne reflektory(fuj),tą paskudna dokładkę zderzaka,uczernione felgi i tylne lampy.

Więcej ciężko coś powiedzieć bo zdjęcia są po retuszu i to mega nieudolnym.

PS. Zdjęcia Stilo też są......fatalne.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nie uważam,że to idealny samochód. :) Po prostu, zastanawiam się czy warto zamienić to za Stilo :) btw. Mistrzem zdjęć nie jestem, pozatym iphone też super zdjęć nie robi :P
Opublikowano
Koniec końców, poprosiłem o pomoc w kupnie samochodu 'firmę zewnętrzną'. Z racji braku ciekawych cenowo/jakościowo modeli poliftowych, zdecydowałem się wstępnie na E39 540i z końcówki '99 roku. Ma fabrycznie montowany M-Pakiet i ręczną skrzynię. Osoba przeze mnie wynajęta jedzie na oględziny w najbliższą sobotę i wtedy będę coś więcej wiedział. Na pewno dam znać.
Opublikowano
S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

Z ciekawości, co to za opcja jest?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
S999A AUFTRAGSSTEUERUNG HEA Zarządzanie zleceniami HEA

Z ciekawości, co to za opcja jest?

Auto można powiedzieć,skonfigurowane przez zamawiającego,służące do celów pokazowych,demonstracyjnych.Przynajmniej tak piszą na niemieckich forach.

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-528-gaz-sekwencja-skora-klima-C32346006.html

Co sądzicie o niej? Z tego co zauważyłem to tak, nerki polift, lampy i kierunki boczne polift, ksenon dokładany bo spryskiwaczy nie widać. No i zwróćcie uwagę na jedną rzecz... zegar od ilości paliwa w zbiorniku, pobierzcie i powiększcie zdjęcie, pod spodem jest napis DIESEL, wtf? No i przy okazji porównajcie przebieg na zegarach i w ogłoszeniu, mi się wydaje, że na zegarach widnieje przebieg 293 tysiące. Chyba nigdy nie kupie niekombinowanej piątki :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co sądzicie o niej? Z tego co zauważyłem to tak, nerki polift, lampy i kierunki boczne polift, ksenon dokładany bo spryskiwaczy nie widać. No i zwróćcie uwagę na jedną rzecz... zegar od ilości paliwa w zbiorniku, pobierzcie i powiększcie zdjęcie, pod spodem jest napis DIESEL, wtf? No i przy okazji porównajcie przebieg na zegarach i w ogłoszeniu, mi się wydaje, że na zegarach widnieje przebieg 293 tysiące. Chyba nigdy nie kupie niekombinowanej piątki :mad2:

Gdzie Ty widzisz poliftowe lampy??

Na przebieg w takich autach nie ma co patrzeć. Przeważająca większość jest po korekcie. Patrz na stan.

Niemniej auto, które pokazałeś to niezły ulep.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba nigdy nie kupie niekombinowanej piątki :mad2:

Kupisz ale jak dołożysz drugie tyle. :cool2:

Opublikowano

Nauczcie się mili Panowie: to nie jest dział do wrzucania linków konkretnych aut -->http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=44

BTW Czyli "zarządzanie tymi czynnikami HEA" oznacza, że ten modzony zderzak przód jest oryginalny czy o co chodzi?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Chyba nigdy nie kupie niekombinowanej piątki :mad2:

Kupisz ale jak dołożysz drugie tyle. :cool2:

No niestety budżet mi na to nie pozwala, poza tym nie dałbym tyle za 16-18 letni samochód (bo takiego szukam). Znalazłem parę godnych zainteresowania sztuk, ale nigdy nie mogę trafić na manuala, albo mam za daleko (300+km).

A link wrzuciłem tylko poglądowo, bo nawet nie dzwoniłem do własciciela. Szkoda zachodu ;)

Opublikowano

Możliwe że pixele padły i zmienił i kupił jaki był. Możliwe, że to angol i robiony po taniości, ale pewnie wtedy nawet i zamka przy klamce kierowcy by nie było, a jest.

Jak dołożysz 1-3tys to powinieneś znaleźć jakąś 528i z pieszych roczników w dość dobrym stanie.

Ona ma tak.

Licznik nie z tego modelu

nerki polift w przedlifcie. Nie wiadomo czy walona w przód i kupił taką maskę i zderzak bo nie ma sprysków. Bo raczej nie kupił xsenona i nie dołożył sprysków.

Ma gaz i jeździ na rezerwie.

Uszczelka drzwi pasażera bardziej wyjechana niż kierowcy, chyba że zmienił uszczelke kierwocy

boczki szmaciaki a tapicerka skóra.

Trochę dużo przeszczepów robionych małym kosztem..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tragiczny pojazd. Ale w tej cenie - na pewno nie ten rocznik. Za tyle ciezko kupic zdrowe 318i... a my tu mówimy o 528i !!!
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Zauważyłem, ze np. trójka z takim silnikiem jak piątka w podobnym przedziale wieku jest sporo droższa, co ma wpływ na tą cenę? koszty utrzymania?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem z czego to wynika, ale TAK to prawda 3 są droższe od 5-w niemcowni też(zaczynają bardzo wbijać w cenę E36 o E30 nie mówię nawet). Za tą samą kasę kupisz dużo lepszą 5 niż 3.
ec2Wze6.jpg