Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

matę, miejsce gdzie jest fabryczny klej podgrzej suszarką i mocno dociśnij. Wystarczy.

Pod wpływem temperatury masa staje się bardzo plastyczna i lepka, i bez problemu daje się powtórnie przykleić uszczelniając połączenie maty/gąbki i blachy drzwi.

Opublikowano

U mnie w E90 z 2007 roku samo podgrzanie nie wystarczylo.

Robilem to umiejetnie opalarka, wiec nie ma mowy o zbyt slabym podgrzaniu oryginalnej masy.

Musialem ponownie rozbierac drzwi i nalozyc nowy klej.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Mata podklejona prawie cały dół puścił...nawet prosta sprawa najgorsze z usuwaniem starej uszczelki

Dzięki wszystkim za pomoc:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szanowni forumowicze,

BMW serwis w Poznaniu jest bezradny w ustaleniu nr części:

zaślepka/pokrywka do E90 LCI (po lifcie) zwykłej (nie xenon) przedniej PRAWEJ lampy firmy ZKW.

FOTO:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97d50bf4ec99b298.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c8972ddc35680e4.html

w instrukcji jest nawet rysunek jak tą zaślepkę zdjąć, a ASO nie potrafi ustalić nr tej części!!!

Już 2 dni się męczą i nic!!!

POMOŻECIE?

Opublikowano
@zawiszowiec - podaj mi koncowke VIN to Ci znajde. Kupowalem to niedawno to siebie bo polamalem zaczepy tej zaslepki wymieniajac zarniki.
Opublikowano

Tutaj jest rozrysowany reflektor Valeo a kolega ma reflektor austiackiej firmy ZKW a tam zatyczki sa inne. Znajdz na allegro firme zajmujaca sie naprawa reflektorow z Poznania ( nie pamietam nicka ). Mam do nich numer tel. podam Ci na PW. Na pewno Ci pomoga.

Opublikowano
63 12 7 238 827

dziqsek - a czy to nie jest kod do innego modelu lampy - firmy VALEO? - bo moja zaślepka jest inna niż na schemacie (ta oznaczona nr 3).

chyba ze BMW nie narysowało schematu do ZKW, a sprzedaje te zaślepki, tyle tylko, że w ASO tego nie wiedzą? W końcu to Smorawiński i Olszowiec - potentaci w Poznaniu...

spójrz na foto mojej zaślepki - moja jest zupełnie płaska:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c8972ddc35680e4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97d50bf4ec99b298.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj lampy firmy Valeo i poruwnaj tyl na zdjeciach. Schematy w katalogu to tylko przykladowy jej schemat a nie zarys 1:1.

Dzieki temu bedziesz wiedziec czy sa roznice.

Albo poszukaj samej zaslepki po nr. i porownaj.

Mialem to ostatnio z przepustnica, w katalogu zupelnie inaczej wyglada niz moja (wtyczka z innej strony i brak sprezyny).

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
E91 12r 318d. Może ktoś podać numer blachy która jest przykręcona do silnika obok katalizatora którego usztywnia. Przypomina podkowę, takie jakby ucho. Pękła ta blacha, dzwoniła jak w kościele. Jedno oczko całkiem odpadło a drugie jest zespawane, ale wypadało by wymienić. Problem jest taki, że na niej nie znalazłem żadnego numeru a na aledrogo jej nie widzę. Drugi problem polega na tym, że mam zdjęcia jej ale nie umiem ich tu wrzucić :D Pzdr
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam wszystkich, mam pytanko zy da się wymienić czarne pokrętło radia w navi profi (do regulacji głosności) na to wg mnie ładniejsze poliftowe? W aso powiedzieli że nie da rady:> a mi sie cos wydaje że da rade:) Tylko nie moge nigdzie znaleźć numeru części, pomoże ktoś?:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gałki od klimatyzacji można wymienić bez problemu, pokrętło od radia nie wiem... możliwe że też się da wymienić.

Problem w tym że nie kupimy samych pokręteł trzeba szukać całego panelu na szrocie.

Opublikowano
to panele z klimy ja znów szukałem lci to 30-40 zł:D tanio ale nie wiem czy warto z powodu dwóch knefli wydać 40 zł