Skocz do zawartości

320d - Ile więcej spali automat od manuala?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Cześć rado! , dzięki Tobie znowu jest co poczytać na forum :D

Pozdro.

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 177
  • Wyświetleń 9,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tak na marginesie.

Taniej mi jest nakarmić 346 rumaków w M3 niż 136 kucyków w 320d nawet po mieście. :)

A radość z jazdy M3 bezcenna. :mrgreen:

I tyle na temat porównania benzyny do diesla :)

brokat_
Opublikowano
Tak na marginesie.

Taniej mi jest nakarmić 346 rumaków w M3 niż 136 kucyków w 320d nawet po mieście. :)

hehe :lol:

Opublikowano
Tak na marginesie.

Pelnej krwi rumaki kontra genetycznie modyfikowane (turbo, czipsy) szkapy. Tłuste i śmierdzące.

Opublikowano
Tak na marginesie.

Pelnej krwi rumaki kontra genetycznie modyfikowane (turbo, czipsy) szkapy. Tłuste i śmierdzące.

kurcze normalnie śmiech na sali, nie rozumiem porównywania w ogóle tych dwóch silników (co do osiągów i na pewno spalania)..po co pisać takie coś

Opublikowano

A po co pisać, że spala 6l/100 km, skoro pytanie brzmiało o ile więcej spala automat od manuala.

Odpisałem wcześniej, że ok. 10%.

Ktoś napisał: WOW

:mrgreen: Skłamałem.

Różnica pomiędzy 320d w automacie i manualu to ok. 20%. Dla silnika 3.0d ta różnica wynosi jeszcze wiecej ok. 25%. :shock:

Komu w drogę, temu Neste.
Opublikowano
A dla silnika benzynowego 330i średnio jest to 5% więcej :) I to nie są moje wymysły, ale jestem tego potwierdzeniem.
Opublikowano
A dla silnika benzynowego 330i średnio jest to 5% więcej :) I to nie są moje wymysły, ale jestem tego potwierdzeniem.

a świstak siedzi i zawija w sreberka :)

Opublikowano

Bo ten silnik to mistrzostwo świata :)

tak na marginesie manual ma 6,5 sek do 100 km/h, a autoamat aż 7 sek do 100 km/h

wracając do tematu w 330Ci

spalanie

manual

w mieście - 12,8

poza miastem - 6,9

średnia - 9,1

automat

w mieście - 14,0

poza miastem - 7,0

średnia - 9,6

więc chyba producent ma rację :)

ale 320d po czipsie jest i tak lepsza i ma mniejsze spalanie wogóle klekoty są cudowne :)

brokat_
Opublikowano

a świstak siedzi i zawija w sreberka :)

Wiem że ciężko w to uwierzyć ale musisz się z tym pogodzić :D

Opublikowano
...więc może też na Ciebie trafię i pokażę niedowiarkowi co klekot po chipie robi z 330ci...

...jak będziesz jeszcze raz odwiedzal Włocławek w celu rozwiezienia pizzy to się spotkamy..ok?

...Ja zapraszam do Tychów to utre Ci jadaczkę najpierw 523i później 530dA a na koniec autem dla emeryta 330CiA :D...

...

jak będe w Tychach to chętnie Brokat pokaże ci , bez złośliwości czy czegokolwiek , ocenisz sobie sam i sam sobie wnioski wyciągniesz...

Sorry nie mogłem się oprzeć :D

Swoją drogą towary zacne w tej Rumunii.

Opublikowano

Chłopaki w Rumunii maja większy dystans do siebie niż większość forumowych troli. Dobre.

Ćwiczenia przeciązeń ....dobra szkoła angielskiego humoru.

Opublikowano

Nie rozumię jednego

Popatrzcie na facetów w tym filmie i na kobiety. Jak te ładne kobiety chcą takich kolesi :)

brokat_
Opublikowano
To się nazywa "parcie na szkło" :norty:
Opublikowano

Po przeczytaniu jeszcze raz całej dyskusji nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie, że

Wielbiciele diesli będą cały czas twierdzić, że to tak oszczędne autka i bezawaryjne OK - ja na 530dA nie narzekam ale wiem że jest to mój pierwszy i ostatni klekot - kolega kupił wydawałoby się że w 100x lepszym stanie od mojej (kupowane z mechanikami + miliony komputerów, auto sprawdzone w MCarsie w Krakowie wszyscy mówili, że igła a tutaj po 3 miesiącach umarły wtryski, umarło turbo, umarło nivo) hmm, a Właściciele benzynowców, że ich auta palą mniej niż faktycznie czy to w manualu czy automacie – bo nikt nie przyzna się naprawdę ile jego auto pali, ile faktycznie razy stało na warsztacie itp.

Ja nie chcę już z nikim wchodzić w dyskusję jedno natomiast wiem 530dA jak będę ją gnał jak szalony spali mi 11l/100 natomiast 330CiA 16,8 l/100 km - mój rekord Ostrołęka - Tychy

Zwracam honor i całuję ziemię po której stąpa właściciel 330d po czipsie :) hahhaha

A tak na koniec porównanie 330Ci vs. 330Cd wnioski wyciągnijcie sami

brokat_
Opublikowano
Nie rozumię jednego

Popatrzcie na facetów w tym filmie i na kobiety. Jak te ładne kobiety chcą takich kolesi :)

Bo te inteligentne kobiety cenią sobie facetów z poczuciem humoru i dystansem do siebie. Tych wyfryzowanych gogusi z postawionymi kołnierzykami mają w du... ciągną tylko ich kasę.

Film jest pastiszem...wątpię żeby nasze "wyścigowe gejostwo" było stać na nakręcenie takiego filmu.

Opublikowano
Nie rozumię jednego

Bo te inteligentne kobiety cenią sobie facetów z poczuciem humoru i dystansem do siebie. Tych wyfryzowanych gogusi z postawionymi kołnierzykami mają w du... ciągną tylko ich kasę.

Film jest pastiszem...wątpię żeby nasze "wyścigowe gejostwo" było stać na nakręcenie takiego filmu.

Jakubie wiem, wiem :D

Specjalnie zadałem pytanie z odrobiną ironii :twisted:

brokat_
Opublikowano
Po przeczytaniu jeszcze raz całej dyskusji nasuwa mi się tylko jedno stwierdzenie, że

Wielbiciele diesli będą cały czas twierdzić, że to tak oszczędne autka i bezawaryjne OK - ja na 530dA nie narzekam ale wiem że jest to mój pierwszy i ostatni klekot - kolega kupił wydawałoby się że w 100x lepszym stanie od mojej (kupowane z mechanikami + miliony komputerów, auto sprawdzone w MCarsie w Krakowie wszyscy mówili, że igła a tutaj po 3 miesiącach umarły wtryski, umarło turbo, umarło nivo) hmm, a Właściciele benzynowców, że ich auta palą mniej niż faktycznie czy to w manualu czy automacie – bo nikt nie przyzna się naprawdę ile jego auto pali, ile faktycznie razy stało na warsztacie itp.

Ja nie chcę już z nikim wchodzić w dyskusję jedno natomiast wiem 530dA jak będę ją gnał jak szalony spali mi 11l/100 natomiast 330CiA 16,8 l/100 km - mój rekord Ostrołęka - Tychy

Zwracam honor i całuję ziemię po której stąpa właściciel 330d po czipsie :) hahhaha

A tak na koniec porównanie 330Ci vs. 330Cd wnioski wyciągnijcie sami

wniosek: idą łeb w łeb :cool2:

Opublikowano

Ja bym obstawiał że seria 330 Ci wyprzedza o 1/2 długości czipowaną 330 Cd :) ale co ja tam wiem :twisted:

brokat_
Opublikowano

Ja bym obstawiał że seria 330 Ci wyprzedza o 1/2 długości czipowaną 330 Cd :) ale co ja tam wiem :twisted:

a w drugiej próbie?

Opublikowano

a w drugiej może idą łeb w łeb albo delikatnie 330d wyprzedza 330i jaki wniosek i tak jest czipowana, seria nie ma szans :)

BMW to BMW wszystkie e46 są śliczne, teraz zaczełą chodzić 1 w coupe 135i :) może kiedyś :D

Pozdrawiam idę na browarka.

brokat_
Opublikowano
a w drugiej może idą łeb w łeb albo delikatnie 330d wyprzedza 330i jaki wniosek i tak jest czipowana, seria nie ma szans :)

BMW to BMW wszystkie e46 są śliczne, teraz zaczełą chodzić 1 w coupe 135i :) może kiedyś :D

Pozdrawiam idę na browarka.

w drugiej próbie 330Cd wyprzedza 330Ci całkiem widocznie. a 330Ci z filmiku też było czipowane prawdopodobnie, bo jest napisane, że ma 240PS. a żadne 330Ci w serii tyle nie ma. wniosek ogólny jest taki, że to jest off topic i zupełnie bezprzedmiotowa dyskusja w której nikt nie ma racji.

Opublikowano

mi się wydaję, że jak by się tam nagle pojawiła M47 w automacie z funkcją sport to by środkowym pasem poszłaaaa.....jak przecinak

Opublikowano

aras86

może i tak ale musiała by jechać z naprzeciwka tym środkowym pasem :norty:

Opublikowano
330i w serii ma 243 KM.
Komu w drogę, temu Neste.