Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy da się ustawić tak temperaturę żę rano wsiadająć do zimnego wozu temperatura automatycznie ustawi się np na 22 stopni i nie będzie to przeszkadzało że wczesniej gasiłem auto z ustawioną temperaturą np 18 stopni.? Po co w panelu sterowanie jest przycisk RESET do czego służy?

Dzięki serdeczne

Opublikowano
Przycisk REST słuzy do nadmuchu na wyłaczonym silniku skumulowanego ciepła lub zimna ,czyli np jesli jest zima i staniesz na przejezdzie kolejowym to mozesz wyłaczyć silnik i załaczyć nadmuch zeby leciało dalej ciepło oczywiscie do wyczerpania owego zapasu czyli pare min,i tak samo wygląda to w lato przy załaczonej klimie
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Pytam bo miałem taki przypadek gasiłem auto z ustawiona temp 18 a rano patrzę a na klimatroniku jest 23...

Może użyłeś drugiego kluczyka.

Pamięć ustawień m.in. klimatronika jest zapisywana w kluczyku. Np. jeden kluczyk masz ty a drugi żona i każdy ma swoje ulubione ustawienia.

Opublikowano
Ja mam tak samo jak kolega, odpalam auto jest ustawiona temperatura np. 25 podnoszę na 27 gaszę auto i na drugi dzień przy ponownym odpaleniu auta jest 25 podnoszę znowu na 27 i już tak zostaje, dodam że używam tego samego kluczyka.
Opublikowano

A u mnie taką temperaturę jak się ustawi w danej chwili i zgasi auto mam na drugi dzień jak znów uruchamiam silnik. Nic się nie zmienia.

Pzdr.

Opublikowano
A u mnie taką temperaturę jak się ustawi w danej chwili i zgasi auto mam na drugi dzień jak znów uruchamiam silnik. Nic się nie zmienia.

Pzdr.

I wszystko gra, jak również i u mnie jest tak samo, z tym że u kolegi co założył temat jakieś cyrki wychodzą z samoistnym przełączaniem na wyższą temperaturę

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
czy da się ustawić tak temperaturę żę rano wsiadająć do zimnego wozu temperatura automatycznie ustawi się np na 22 stopni i nie będzie to przeszkadzało że wczesniej gasiłem auto z ustawioną temperaturą np 18 stopni.?

Tak. Tylko trzeba wyłączyć autko z nastawioną temperaturą BEZ włączonej funkcji "AUTO", na klimatroniku.

Klimatronik pamięta temperaturę ustawioną ostatnio (przed wyłączeniem silnika) na manualu. I tak będzie startował codziennie, nawet gdy w trybie AUTO będzie ustawiona inna.

Po prostu trzeba odpalić auto, ustawić temperaturę i wyłączyć silnik. Po ponownym uruchomieniu powinna być już ta nowa ustawiona temperatura i możemy się już bawić w funkcję AUTOmatycznego trzymania temperatury i dowolnie zmieniać ją (w trybie AUTO). Po nast. odpaleniu będzie ustawiona ta poprzenia z manuala.

Opublikowano
Idzie zaprogramować kompem aby auto niezależnie jak się zgasiło ustawiało się na daną temperaturę jak i nawet stację radiową. Ale po co :) nie szybciej sobie podnieść ręcznie. Co do pamięci kluczyków to mają tę funkcję niestety niektóre e39 bo jak to w BMW trzeba było dopłacić - ja posiadam ale znajomi np. nie.
Opublikowano
czy da się ustawić tak temperaturę żę rano wsiadająć do zimnego wozu temperatura automatycznie ustawi się np na 22 stopni i nie będzie to przeszkadzało że wczesniej gasiłem auto z ustawioną temperaturą np 18 stopni.?

Tak. Tylko trzeba wyłączyć autko z nastawioną temperaturą BEZ włączonej funkcji "AUTO", na klimatroniku.

Klimatronik pamięta temperaturę ustawioną ostatnio (przed wyłączeniem silnika) na manualu. I tak będzie startował codziennie, nawet gdy w trybie AUTO będzie ustawiona inna.

Po prostu trzeba odpalić auto, ustawić temperaturę i wyłączyć silnik. Po ponownym uruchomieniu powinna być już ta nowa ustawiona temperatura i możemy się już bawić w funkcję AUTOmatycznego trzymania temperatury i dowolnie zmieniać ją (w trybie AUTO). Po nast. odpaleniu będzie ustawiona ta poprzenia z manuala.

Mysior, jeżdżę cały czas na klimatroniku na AUTO i jak silnik wyłączę, tak mam po włączeniu.

Ustawienia na sztywno miałyby sens, gdyby można je było łatwo edytować. Ustawisz sobie dajmy na to 22 stopnie i w zimę to jest w miarę OK (choć ja mam 19... :wink: ). A co latem? Też 22, czy znowu podłączasz komputer i wprowadzasz dane "na sezon"?

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano

Nie włączam żadnego komputera, tylko przestawiam na klimatroniku, ale nie w trybie auto.

To u mnie wystarcza do zapamiętania. Pewnie, że potem sobie mieszam jak chcę, ale jutro rano znowu mam to, co dziś rano :)