Skocz do zawartości

320i brak odcięcia na gazie / wysokie obroty przy pr 120km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm Wszystkich..

Mam problem z Swoja Bem-ka.

Kupiłem ja wczoraj i okazało się ze jak jadę sobie nia 110- 120km/h to mam 500tysiecy obrotów na 5 biegu... Co to moze byc ?? moze mi ktos pomódz ?? Co to moze byc??

silnik 320 kod silnika M52

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Sprawdź jaki masz dyfer,powinieneś mieć 3,15 ,a możesz mieć założony 3,45 (od 316,318)

Wtedy będzie oszukiwać,ale chyba nie tak dużo.

Może jeszcze nieprawidłowy rozmiar opon.

Opublikowano
pierwsze co mi przyszło na myśl to ślizgające się sprzęgło, a jak się rozpędzasz to jak się auto zachowuje? szybko mu idzie przyspieszanie czy raczej za wolno? pozdro

Moim zdaniem gdyby sprzeglo slizgalo do tego stopnia to szedl by jeden dym albo przynajmniej czuc by bylo jakis smrodzik :)

Opublikowano
pierwsze co mi przyszło na myśl to ślizgające się sprzęgło, a jak się rozpędzasz to jak się auto zachowuje? szybko mu idzie przyspieszanie czy raczej za wolno? pozdro

Moim zdaniem gdyby sprzeglo slizgalo do tego stopnia to szedl by jeden dym albo przynajmniej czuc by bylo jakis smrodzik :)

Niekoniecznie bo sprzeglo to nie tylko tarcza :twisted:

Ja stawiam na sprzegło, a dokladniej docisk :twisted:

Ale zeby miec pewnosc trzeba by bylo sie przejechac :roll:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
panowie ja mam ta Bem-ke w gazie sekwencyjnym... wczoraj ja troche jezdziłem i dociskałem jej konkretnie. i obroty mi szły poza 7 tysiecy... i jeszcze by mogły isc.. ale odpusciłem sobie co to moze byc?
Opublikowano
brak odciecia na gazie?? raczej tego nie rob zreszta krecenie silnika do takich wartosci obrotowych na gazie to totalnia glupota i zabojstwo dla silnika
Opublikowano (edytowane)

Ale mimo wszystko powinno byc odciece gazu.. bo kumpel miał Beme i nu odcinała na gazie..

i tak jak bym mogł bym krecic do 10 tysiecy wiem ze to nie realne ale chce powiedziec jak mi na obrotomierzu pokazuje..

Edytowane przez mafia33
Opublikowano

A może ktoś wymieniał zegary i teraz źle pokazują? Zrób test zegarów, w którymś momencie będzie wyświetlona końcówka numeru VIN, przynajmniej to będziesz wiedział.

Ślizgające sprzęglo dobrze słychać, myślę że bez kłopotu.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a może zegary rzeczywiście?! chociaż kiedyś jeździłem przez chwilę 325 z zegarami od 318, nie pamiętam żeby oboroty zawyżało, jedynie prędkość była zbyt duża,

co do ślizgającego sprzęgła, na pewno powinno przyspieszenie wyraźnie zmaleć, i max prędkość również, nie widzę prostszego sposobu żeby to sprawdzić jak ścignąć beemę gdzieś na prostej i zobaczyć ile to jedzie, działaj kolego, działaj :D

Opublikowano

To raczej nie jest slizgajace sprzegło.. bo jak jej dociskałem tak dobrze, to nie było nic czuc.. musze ja przetestowac gdzies na prostej... ale teraz sie zastanawiam gdzie jest tak dobra prosta :) heh

a tak pozatym nie mam porównania, jak jezdza inne beemy.. Bo to jest moj pierwszy samochód...;D

Opublikowano

witam/podepne sie pod temat bo widze ze poruszona jest sprawa sprzegla a tak sie sklada ze wlasnie musze je u siebie wymienic.chce kupic kompletny zestaw i tu moje pytanie do was czy ten zestaw bedzie dobry??

http://moto.allegro.pl/sprzeglo-bmw-3-5-e30-e36-e28-e34-e39-e-36-i1312423002.html

widzialem ze sa kompletne zestawy od 150 zl do 500 zl mysle ze wybralem dosc dobry.jezeli tak nie jest podajcie jakies inne propozycje.badz jakas dobra firme. oczywiscie dodam ze na sprzeglo chce przeznaczy ok 350 zl/. z gory dzieki za odpowiedzi.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano
Przy 5 tys obrotów dzwiek silnika jest dosc slyszalny, wez na sluch czy to rzeczywiscie 5 tys. Czy to tylko zegary
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg