Skocz do zawartości

zanikajacy wyswietlacz licznika km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kilka dni temu zaobserwowalem ze zanika mi wyswietlacz przejechanych kilometrow, tzn zanika jego dolna czesc. Po kilku minutach sytuacja sama 'naprawia sie' i wyswietlacz dziala tak jak nalezy. I tak czasem wyswietlacz dziala tak jak nalezy - a czasem - nie. Mial ktos taki problem? Jak sobie z tym poradzic? Auto to BMW e36 touring 1997 rok 170tys oryginalnego przebiegu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jak mam '1' pierwszą z prawej to mam pustą kratkę, albo z ZERO mam 'C' Taki urok chyba tych wyświetlaczy.
Opublikowano

mam to samo z wyswietlaczem od automatu

bylo gdzies na forum, link do goscia naprawiajacego to "dziadostwo"

sam jeszcze nie naprawialem bo ... nie bardzo mam narzedzia do wyciagniecia bebechow z licznika

zh
Opublikowano
Odnoszę wrażenie z wypowiedźi autora tematu, że jego problem dotyczy zaniku podświetlenia dolnej części wyświetlacza (wskazy kilometrów), niż zanikowi niektórych cyfr lub części tych cyfr.
Opublikowano

Sprawa jest dość prosta, musisz wyciągnąć zegary i wymienić zaróweczkę do podświetlania licznika kilometrów (oddzielna jest do inspekcji). Żaróweczka 12V1,2W lub 12V1,5W taka mała z plastikową oprawką i po problemie. To że czasami licznik przebiegu widać a czasami nie to następstwo przepalonego żarnika. który pod wpływem drgań czasami się zwiera a czasami nie.

Pozdr.

Darek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam!

mam identyczny problem co kolega Rafał i nie sądzę, żeby była to kwestia wymiany żarówki ponieważ cyfry nie znikają całkowicie lecz tylko ich dolna część... czy ktoś ma może jakieś inne sugestie?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Usterke da się usunąć. Ja to zrobiłem 2 miesiące temu i jest super. Inni z forum znacznie dłużej i nie notują powrotu awarii.

Polecam: naprawy z gwarancją 0602268217[Koszalin] - inne zegary na czas naprawy

koszt to ok.350 PLN

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Potwierdzam to o czym napisał marcosz

Sam też swój licznik u niego naprawiałem 6 miesięcy temu i jestem zadowolony. Pisałem już gdzieś o tym w swoich postach.

Mam tę dogodność, że to ta sama miejscowość :wink:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Tak. tylko do E38 i pewnie innychteż trzeba jeszcze zgrać soft [wazny jest model, motor, wyposażenie itd] a to kolejna kasa.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
stary za 150-200 zł masz zegary idealne urzywane do e36 !

dokładnie, mam kilka nawet na półce od roznych e-36, wydatek rzedu 300- 350 dotyczy zegarów od e-36 tds, 4 i 6-cio cylindrowych..

pozdrwaiam

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli mowa o elektronicznym wyświetlaczu przebiegu to mam to samo :( . Wsiadam zapalam i wszystko gra po czym na pierwszej lepszej dziurze puk i dół nie świeci. Ktoś pewnie powie nie wjeżdżaj w dziury :mrgreen: ale to u nas nie możliwe. Poza tym trochę mnie to drażni. Nie ma ktoś namiarów na jakieoś magika który to robi na Południu?