Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z tej dziesiątki wzdycham najbardziej do SLR'a. Dźwięk jego turbodoładowanej V8-emki nie ma sobie równych.

SLR ma kompresor.

Brzmi jednak fantastycznie. Z tego co chyba w TopGear mowili, kompresor zabiera silnikowi 120km, jednak zysk i tak jest spory :)

Pozdrawiam,

Bartek

• Członkowie klubu
Opublikowano
BMW tam nie znajdziemy:)

BMW jako takiego nie, ale RR Phantom to ma w sobie więcej gratów BMW niż RR :wink:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
a gdzie Ferrari Enzo i Bugatti Veyron ??? :roll:

no wlasnie a gdzie bugatti Veyron, dzis w gazecie wyczytałem taka wstawke,

"2,5 sekundy wystarczą na osiągnięcie prędkości 100 km/h nowemu modelowi bugatti (marka należąca do Volkswagena), który trafi na rynek już w tym miesiącu. Bugatti veyron będzie najmocniejszym (1001KM), najszybszym (ponad 400km/h) przy tym najdroższym samochodem seryjnie produkowanym na świecie, jego cena to 1,2 mln euro ( :jawdrop: ). W ciągu 4 lat fabryka we Francji ma wyprodukować ok. 300 takich aut."

• Członkowie klubu
Opublikowano
no wlasnie a gdzie bugatti Veyron, dzis w gazecie wyczytałem taka wstawke,

"2,5 sekundy wystarczą na osiągnięcie prędkości 100 km/h nowemu modelowi bugatti (marka należąca do Volkswagena), który trafi na rynek już w tym miesiącu. Bugatti veyron będzie najmocniejszym (1001KM), najszybszym (ponad 400km/h) przy tym najdroższym samochodem seryjnie produkowanym na świecie, jego cena to 1,2 mln euro ( :jawdrop: ). W ciągu 4 lat fabryka we Francji ma wyprodukować ok. 300 takich aut."

Zauważ co zaznaczyłem w Twoim cytacie... Jaki to czas? A o jakich samochodach jest artykuł który przytoczył DarPiet?

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Jak dla mnie nr 7 jest najciekawszy .Ato co widziałem ostatnio w Top Gear jak pokonał prawie 2300km w dwa dni to jestem pod dużym wrażeniem tego smochodu.

Załoga TopGear, jak zawsze musi wykazać wyższość drogiego automobila nad różnymi środkami komunikacji zbiorowej, tak jak to zwykle mają w scenariuszu :lol:

Mechanicznie doładowane V8 mecedesa brzmią jak messerschmitt-y :twisted2: , pod tym względem nawet te "tanie" SL55 AMG czy G55 AMG są imponujące .. dobrze, że M5 nie ma na tej "ekskluzywnej" liście :mrgreen:

Opublikowano
.Ato co widziałem ostatnio w Top Gear jak pokonał prawie 2300km w dwa dni to jestem pod dużym wrażeniem tego smochodu.

Taki sam wynik osiągnąłem jadąc na koniec niemiec T4 z lawetą :P:P A jaka roznica w cenie ;););)

Opublikowano
Załoga TopGear, jak zawsze musi wykazać wyższość drogiego automobila nad różnymi środkami komunikacji zbiorowej, tak jak to zwykle mają w scenariuszu :lol:

Tez uwazam ze te "pojedynki" sa w pelni rezyserowane. Przykladem niech bedzie chociaz fakt, ze ze sa momenty filmowania na trasie z zewnatrz i z innego jadacego samochodu, czyli Clarkson nie jedzie sam.

Na dodatek mam wrazenie, ze nie potrzeba az takiego supersamochodu by zrobic ta trase w podobnym czasie. Mocny diesel np. nowe 535d, spokojnie poradziłby sobie podobnie, bo sporo czasu oszczedzalby na tankowaniach ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano

Tez uwazam ze te "pojedynki" sa w pelni rezyserowane. Przykladem niech bedzie chociaz fakt, ze ze sa momenty filmowania na trasie z zewnatrz i z innego jadacego samochodu, czyli Clarkson nie jedzie sam.

Na dodatek mam wrazenie, ze nie potrzeba az takiego supersamochodu by zrobic ta trase w podobnym czasie. Mocny diesel np. nowe 535d, spokojnie poradziłby sobie podobnie, bo sporo czasu oszczedzalby na tankowaniach ;)

Dokładnie... ujecia są z mostów i innych dziwnych miejsc. Poza tym i tak nie przekracza dopuszczalnych prędkości. W takim samym czasie przejechałbym to swoją trojeczką. Gdyby się postarać to takim mercem mozna by jeszcze wrocic w czasie kiedy oni pokonają trase w jedną strone ;)

Opublikowano

Hehehe

Panowie chyba nie za długo oglądacie TopGear.

Pewnie że to jest show, i dlatego sa najlepsi.

A te wyścigi pokazują co innego - zreszta zawsze o tym mówią na końcu, że samochód jest lepszy niż publiczne środki komunikacji.

Poza tym to show w każdym momecie, nawet kiedy robia sobie nawzajem niepsodzianki.

Opublikowano
Hehehe

Panowie chyba nie za długo oglądacie TopGear.

Oglądam od początku :)

A ja nawet pamiętam, że kiedyś Clarkson miał trochę więcej włosów, szczególnie w miejscu gdzie mnich ma zwykle łysinę :)

BTW, nie każdy ma kablówkę czy wykupiony abonament, zwykli użytkownicy anten satelitarnych :) mogą oglądać Top Gear na kanale BBC World, aktualna seria jest emitowana w soboty i niedziele. Ramówka czasem ulega zmianom :mrgreen:

Opublikowano

Ja z tej listy wybrałbym Maybacha i Mercedesa SLR

Też oglądałem ten odcinek TopGear z SLR :)

Ja na szczęscie mam cyfre+ i mam TVN Turbo, więc moge sobie oglądać dość często bo co jakiś czas lecą powtórki.

http://img222.imageshack.us/img222/9720/bmw3ln0.png
Opublikowano
SLR jest śliczny:).A co do Top Gear to pokonalem ponad 1800 km w mojej e34 kombi bez problemu w 2 dni z przerwa na spanie na promie:).i jechalem nawet tą sama trasa przez Szwecje co Clarkson :).Za granica nie maproblemu zrobic autem takiej trasy:).Niech ekipa top geara zrobi trase zakopane-łeba w 5 godzin po naszych świetnych i równych drogach:).heheheeh :mad2:
Opublikowano
jak bym miał tyle kasy na takie fury to brałbym tylko BUgatti Veyrona bo to jest prawdziwe super auto i z jakze wielkimi tradycjami - byłem w muzeum motoryzacji w MUlhousen , kolekcja braci Schlumpf - stało tam prywatne Bugatti Ettore Bugattiego - wielkie z 1934 roku - 12,7 litra pojemnosci z 8 cylindrów ustawionych w rzedzie :modlitwa:
Opublikowano
jak bym miał tyle kasy na takie fury to brałbym tylko BUgatti Veyrona bo to jest prawdziwe super auto i z jakze wielkimi tradycjami - byłem w muzeum motoryzacji w MUlhousen , kolekcja braci Schlumpf - stało tam prywatne Bugatti Ettore Bugattiego - wielkie z 1934 roku - 12,7 litra pojemnosci z 8 cylindrów ustawionych w rzedzie :modlitwa:

Z tymi "wielkimi tradycjami" to bym tak nie przesadzal. Tradycje w tym samochodzie to ma jedynie nazwa "Bugatti", bo samo auto nie ma nic wspolnego z legendarnymi autami z wloch. Obecne Bugatti, to przeciez Volkswagen z dyrektywa dla projektantow "nie liczymy kosztow" ;)

Dla mnie auta z tradycjami to Porsche czy Ferrari, gdzie najnowsze auta to zbior doswiadczen zebranych przez dziesiatki wczesniejszych modeli firmy.

Niemniej jednak samo auto jest dosc ciekawe, no i moze w koncu zaczna go sprzedawac, bo to ile razy przesuwali terminy to wstyd ;)

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
Ferrari nalezy juz od dawna do badziewiackiego Fiata i pod wzgledem jakosci swoich wyrobów juz od dawna przegrywa z Porsche a od niedawna takze z nalezacym do VW/Audi Lamborghini i Bugatti . Zaznaczam ,ze jedyną autonomiczną firmą produkujacą auta sportowe jest Porsche. Takze nie przesadzałbym z fascynacją dla badziewia.
Opublikowano
Nie wiem czy pamiętacie, ale na początki w Top Gear występował także Tiff Niddell(mam nadzieję że dobrze napisałem nazwisko) tez z Fifth Gear i to on zamiast Stiga testował auta. To było niestety bardzo dawno temu.

http://img155.imageshack.us/img155/5220/bkptouring350x100avatarzt8.gif

http://images.spritmonitor.de/239085_5.png

Opublikowano
Ferrari nalezy juz od dawna do badziewiackiego Fiata i pod wzgledem jakosci swoich wyrobów juz od dawna przegrywa z Porsche a od niedawna takze z nalezacym do VW/Audi Lamborghini i Bugatti . Zaznaczam ,ze jedyną autonomiczną firmą produkujacą auta sportowe jest Porsche. Takze nie przesadzałbym z fascynacją dla badziewia.

Potwierdzam co pisze Frank. Ostatnio mialem okazje porownac Carrere GT i Ferrari Enzo. Ferrari jest zrobione bardzo kiepsko, jakoscia komletnie nie dorownuje Porsche chociaz jest od niego prawie dwa razy drozsze. W Porsche wszystko jest dopieszczone do ostatnich szczegolow podczas gdy np w Ferrari przyciski na kierownicy zrobione sa bardzo tandetnie z brzydkiego niewypolerowanego aluminium, siatka w tylnich nadkolach nie przylega dokladnie do karoserii, nie wspominajac o kawalku preta ktory przytrzymuje tylna klape silnika. :doh: