Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o opinie na temat tych aut z koncowym wynikiem ktore wypada wg Was korzystniej..Ostatnio moj znajomy wlasnie rozwaza zakup jednego z tych aut z silnikiem 2,8...audi bierze pod uwage quattro (jesli chodzi o audi to jest to juz ten okragly model)

pozdrawiam

Opublikowano
wybrales nie to forum - oczywiscie wszyscy beda mowic ze E38 ... ale ja bym jednak kupil audi ;) - bardziej mi sie podoba .. tylko szlak moze czlowieka trafic przy robieniu zawieszenia tam - jak zaczyna cos stukac - to sie po chwili okazuje ze wszystkie wachacze sa do wymiany .. poza tym to quattro mimo wszystko chyba fajniejsze niz tylni naped ... (ale niewiem - nie mialem do czynienia z audi z quattro) poza tym to silnik w Audi bedzie sobie chyba lepiej radzil (to moje czyste dywagacje) bo siodemka jest ciezsza ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
E38 z silnikiem 2.8 może być za słabe. 3.0V8 byłby lepszym wyborem, ale zależy czego Twój znajomy oczekuje, jeśli ekonomiczności to jeszcze jest silnik 2.5TDsssssss :twisted2:
Opublikowano
Auta trochę nieporównywalne bo przecież e38 to klasa wyżej, 2.8 to do tego autka troche przymało. Ja osobiście wolałbym e39 zawsze nowszy model i bardziej porównywalny z Audi. Co do A6 to mi sie osobiście nie podoba(kwestia gustu) ale autko podobno bardzo fajne a z napędem Qattro to poezja więc wybór trudny. Ja z tych dwóch autek wybrałbym.... e39 :wink: Pozdrawiam.
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano

Po 1 Nie ma czego porównywać E38 to zupełnie inna klasa od A6

Po 2 silnik 2,8 w E38 świetnie się spisuje nawet w automacie (wiem bo często mam przyjemność takie auto prowadzić)

Po 3 na pewno bym wolał E38 od E39 nie wspominając już o Audi :P

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Oczywiście, że bejca jest lepsza od audi, co to wogóle za pytania?? a e38 2,8 zbiera sie całkiem nieźle i napewno nie bedzie mniej paliło pomimo tego, że jest cięższym i bardziej luksusowym autem. Ja mam 2,8 w trójce i sporo wiem o silnikach 2,8 2,9 itd różnych marek, i żaden nie dorównuje 2,8 bmw czy to w spalaniu czy przyspieszeniu. Dla przykładu: golf IV 2,8 (niby nowy vr6) spala średnio o 2 litry więcej niż bmw trójka, która jest cięższa o prawie 200kg!!! co by tego było mało to bejca 328 ma 7,3s do 100kmh a vw kolo 8s. Pozdrawiam ekspertów hah :twisted2:
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Prosze o opinie na temat tych aut z koncowym wynikiem ktore wypada wg Was korzystniej..Ostatnio moj znajomy wlasnie rozwaza zakup jednego z tych aut z silnikiem 2,8...audi bierze pod uwage quattro (jesli chodzi o audi to jest to juz ten okragly model)

pozdrawiam

E38 auto klase wyżej, powinno być wygodzniesze, wieksze i ogólnie wyższa klasa.

Audi napęd quattro. Jeżeli chodzi o wyjazd z zaśnieżonej uliczki to go nic nie przebije.

Osobiście porównywałbym Audi A8 i E38. Oba auta mają zalety i wady. Zależy kto co lubi.

Co do przyspieszeń i spalania to posprawdzaj w katalogach.

Opublikowano

tak jak pisali koledzy to rózne klasy aut, za audi przemawiaja napęd quatro(lepiej zeby sie nie zepsuł),lepsze blachy,fajny wygląd

za BMW :) bo BMW to BMW :mrgreen: ,super wygląd,e38 jest autem ekskluzywnym,spalanie porównywalne z a6,wyposarzenie napewno o niebo lepsze

U mnie na podwórku stoi audi C 4 2,5 tdi(poprzednik a6) i BMW e36.Jesli mam powiedzieć które aut jest lepsze to powiem że e36 audi ma lepsze blachy no i jak na diesla mniejsze spalanie w reszcie rzeczy wygrywa bmw,wykonczenia,prowadzenie itp

Opublikowano
to ja tak obiektywnie napisze :mrgreen:

BMW E39 528iA VS AUDI A8 2.8 V6 ---- Audi --> porażka elastyczność i ośiągi :duh:

Wyposażenie porównywalne /lecz inna klasa :twisted: /

ale chodzi o e38 nie e39 wieć napewno wypas w bmw bedzie lepszy

Opublikowano

Wszystko zalezy, czego sie chce od auta.

Jezeli bym kupowal Audi, to tylko w wersji Quattro (czyli Torsen), bo to 'specjalnosc zakladu'. Poza tym rzeczywiscie wielowahaczowe zawieszenie Audi nie wytrzymuje naszych kochanych drog i na okraglo cos jest przy nim do zrobienia.

Jezeli ma do wyboru E39 i A6 w podobnym stanie technicznym, z podobnego rocznika i w podobnej cenie, to niech sie przejedzie jednym i drugim.

I juz bedzie wiedzial ;).

Ja bym wybral E39, bo ten samochod mi sie po prostu podoba. A naped na 4 lapy wolalbym miec w Imprezie. Ale to juz zalezy, co kto lubi.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

zdecydowanie do porównania nadaje się tylko e39

silnik 2,8 w audi ma taką samą moc 193 km co 2,8 bmw ale patrząc na porównaie osiągów motor bmw jest bardziej efektywny (1 : 0 dla bmw)

napęd - obiektywnie rzecz ujmując quattro ma więcej zalet niż RWD, przynajmniej w naszej szerokości geograficznej (1:1)

zawieszenie - audi a6 podobnie jak inne duże auta z VAG ma problem z wielowahaczowym zawieszeniem, które wymaga kompletnegpo remontu po 50 tys. jazdy po "tym czymś co u nas jest w miejscu gdzie powinny być drogi) (2:1)

koszty eksploatacji są podobne - ani bmw ani audi to nie lanos - rzadko siępsują i mają jednak trochę drozsze części niż zwykłe auta, ekonomika silników zależy od konkretnego egzemplarza i w jednym i w drugim przypadku zdarzają się wahnięcia o litr dwa w każdą stronę względem katalogowych

stylistyka, ergonomia wnętrza - tu decydują osobiste preferencje

ja kiedyś szukalem e34 kombi 2,5 pojechałem do niemiec i przywiozłem a6 c4 2,6 V6 i nigdy tego nie żalowalem, ale teraz skłanialbym się do e39

kupując porówanywalne modele o ostatecznym wyborze decyduje wsyposażenie i stan auta

Opublikowano

bmw na pewno bedzie ladniejsze, co za porownanie do a6 e38

toz to obelga :)

http://www.maxxxhosters.com/shadow.jpg

a co do blach? ma gorsze niz a6? skad te informacje?

co do napedu quatro, to fajnie, ale jak sie cos walnie to pewnie naprawa droga

ale jak chcesz do sniegu, kup jeepa, w gorach lepiej sie sprawdzi niz nawet a6 czy a8

ja wlasnie sobie kupilem jeepa grand cherokee z 93 roku, solidne auto w teren i i idealne na snieg, i tez ma quatro :)

http://www.maxxxhosters.com/jeep.jpg

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

tak jak poprzednicy wybrałeś nie to forum :nienie:

a tak na serio silnikowo bmw jest bardziej nowoczesne (oczywiście porównywalne okresy ),zawieszenie w beemce kosztuje przy remoncie śmieszne pieniadze a przy audi majątek (miałem V - 8 to wiem ),pozatym popatrz jak cię widzą w beemce a jak w audi moim zdaniem to przeważa szalę :twisted2: :twisted2:

czasami się mylę
Opublikowano
Kurcze, Marcin piękna ta Twoja siódemeczka, tak sobie teraz na nią patrze...

na siódemeczkę patrzysz... :)

No fakt, siódemka też jest ładna :mrgreen:

Opublikowano

bylem ostatnio w olszynie i wiecie co mi ukradli?

chromowane nakretki na wentyle :duh:

musze kupic caly komplet wentyli teraz za 2.6zl sztuka :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Kurcze, Marcin piękna ta Twoja siódemeczka, tak sobie teraz na nią patrze...

na siódemeczkę patrzysz... :)

No fakt, siódemka też jest ładna :mrgreen:

niech zgadne - patrzyles na felgi ?? :mrgreen: tez piekne :mrgreen:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl