Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sprawdź może przewody gumowe, które łączą przewody metalowe z listwą wtryskiwaczy (znajdują się pod kolektorem ssącym)
Sama radość :)
Opublikowano (edytowane)
...morze to filtr paliwa...kurcze musze to przemyśleć...wszak mieszkam w Gdyni :twisted: Edytowane przez loco

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano

Któryś przewód przeupszcza, albo łączenia.

Miałem podobnie w e34. Sprawdź jak najszybciej przewody paliwowe bo może kapać na elektryke, a wtedy staje się to już niebezpieczne ;)

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

U mnie smród bęzyny w kabinie spowodowany był wyciekiem zawaz za pompą paliwa. Spadł wężyk a że jechałem na paliwie "alternatywnym" :lol: nie zauważyłem tego i 3/4 baku poleciało mi na asfalt... naprawa kosztowała grosze bo kupić trzeba było tylko zacisk naprzewód... ale bak paliwa uderzył po kieszeni :lol:

Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie cieklo spod przewodu paliwowego przy silniku

wymiana zalatwila sprawe :)

BMW - Bo Mozesz Wiecej...
Opublikowano
a u mnie odpowietrzenie baku nie chodziło i robiło sie nadcisnienie w baku takie ze wywalilo mi uszczelke miedzy bakiem i pompa!! Jezeli nie czuc ci z silnika to zrzucak od razu siedzenie z tyłu i tam po jednej i po druciej stronie masz z klapki zdejmij je i popatrz tam na tych okrągłych zakretkach. Wąchaj ale najlepiej jak masz 3/4 baku lub full to przejechac sie po miescie i popatrzec wtedy - robi sie mokro! a jak nie to filtr paliwa cosik ci uszkodzilo. :?
DARK SIDE OF POWER!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A według mnie, to przejrzyj wszystskie przewody od pompy do wtryskiwaczy. W całym układzie jest ciśnienie robione przez pompę (ok. 2-2,5 atm w zależności od regulatora).
Kai
Opublikowano
a ja jak jade na gazei też czesto czuję jakby delikatnie beznynke lub coś z silnika takike powietrze smierdzące silnikiem ;) czy to też od przewodów paliwowych chociaz zapalam i jade na gazie?? :mad2:
howgh!
Opublikowano
Dzisiaj zauważyłem u siebie to samo, pod maską czuć smród benzyny, tak jakby w okolicach wtrysków, albo lewego koła (nie wiem dokładnie, trochę się tego nawąchałem :) ). Żadnych wycieków nie widać, nie widać żeby cokolwiek ciekło, nic nie jest "mokre". Pod samochodem też nie zauważyłem żadnych plam. Co to może być?
Opublikowano
Napiszę jeszcze raz. Miałem to w trzech bmkach 3 e-30 3 e-36 7-e32 i za każdym razem to samo - było czuć paliwo z wentylacji oraz pod maską i żeby było śmieszne tylko czasami i zazwyczaj na lekko zagrzanym silniku. Za każdym razem winny był przewód gumowy, który mimo tego iż wyglądał na cały to jednak był spękany od środka i czasami potrafił delikatnie przepuszczać szczególnie na łączenieu z rurkami metalowymi. Tam szukałbym przyczyny. Wycieki jest ciężko zobaczyć ponieważ wystarczy że przepuści parę kropli, które zaraz wysychają (silnik emituje dość dużo ciepła) ale zapach przy tym jest bardzo intensywny. Być może to co innego ale najpierw popatrzyłbym na to..... Powodzenia.
Sama radość :)
Opublikowano
to sobie sprawdze ale skoro nie widać spękań to trudno bedzie;) pozatym jak już mowiłem jadąc na gazie czuć benzynke co mi sie dziwne wydaje
howgh!
Opublikowano
Też miałem podobną dolegliwość smierdziało tylko w kabinie paliwem a przyczyna banalna pod tylną kanapą sa dwie czarne pokrywki jedna jest od pompy druga od czujnika mi ciekło z przewodu zacisnełem opaske i po zabiegach, było wyraznie mokro wiec odrazu wiedziałem ze to od tego, wyciek miałem od strony pasażera, sprawdz moze masz to samo. Mozesz tez polukać czy bak pod autem nie ma zacieków to bedziesz pewniejszy ze to w tym miejscu pozdrowionka.
Opublikowano

A ja mam takie objawy: Po za tankowaniu do pelna czasami czuc zapach benzyny. Nigdy jednak od razu po zatankowaniu a po ujechaniu np. 80 kilometrow lub nastepnego dnia - NIGDY jednak jezeli w baku jest ponizej 60 litrow. Ostatnio specjalnie nie tankowalem do pelna tylko za 250 ziko (pokazalo 70 litrow w baku) i objawu praktycznie nie bylo, tylko raz bylo czuc minimalnie benzyne, a wiec ma to zwiazek z iloscia paliwa w baku.

Wie ktos co to moze byc?

Opublikowano
Dzisiaj zauważyłem u siebie to samo, pod maską czuć smród benzyny, tak jakby w okolicach wtrysków, albo lewego koła (nie wiem dokładnie, trochę się tego nawąchałem :) ). Żadnych wycieków nie widać, nie widać żeby cokolwiek ciekło, nic nie jest "mokre". Pod samochodem też nie zauważyłem żadnych plam. Co to może być?

Marco, wymień sobie wszystkie gumowe wężyki które łączą szynę wtryskiwaczy oraz filtr paliwa ze stalowymi rurkami na bloku silnika, załóż też nowe opaski zaciskowe i będziesz miał spokój z sączeniem się benzyny. niestety do tej operacji trzeba zdjąć kolektor dolotowy :( .

• 1 rok później...
Opublikowano
niestety do tej operacji trzeba zdjąć kolektor dolotowy .

Odkopuje temat...mam takie dolegliwosci jak tutaj pisza koledzy a mianowicie czasem czuje zapach benzyny w samochodzie...dolatuje on przez nawiew a jak podniose maske to czuje benzyne w okolicy wtryskow.Jak to naprawiac??jak zdjac kolektor ssacy??jak sie go potem zaklada??sa tam jaksies uszczelki i podczas scignecia trzeba zalozyc nowe czy skalda sie to np na sylikonie??

Prosze o prady.Z gory dziekuje.Pozdrawiam.