Skocz do zawartości

320d M-Pakiet EDITION 33 - co to za wersja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Zakupiłem dzisiaj z Niemiec BMW e46 w pełnym M-pakiecie wersje Individual. Po oglądnięciu auta zauważyłem, że na listwach progowych zamiast M-pakiet pisze EDITION 33. Zauważyłem, że nicy wykończeniowe na siedzeniach są niebieskie pod kolor auta tak samo z kierownicą. Co to jest za wersje BMW bo pierwszy raz się spotkałem z taką wersją. Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozumiem, że kuiłeś kombiaka? Bo z tego co wiem, Edition33 była wydana na 33-lecie pierwszego touringa. Charakteryzowała się różnymi detalami wewnątrz (niektóre opisałeś) i dostępne były w trzech kolorach lakieru: Estorilblau Metallic, Le Mans Blau Metallic i Silverstone Metallic. Masz jeden z nich?

Ogólnie fajna sprawa tą limitowaną edycją, pozazdrościć. Ciekawe, ile ich było.

I czekamy oczywiście na fotki do galerii.

Opublikowano
Tak mam kombi w kolorze Le Mans Blau Metallic. Z tego co wyczytałęm to było ich łącznie 999szt. po 333szt w każdym kolorze. Samochód jest lekko uszkodzony i bede go sprzedawał.
Opublikowano
Jakieś fotki wrzuć :)
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak mam kombi w kolorze Le Mans Blau Metallic. Z tego co wyczytałęm to było ich łącznie 999szt. po 333szt w każdym kolorze. Samochód jest lekko uszkodzony i bede go sprzedawał.

To zapewne cięzko będzie dostać używki z tych 332 indywiduali do naprawy tego. ;)

Opublikowano
ogólnie ciekawa sprawa tylko to combi... ble

Dziwne, żeby na 33-lecie touringa wypuścili Edition 33 w sedanie :D :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
ogólnie ciekawa sprawa tylko to combi... ble

Co to jest combi ? Jak już to była grupa muzyczna Kombi, albo Fiat 125p Kombi, ale BMW to jest touring. Trzymajmy się właściwej terminologi na forum BMW co ?

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

Zastanawia mnie jedno, sedan coupe ok, ale touring be. Skąd więc taka popularność SUV-ów?

Dla mnie mój "karawan" to styl życia- narty, windsurfing, rowery, które to mogę zabrać do samochodu i wykorzystać go do transportu. Do transportu ludzi w mieście i korkach dużo lepszy jest motocykl.

Opublikowano
Zastanawia mnie jedno, sedan coupe ok, ale touring be. Skąd więc taka popularność SUV-ów?

Dla mnie mój "karawan" to styl życia- narty, windsurfing, rowery, które to mogę zabrać do samochodu i wykorzystać go do transportu. Do transportu ludzi w mieście i korkach dużo lepszy jest motocykl.

Wiesz zależy jak dla kogo :) Nie którzy nie potrzebują dużego auta a jak by nie było Sedan czy Coupe są atrakcyjniejsze od Kombi ... Choć szczerze jak się przymierzałem do kupna BMW to chciałem E46 w właśnie kombi bo jest takie no ... oryginalne sedanów jeździ mnóstwo , "kupejek" to samo no ale znalazłem zadbany model sedana od znajomego więc się nie zastanawiałem ...

Opublikowano
Są gusta i guściki ja dla przykładu właśnie szukałem touringa nie ze względów praktycznych, bo przez 99% czasu jeżdżę samochodem sam ale właśnie dla wyglądu. Trumny BMW mają dla mnie poprostu swój styl.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiesz zależy jak dla kogo :) Nie którzy nie potrzebują dużego auta a jak by nie było Sedan czy Coupe są atrakcyjniejsze od Kombi ... Choć szczerze jak się przymierzałem do kupna BMW to chciałem E46 w właśnie kombi bo jest takie no ... oryginalne sedanów jeździ mnóstwo , "kupejek" to samo no ale znalazłem zadbany model sedana od znajomego więc się nie zastanawiałem ...

Naciągane te Twoje obserwacje, większość E46 jakie jeżdzą to touringi i sedany, dodatkowo większość to diesle. Popatrz po ogłoszeniach, większość to właśnie sedany i touringi.

Opublikowano

heh , ja tam jednak wole na dach bagażnik jak mi potrzeba więcej zapakować , rzecz gustu ale turning w bmw ładnie nie wygląda , A4 w kombi jest ładniejsze od sedana :) czy renówka ,peugeot itd . biją pod względem stylistycznym BMW :) a jak potrzebuje coś przetransportować to używam aut do tego przeznaczonych :)

dla mnie turning w BMW w kazdym modelu wygląda katastroficznie , coś na siłe doklejone , bez polotu , ale rozumiem przywiązanie do marki i godzenie się z tym , suv-y są o wiele droższe i droższe w eksploatacji

MOD: Usunąłem część nie na temat.

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
A psa gdzie wozisz? Na kolanach?. Nie pytam o yorka tylko prawdziwego np owczarka lub labradora
Opublikowano

tak Jakub do miasta mam motocykl - lewa w górę :lol:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
touring to praktycznosc nie wyglad, tyle razy widzialem jak kumpel sapie w swojej 320d sedan zeby zmiescic cos wiekszego do bagaznika a ja mam to w pompie i dobrze mi z tym ... jak ktos uwaza ze touring w bmw jest brzydki to chyba japoncow za malo widzial ... a tak poza 1-nka to hatchback a nie touring
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Po ostatniej wycieczce z boxem na dachu zapragnąłem touringa, ale na szczęście wiele razy w roku nie muszę się z tym czymś męczyć, więc szybko mi przeszło :)

Co do samej urody - rzecz gustu, więc się nie porównuję z innymi markami, ale akurat w BMW są znośne ;)

A dopóki mieszczę się w coupe, to inne nadwozie mnie nie interesuje :cool2: trzeba się tylko nauczyć pakować i śmiało się człowiek mieści na wakacje, nawet z dzieckiem pod namiotem ;)

Faktem jest, że po zakupie E46 musiałem kupić dziecku inny wózek, bo poprzedni się nie mieści do bagażnika :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
My tu gadugadu o pierdołach, a fotek omawianego auta jak nie było tak nie ma :|
Opublikowano
dawno nic nie pisałem :) ale touring rulez kto ma ten wie :) a tak poważnie to też czekam na fotki ed33 :) no dobra powiem że coupe też ma klasę i takiego autka szukałem na początku lecz w międzyczasie pojawił się mój kochany dzidzior i nastąpiła szybka weryfikacja planów :) i .. jestem zadowolony :D no ja to już wogóle muszę się wstydzić : nie dosyć że bmw z doklejonym tyłem to jeszcze diesel :( a mówią że dżentelmen ropą nie śmierdzi :D
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
A ja swojego "turninga" sprzedaję w poniedziałek :cry2: Może potem będzie też kombi ale "avant" :norty:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
no to szkoda że avant :( a nie touring te kółka w logu to lipa straszna :D co do sedana ciężko znaleźć bo nikt tego jako nowego nie kupował :) widać ludzie woleli touringi :8)