Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś możliwość uruchomienia dźwięku niezapiętych pasów??

Dodam ze kontrolka od pasów gaśnie u mnie jako ostatnia, nie ważne czy zapnę, czy nie!

[E39] 1998r 2.0i

Opublikowano

Pół roku jeżdżę tym samochodem i dopiero teraz mi to uświadomiliście :duh: :mad2:

U mnie też oczywiście kontrolka gaśnie i dźwięku nie ma.

Opublikowano

To jest tylko taka "przypominajka" :D

W Jeepie przy niezapietych pasach buntuje sie i dzwoni, az milo :!: Po kilku gongach jednak milknie. Wiadomo, wyrob "hamerykanski", tam maja inne przepisy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Nie tylko JEEP tak ma, u mnie w Peugeot 407 dźwięk jest tak wku...., że w tym akurat samochodzie zapinam pasy!
Opublikowano
czyli to normalne ze sama gasnie ta kontrolka bez zapiecia pasow?? bo myslalem ze i u mnie jest cos nie tak, w innych autach po ruszeniu pojawiaja sie denerwujace gongi heh
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Z tego co się orientowałem nie ma możliwości włączenia dźwiękowej "przypominajki" o zapięciu pasów. Jednakże dowiadywałem się w ASO, zatem proszę nie brać mojego postu jako prawdy absolutnej :lol:
Opublikowano
Zauważcie, że jak odpalacie przy zapiętych pasach to i tak kontrolka się zapala, jak zwykle, więc wątpię, aby fabrycznie można było coś zakodować. Trzeba by było zrobić jakiś czujnik, co zresztą nie byłoby trudne - sygnał masy przy zapiętych pasach, gdzieś coś takiego widziałem, ale z instalacją czegoś takiego trochę zabawy. Zależy, jak komu zależy :)
  • 3 lata później...
Opublikowano
witam mam wlasnie pytanie o ta kontrolke od nie zapietych pasow.u mnie jest tak ze jak przekrecam kluczyk to pala sie wszystkie kontrolki i ta kontrolka pasow tez, w momencie odpalenia auta wszystkie kontrolki gasna wraz z ta od pasow,takze moge sobie jezdzic bez pasow i nic nie swieci nic nie piszczy,czy to tak ma byc? tez tak macie?juz sprawdzalem pod fotelem kierowcy czy jest cos odpiete ale raczej wszystko jest ok.
Opublikowano
to normalne, kontrolka gaśnie jako ostatnia. Słyszałem że można zakodować brzęczyk i żeby świeciła przy odpiętych pasach. Nie jest mi potrzebna więc nie wnikałem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da się nic zakodować, bo w zaczepie pasa nie ma czujnika, więc siłą rzeczy skąd auto ma wiedzieć kiedy zapinasz pas, a kiedy nie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I to akurat mi się podoba :wink:

W innym aucie musiałem sobie dokupić klamrę pasa, bo mnie wkur....... :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
To jest najgorszy dźwięk w aucie http://www.karawanier.pl/images/smilies/red%20card.gif

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
A wystarczy tylko zapiąć pasy BEZPIECZEŃSTWA.To na prawdę nie boli i jest to dla naszego bezpieczeństwa :mad2:
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
No i nie zapomnij o namalowanym sprajem czarnym pasie na koszuli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
I to akurat mi się podoba :wink:

W innym aucie musiałem sobie dokupić klamrę pasa, bo mnie wkur....... :mrgreen:

:cool2: :cool2: :cool2:

to jest to w e46 jest tak samo.

Opublikowano
Mi się wydaje, że to można ustawić na kompie wybierając melden/ nicht melden przy opcji pasów. Ale z góry mówię, że mogę się mylić, ostatnio spożywałem zbyt wiele płynów poniewierających :mrgreen:
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
No i nie zapomnij o namalowanym sprajem czarnym pasie na koszuli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Buahaha :lol: Swoją drogą, jest taka moda na prowadzenie: fotel nisko, w tył i lansowóz.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czujnik zapięcia pasa jest praktycznie (jeśli nie we wszystkich) samochodach wyposażonych w poduszki powietrzne. Zapięcie/niezapięcie pasów ma duże znaczenie przy odpalaniu poduszki podczas wypadku, w zależności od samochodu poduszka może wystrzelić z mniejszą siłą lub w ogóle nie odpalić.

Przy stosowaniu klamry oszukującej ten system, przy zderzeniu czołowym lecicie z pełną siłą w odpaloną z pełną siłą poduszkę, co przeważnie kończy się źle.

Dlatego albo nie zapinajcie pasów i nie wpinajcie nic w zatrzask, albo po prostu zapnijcie pasy - taka mała rada.

Swoją drogą. w amerykańskich samochodach poduszki powietrzne mają trochę inną konstrukcję, tam mało kto zapina pasy.

• 3 lata później...