Skocz do zawartości

<t>E36 czy e46</t>  

94 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zastanawiam się co lepiej wybrać

czy coś o czym marzyłem czyli e36 M3

czy iść z czasem do przodu i wybrać e46 330d

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano

aaa tu musisz już sam pomyśleć dobrze a nie słuchać innych...

E36 M3 cudowny silnik w starszej budzie

E46 330d nowsza buda, silnik może też niegłupi ale o 180 stopni inny niż benzynowy z M3

Sam nie wiem co bym wziął, pewnie M3, więcej lejesz do baku ale jak naciśniesz na gaz... poezja :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
NIeporównywalne samochody......

pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano

czy coś o czym marzyłem czyli e36 M3

czy iść z czasem do przodu i wybrać e46 330d

zupełnie różne auta, do zupełnie różnego użytkowania...

my Ci nie powiemy czy masz spełnić swoje marzenie, czy mieć nowszą budę...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Nie chodzi mi o to żebyście mi powiedzieli.

Chodzi o to iż forum odwiedzają osoby w różnym wieku.

Dlatego wolał bym przeczytać które autko z tych dwuch wybrał by każdy z Was.

Licze że będą różne opinie, ale o to mi właśnie chodzi.

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
Jeżeli swojego samochodu używasz "odświętnie" i nie zależy Ci na spalaniu to do krótkich pościgów możesz wziąc M3, ale jak śmigasz 30 tys. rocznie to i nie masz swojego pola naftowego albo wujka Szejka w Arabii Saudyjskiej to ja na Twoim miejscu brałbym 330d :cool2:
Opublikowano

Zagłosowałem na M3.

Jest to dla mnie w każdym stopniu lepsze auto od 330d e46, choć bardzo wiele osób z tą opinią się nie zgodzi. Trwalsze, szybsze, prostsze w budowie i tańsze w częściach eksploatacyjnych. Silnik w M3 3.2 jest nie do zajechania, w przeciwieństwie do delikatnego i wyrafinowanego diesla. Oczywiście dizajn e46 jest dużo świeższy, ale e36 też nie ma się czego wstydzić, szczególnie to ubrane w M-pakiet... Generalnie aut porównać się nie da - szybki diesel kontra ekstremalna benzyna...

Pozdrawiam i owocnego wyboru.

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
jak masz rodzine, to bierz e46,a jak jestes wolny to m3 :mrgreen:,ewentualnie sprowadz e36 m3 sedan z usa

Jak ma rodzinę i małe dzieci to lepiej coupe, przy pędzie M3 przez drzwi z tyłu nie powypadają przynajmniej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano

lepiej porównać m3 e36 do e46 330xd , auta cenowo porównywalne jak i podobne koszta eksploatacji po za spalaniem , pierwsze słysze żeby m3 miało "tanie częsci" i to nawet eksploatacyjne , kupić e36 m3 nie zajechane ??? może i możliwe ale napewno trudne , lata swoje auto ma a jak się takie kupuje to i się jeździ nim

m3 napewno bajeczny silnik , moc , przyśpieszenie

e46 330xd właściwości trakcyjne , na mokrej nawierzchni m3 nie ma szans , tak samo na szutrach , jazda po zakrętach też coś fantastycznego, auto jest przyklejone , jazda w zimie - sama przyjemność , nie zpominaj że w polsce mamy 3 miesiace umiarkowanej słonecznej pogody , m3 napewno wtedy wyśmienicie się spisuje ,

wiele razy ruszałem z pod świateł na mokrej nawirzchni , w zasadzie tylko widać wtedy auta 4x4 , reszta zostaje bardzo daleko z tyłu, ostanio byłem na rajdzie polskim , wcześniej tydzień padało , ludzie dołownie wszędzie się zakopywali ,nawet na drogach , ja sobie bez problemów na łąki wieżdżałem , wielu nie mogło uwierzyć że wyjade :)

jak mało jeździsz od święta to m3 , jak wiecej to E46 330xd ,

taka moja opinia , i napewno każdy swoje chwali , m3 kusi bardzo ale rozsądek bierze góre , jednak ja potrzebuje auto w miare uniwersalne , nie na 3 miesiące w roku

zwykłe e46 330d w zasadzie przegrywa we wszyskim do m3 , oprócz ekonomi

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Rado_!

o takie wypowiedezi mi właśnie chodziło, żeby każdy się wyraził które autko wybrał by dla siebie i dlaczego.

330xd będzie dużo droższe od M3 i od 330d

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
ja powiem tak spełnij swoje marzenia kup M3 a jak sie już nacieszysz to sprzedaj i kup 330d ja bym tak zrobił !!!!

ojjjjj był by smutek podczas wyprzedzania że już się tego MPowera niema :cry:

Opublikowano
zważywszy że mam teraz 535 to w przypadku 330d aż takiej różnicy w zmianie bym nie odczół, ale w M3 to napewno.

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
zważywszy że mam teraz 535 to w przypadku 330d aż takiej różnicy w zmianie bym nie odczół, ale w M3 to napewno.

zapewniam ci że w x-ie byś wyczuł różnice , zwłaszcza pokonując zakręty , czy jazda na drogach z małą przyczepnością , m3 wtedy może sobie popatrzeć jak odjeżdżasz , oczywiście że na suchej i prostej nawierzchni asfaltowej ja sobie moge popatrzeć no ale t trwa tylko w lato , sporo widać wtedy emek , przychodzi jesień - zima i emki znikają z polskich dróg , jak widzisz takie auta to wręcz niemiłosiernie się wleką , ale nie ma się czemu dziwić ,moc się marnuje i jest niewykorzystana, lepiej się przesiąść na 330d lub coś słabszego

daletgo mówie że jak porównywać to x-a z m-ką

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

cięzki wybór sobie postawiłeś, żeby go dokonac odpowiedz sobie na pytanie: " co mnie kręci"

M3 to maszynka do zap.... swietnie kreci po obrotach, idzie bokiem jak zła

330d to auto autostradowe, super moment i relatywnie male zuzycie paliwa, idealne na Autobahn

w M3 uwazaj na straty mocy, wiele aut nie dysponuje nawet 270KM, wiąze się to z usterkami vanosów, przpływomierz i innych el osprzetu

w 330d przebieg ma znaczenie realnie auta te maja 250-300 tys i w niektórych moga sie kończyc pompy wtryskowe

ja zogłosowałem, zgodnie z sumieniem :norty:

Opublikowano

sorx koledzy chyba sie upiłem i przeczytałem to tuż przed moim urlopem ,

MOD: pijanym wstęp wzbroniony

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Widzę po nicku że jesteś jeszcze młody więc w M3 jeszcze się zdążysz najeździć :)

Ja na Twoim miejscu wybrałbym 330d jako samochód przejściowy ze względu:

- jeśli nie trafisz dobrego egzemplarza eksploatacja starszego M3 będzie na pewno sporo droższa,

- 330d masz nową budę i większy wybór,

- to co zaoszczędzisz na eksploatacji i paliwie odłożysz sobie przez 2 lata, sprzedasz 330 i kupisz m3 w budzie e46 - moim zdaniem najładniejsze i najbardziej udane M3, jakie do tej pory ujrzało światło dzienne.

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
Ja bym brał e46 330d :) Diesel bo diesel ale swoje potrafi :) jeszcze chipa zrobić i idzie jak rakieta ;) A M3 to wiadomo jest też auto klasa ale spali dużo więcej a ceny benzyny są nie niski. A gaz zakładać do takiego autka to głupota by była :P
piona51987