Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam dość ciekawy pomysł ponieważ mam CB uniteda i ono jest stosunkowo małe obecnie mam je zamatowane w lewym schowku tym kolo kierowcy ale dzisiaj wpadłem na ciekawy pomysł czy by sie nie dalo wyciągnąć popielniczki i tam go wcisnąć? nie orientujecie sie co tam jest glebiej albo jak się zabrać za demontaż tego? albo 2 miejsce to schowek pod panelem klimy radyjko tez wchodzi ale musiał by byś stanowczo głębszy nie wie ktos jak to rozmontować? i czy tam dalej jest miejsce czy sa jakieś elementy ??:)

Garage:

f87 M2 LCI 2018r -> https://bit.ly/3BgwoE6

e92 M3 2010r -> https://bit.ly/3BgwoE6

Ex:

e46 318i 1999r

e46 330Ci 2002r

e60 535d 2006r

e92 335d 2007r @410KM/750Nm -> http://bit.ly/2NRV79i

Opublikowano
witam wszystkich mam dość ciekawy pomysł ponieważ mam CB uniteda i ono jest stosunkowo małe obecnie mam je zamatowane w lewym schowku tym kolo kierowcy ale dzisiaj wpadłem na ciekawy pomysł czy by sie nie dalo wyciągnąć popielniczki i tam go wcisnąć? nie orientujecie sie co tam jest glebiej albo jak się zabrać za demontaż tego? albo 2 miejsce to schowek pod panelem klimy radyjko tez wchodzi ale musiał by byś stanowczo głębszy nie wie ktos jak to rozmontować? i czy tam dalej jest miejsce czy sa jakieś elementy ??:)

schowek pod radiem - zapierasz się i ciągniesz - sam wychodzi

Opublikowano
kolego wystarczy lekko podważyć np.płaskim wkrętakiem i powinno wyjść,sam chciałem tam wcisnąć cb ale niestety zamało miejsca (zapłytko),radio mam zamontowane pod tym małym schowkiem,kabel zasilający przeciągłem za schowkiem,następnie przeciągłem drutem za panel klimy(trzeba ściągnąć właśnie ten mały schowek)i wtyczka siedzi w popielniczce,wystarczy otworzyć popiołke i włożyć w gniazdko od zapalniczki.Nic niewidać żadnych kabli pełna kultura.
Opublikowano
Postaram sie zrobić te zdjęcia,radia prawie nie widać,obsluga jego jest bez problemowa,nogą go niezachaczam i schowek mam wolny,napisz jak się tylko zdjęcia dodaje bo jeszcze tego nierobiłem.Pozdrawiam
Opublikowano

Może się komuś przyda:

E46 navi 16:9 niżej klima potem popielniczka słowem zero miejsca, wszystko zajęte. Schowek z lewej zbyt płytki-pooza tym przydatny na drobiazgi. CB się nie mieści w żaden sposób. Kombinacje niesamowite do momentu kiedy poczytałem o ręczniakach. Kupiłem INTEK H-520 PLUS do tego uchwyt na kubek do kratek nawiewu i na niego zachaczam CB. Rewelacja, kończę jazdę wypinam CB buch do schowka i żaden pacan złodziejaszek się nie interesuje kablami. Bardzo proste i skuteczne. Odbiór radyjka jest rewelacyjny nawet na antenie za 40 zł. Nie wiem jak z nadawaniem gdyż jestem początkującym ale tutaj chodzi o pomysł.

Opublikowano
Może się komuś przyda:

E46 navi 16:9 niżej klima potem popielniczka słowem zero miejsca, wszystko zajęte. Schowek z lewej zbyt płytki-pooza tym przydatny na drobiazgi. CB się nie mieści w żaden sposób. Kombinacje niesamowite do momentu kiedy poczytałem o ręczniakach. Kupiłem INTEK H-520 PLUS do tego uchwyt na kubek do kratek nawiewu i na niego zachaczam CB. Rewelacja, kończę jazdę wypinam CB buch do schowka i żaden pacan złodziejaszek się nie interesuje kablami. Bardzo proste i skuteczne. Odbiór radyjka jest rewelacyjny nawet na antenie za 40 zł. Nie wiem jak z nadawaniem gdyż jestem początkującym ale tutaj chodzi o pomysł.

ja tez mysle o reczniaku tylko o - Alan 42 , a montaz w schowu z roleta pod podlokietnikie, sprawdzalem i wejdzie tam idealnie

Opublikowano
ja u siebie cb zamontowalem miedzy tunelem a siedzeniem pasazera, idealnie weszlo 'johny II' i nawet nie musialem na stale mocowac.
Opublikowano
W miarę szybko postaram się wkleić zdjęcia swojego rozwiązania nawiązując do poprzedniej wypowiedzi. Jednakże istotnym problemem jest też poprowadzenie kabla. U mnie narazie jest bezwładnie walnięty od bagażnika poprzez środek kanapy do kokpitu no i leży taki sznur samopas a ja nie mam pomysłu jak go zakamuflować.
Opublikowano
Jednakże istotnym problemem jest też poprowadzenie kabla. U mnie narazie jest bezwładnie walnięty od bagażnika poprzez środek kanapy do kokpitu no i leży taki sznur samopas a ja nie mam pomysłu jak go zakamuflować

Bardzo prosto przeciagasz go pod dywanem za pomocą jakiegos druta - wychodzi z tylu pod kanapą, dalej juz z gorki

Xdrive

Koder

Opublikowano
Witam odświeżam temat! Kupiłem wczoraj CB-radio i teraz mnie zastanawia gdzie je można zamontować! Jeśli macie jakieś fotki z dobrze umieszczonym radiem to bym poprosił. (sedan po lifcie) Myśle o schowku z lewej strony kierownicy lub pod klimą! Co polecacie?
E46 320d sedan black
Opublikowano

Witam

Koledzy co do umiejscowienia CB w E46 to zdecydowanie polecam schowek po lewej stronie pod przełącznikiem od świateł, radyjka praktycznie nie widać a dla kierowcy pełen dostęp ;)

Ja od kilku dni borykam się z innym problemem kupiłem E90 ale niestety nie posiada owego schowka po lewej stronie i tu pytanie do kolegów czy ktoś ma jakiś pomysł na umiejscowienie CB??

Opublikowano
Witam

Koledzy co do umiejscowienia CB w E46 to zdecydowanie polecam schowek po lewej stronie pod przełącznikiem od świateł, radyjka praktycznie nie widać a dla kierowcy pełen dostęp ;)

Ja od kilku dni borykam się z innym problemem kupiłem E90 ale niestety nie posiada owego schowka po lewej stronie i tu pytanie do kolegów czy ktoś ma jakiś pomysł na umiejscowienie CB??

Ja zarówno w E46 jak i obecnie - w E90 CB radio mam zamocowane na specjalnej taśmie dwustronnej (plastikowe zatrzaski) na tunelu (od strony pasażera) kiedy chcę to przypinam CB, jak nie potrzebuję to zostaje tylko rzep przykjeony i tyle. Żadnego wiercenia, wszystko elegancko się trzyma i nie odpada.

Zrobię jutro fotkę to wstawię na forum.

Pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy ja mam pytanie raczej o antenę

W jakim miejscu macie ją mocowaną?

Posiadam antenę na magnes radyjko U510 i co dziwnego.

Po podłączeniu przez zapalniczkę w radyjku słychać jak pracuje czytnik navi :shock:

Na początku myślałem że to sprawa związana z zasilaniem ale po odpięciu anteny i na zerowym squelchu cisza aż miło więc jeśli zakłócenia przychodziłyby od strony zasilania również były by słyszalne.

Wiec sprawa jest związana z anteną. Tym bardziej że jak zacznę bawić się navi (monochrom) to słychać w CB jak czytnik chodzi z różnymi prędkościami. By temu zapobiec squelcha musze prawie na maxa skręcić a wtedy nie słyszę nic :cry2:

Radio mam jako "zestaw przenośny" gdyż przekładam do służbowych wozów i nigdy nie miałem z nim problemów.

A po zainstalowaniu w buni niezłego zonka przeżyłem.

Więc prośba zwłaszcza dla kolegów co używają magnesy jakiej firmy anteny macie i w jakim miejscu je montujecie?

Inne porady mile widziane :D

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
Opublikowano

http://allegro.pl/item682918594_antena_cb_radio_president_georgia_chojnice.html ja mam taka, a sprwdz jak bedzie z szumeme kiedy napiecie pojdzie bezposrednio z aku.

U mnie na granicy wyciszenia jest cisza, ale jak gdzies cos złapie to czasem i ida szumy zbedne.mam na klapie tylnej

Opublikowano
Zgodnie z wcześniejszą wypowiedzią wklejam fotki z moim rozwiązaniem:

http://images45.fotosik.pl/135/4c98b62c02b91426m.jpg

oraz

http://images47.fotosik.pl/135/b68f43e38d694581m.jpg

To rozwiązanie problemu w moim przypadku cały czas się sprawdza. Może kogoś to zainspiruje i wpadnie na lepszy pomysł?

Twoj klopot z radiem to Pikuś, sory Pan Pikus:) jest małe i mozna go wcisnac nawet gdzies koło nóg. gorzej u nas ze standardowym wymiarem radia.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Niedawno zakupiłem cudo zwane BMW 320D e46 i z powodu jego możliwych osiągów "konieczny" staje się montaż CB :8) Jednakże nie chce robić "śmietnika" w środku auta i chce zamontowane radio na stałe schować w którymś ze schowków. Myślałem o tym pod panelem klimy lub o tym z roletką pod łokietnikiem. Schowek po lewej stronie kierownicy odpada - jest bardzo praktyczny. Czy ktoś z was bawił się w takie chowanie radia?? Czy radia mieszczą się w tych miejscach?? Jak to się wszystko sprawdza w praktyce?? Prosił bym o wrzucenie jakiś fotek w miarę możliwości.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam CB w schowku pod sterownikiem klimy. Jednakze cale radyjko tam nie wchodzi. Ja rozdzielilem panel od reszty i takim sposobem w schowku mam front cd a cala reszte bebechow schowana za oslona pod kierownica.
Mariusz