Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziś zdejmowałem schowek w aucie i zobaczyłem ,że przy otwartym schowku po jego lewej stronie jest prostokątne gniazdo z dwoma bolcami, u mnie jest zabezpieczone czarną gąbką dlatego nie zauważyłem wcześniej, po zdjęciu schowka zobaczyłem że jest podłączone , zupełnie nie mam pojęcia do czego służy może ktoś mnie oświeci?A i przy okazji, po lewej stronie przy prawej nodze pasażera ,pod plastikiem jest jak by głośnik, o co chodzi?Mam głośniki w drzwiach i tyle, a po stronie kierowcy nic niema,dajcie znać co to jest.Jeśli w jakiś sposób naruszyłem zasady forum to nie krzyczcie tylko wytłumaczcie, jestem tu stosunkowo krótko.Ufff.
Opublikowano
Wtyczka w schowku to pewnie gniazdo na latarke choć w e36 sie nie spotkałem a to co nad gazem to głośnik z gongu
Opublikowano

Te bolce są ładowarką do oryginalnej latarki BMW.

A głośniczek, to może być gong informujący o pełnej godzinie, o spadku temp. poniżej -3 st.

EDIT:

A ja te ładowarki właśnie często widziałem w e36. Ot, taki zbieg okoliczności. :)

Peter69 Odpowiadamy ludziom na posty na przemian. ;)

Opublikowano

a ja mam takie pytanie odbiegające trochę od tematu:

Też mam te gniazdko i czy ktoś wie jakie jest tam napięcie i czy działa po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?

Opublikowano
kolego, multimetrem sprawdzisz
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
a ja mam takie pytanie odbiegające trochę od tematu:

Też mam te gniazdko i czy ktoś wie jakie jest tam napięcie i czy działa po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?

A jakiego napięcia możesz się tam spodziewać :)

Tam masz zwykłe 12v i napięcie jest tam stale niezależnie od położenia stacyjki.

Opublikowano
a ja w to gniazdo okazjonalnie wpinam sobie CB radio :mrgreen: wtyczke sobie zrobilem i dziala bez problemu!! :8)

a dokupiles gdzies koncowke do tego gniazda?

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
No proszę latarka, trzeba będzie zakupić ,a pomysł z cb też dobry.A jeśli w samochodzie był telefon ( znalazłem antenę i są otwory w plastiku) to czy ten głośnik był podłączony do zestawu telefonicznego?
Opublikowano
OK zrozumiałem , ale jeszcze jedno pytanie, czy antena która była podłączona do telefonu będzie się nadawać po zmianie wtyczki do cb radia?Bo przecież cała instalacja się marnuje, a oryginalną antenę trzeba non stop chować bo źli ludzie z kombinerkami nie śpią. Może ktoś już próbował takiego "patentu", a może głos zabierze jakiś fachowiec od cb.
Opublikowano

Nie ma szans, do CB antena typowo do CB i koniec. Jest jeszcze tzw. triflex, takie trzy w jednym (CB, GSM i FM), ale jak coś jest do wszystkiego to ..... wiadomo. Jedni chwalą inni ganią, sam bym nigdy czegoś takiego nie kupił.

Kup porządną antenę od CB i nie pożałujesz.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

A jakiego napięcia możesz się tam spodziewać :)

Tam masz zwykłe 12v i napięcie jest tam stale niezależnie od położenia stacyjki.

dzięki za prostą i wyczerpującą temat odpowiedź, właśnie pomyslałem, że może jakimś cudem jest tam stałe 12v i będę miał gdzie cb radio podłączyć ;)

Opublikowano
Według moich obserwacji, nie da rady.Natomiast ,zastanawia mnie ile czasu zajmuje naładowanie latarki?
Opublikowano
na 100% zamkniesz schowek jak masz oryginalną latarke ja mam w e39 i sie zamyka co do czasu ładowania to latarka cały czas jest tam podłączona i jak potrzebujesz to poprostu ją wyciągasz przecież akumulatora ci nie rozładuje
Opublikowano
Ja mam u siebie w e36 latarke i schowek sie normalnie zamyka. Tylko akumulatorki mi w niej padły :| . Nie wie ktoś gdzie można takie dokupić??
Opublikowano
Ja mam u siebie w e36 latarke i schowek sie normalnie zamyka. Tylko akumulatorki mi w niej padły :| . Nie wie ktoś gdzie można takie dokupić??

Pewnie oryginalnych to nie dorwiesz... ale wycieczka do elektronicznego sklepu i rozmowa z kompetentnym pracownikiem sprawe rozwiąże... Poprostu trzeba dobrać inne które da rade upchać w środek latarki i po sprawie :twisted:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg