Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. dziś rano po odpaleniu wyskoczyły mi 2 kontrolki :

http://images48.fotosik.pl/73/ab335c13e04245e8m.jpg

wyglądają mi tak jakby od hamulców ale przejechałem się i wszystko ok. tylko dlaczego też podnośnik ?

poziom płynu hamulcowego też w normie.

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
ręczny tez działa ok...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli to kontrolka od hamulców to Powiem Ci tak ze miałęm to samo płyn był w normie ale dolałem troche i potem juz mi sie nie zapalała , fakt ze nie swieciła mi cały czas tylko zapalała mi sie w czasie jazdy i to nie zawsze. Mozesz tez sprawdzic kabelki przy hamulcu recznym tzn przy tej dzwigni lubia sie tez przecierac.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
klocki raczej nie, komputer pokazuje jeszcze 6tkm do wymiany tyłu i 18tkm przodu. płyn prawie na maxa.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
klocki raczej nie, komputer pokazuje jeszcze 6tkm do wymiany tyłu i 18tkm przodu. płyn prawie na maxa.

nie ma też co w ciemno ufać informacjom z komputera, zdejmij koło i zobacz stan klocków, przeszkuja komputer w zakładce serwis i czy są jakieś allerty

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam ten sam problem :D Bo :duh: no bo skasowałem wymiane klocków :mad2: i sie tak zesrało ,czerwony samochodzik gasnie ,ale kontrolka od recznego non-stop swieci :idea: trzeba jechac do kompa i skasowac ,ale w twoim przypadku wszystko jest mozliwe moze bity był :lol:
Opublikowano
do wymiany sa klocki i nie ma co gdybać ...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdził bym jeszcze termin wymiany płynu Hamolcowego. W/g komputera co dwa lata. I napisz kolego co to było jak problem zostanie rozwiązany.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam zapaliło mi się to samo czyli auto na podnośnik i nie wiem co to ma teraz oznaczać dodam że zapaliło mi się pierwszy raz przed obniżeniem auta w środę tak że przyczyną tego nie jest obniżenie , tarczę mam wymienione przód tył + klocki przód tył + czujniki ok miesiąca temu , czy teraz pozostaję mi jechać na komputer ?
Opublikowano
do wymiany sa klocki i nie ma co gdybać ...

niekoniecznie, mógł sie uszkodzić przewód czujnika zużycia klocków a klocki jeszcze dobre. Tam było u mnie, wymiana samego czujnika a na tych klockach jeżdze jeszcze pół roku i jeszcze pojżdże.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Miałem identyczny problem a tarcze i klocki były po wymianie,okazało się że czujnik zużycia klocków źle zamontowali o przetarł się o felgę.

Albo klocki się skończyły lub czujnik uszkodzony.

Opublikowano
Kontrolka ręcznego powiadamia że zbliża sie wymiana klocków hamulcowych a jak już bedzie z nimi kiepsko to wyświetli komunikat że trzeba na warsztat.Więc śmialo możesz jeżdzić z tą kontrolką.Z koleji ta druga z podnośnikiem powiadamia o zblizajacym sie serwisie auta(wymiana oleju,filtra,klocków itd.)
Opublikowano
LUDZIE PROSZĘ ODPOWIADAĆ NA MOJE PYTANIE przepraszam za duże litery ale odświeżyłem wątek a wy nie patrząc na daty odpowiadacie koledze moadip który zadał pytanie w 2008r ..... ja mam problem nie on w tym momencie nie chciałem zakładać nowego tematu bo później by było ten temat już był poszukaj ,widać na tym forum to jeszcze nie działa ... Jest w stanie ktoś mi pomóc ??? zapala mi się auto na podnośnik po 5minutach jazdy i świeci cały czas co to oznacza ? auto zgaszone problem nie występuje do przeglądu 44tyś próbowałem skasować to i zrobiłem reset no to jest 60tyś ale i tak dalej się to zapala . Chyba będzie trzeba jechać na komputer ... (dodam że klocki tarcze czujniki nowe)
Opublikowano
LUDZIE PROSZĘ ODPOWIADAĆ NA MOJE PYTANIE przepraszam za duże litery ale odświeżyłem wątek a wy nie patrząc na daty odpowiadacie koledze moadip który zadał pytanie w 2008r ..... ja mam problem

:D A jak ja napisałem na PW ? Oczywiscie odpowiedz mogła być negatywna ale żeby wogóle była......... :nienie:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hej

Kolego te kontrolki oznaczają koniec klocków hamulcowych, sprawdź tarcze i wymień komplet, ja tak zrobiłem i jest git :-) pozdrawiam