Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam zapytanie do forumowiczow odnoscie kolektora dolotowego.Otoz z mojego slychac jakies dziwne glosne klekotanie nawet jak maska jest zamknieta jest glosno.Czy ktos sie juz z tym spotkal i w jaki sposob mozna to uciszyc badz naprawic.Prosze o pomoc.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

M43 czy N42 :?: Jeśli ten pierwszy to do wymiany masz DIS'a, nr 8 na rysunku

http://bmwfans.info/original/E46/Lim/318i-M43/ECE/L/N/2000/06/mg-11/ill-11_2113/

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
Można kupić używkę a nowa części kosztuje koło 600pln

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
podłączę sie pod temat, za co odpowiedzialny jest ten element? Czy dźwięk który wydobywa sie z kolektora to takie jakby charczenie..?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano

ASC :norty:

Ktoś z szanownych kolegów wymieniał tą cześć. U mnie dzwoni, ale klapka dziala (na tescie komputerowym INPA). Pytanie czy używka załatwi sprawę, czy tylko na pewien czas. Czy mozna tą cześć jakoś usprawnić, podejrzewam iż się wyrobily się oczka na ośce obrotu.

Opublikowano

A jakie zadanie ma ta klapka? w jakich warunkach sie otwiera i zamyka?? Czy ta klapka jest sterowana elektronicznie przez komputer?

pozdrawiam :)

Opublikowano
Sterowana jest podciśnieniowo, dławi silnik jak ASC wkracza do akcji.
Opublikowano
Sterowana jest podciśnieniowo, dławi silnik jak ASC wkracza do akcji.

ASC - chodzi o kontrole trakcji?? a do czego poza tym to sluzy bo samochody bez asc tez mają ten zawór DISA??

Opublikowano
Nie błąd ta klapka nie jest związana z ASC. Bo nie wchodzi w skład układu ASC.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam to samo, im się silnik bardziej rozgrzeje to bardziej pyka. Po nocy jak odpalę to jest cisza. Można z tym jeździć? Byłem u mechanika, który stwierdził, że wszystko jest w porządku, ale mi ten hałas przeszkadza.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam,mi też to cyka i mam rozwalony zawór disa ,ze to zawór disa to sie dowiedziałem z forum teraz dopiero,nie ma tego na allegro,można to kupićz kolektorem ssącym część dolna,kupiłem i znowu kłopot bo ja mam klapke mechaniczną ,a przysłali mi elektryczną ,poznać po takiej zaslepce plastikowej,ja mam metalową przy kolektorze i juz nie wiem czy to zdemontowac ,czy wsadzić tą plastikową ? ta plastikowa ma wtyczke ,a u mnie na metalowej nie ma .poradcie bo juz sam nie wiem/

pozdrawaim

Opublikowano
to charczenie w dolocie to wlasnie to. Silnik chodzi jakby sie zacieral albo cos;) okropny dźwięk. Ja wymienilem, wsadziłem używany i jest duuuzo ciszej. Mocy co prawda nie przybyło ale nie denerwuje sie juz za kazdym razem jak otwieram maske;)

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!