Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Próbowałeś kluczykiem otworzyć?
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

a szybę możesz otworzyć?

pewno przetarł Ci się przewód zasilający przycisk włączający otwieranie klapy. Zwykle sie przeciera przy zawiasach u góry klapy

Opublikowano
Hey.Ktoś wie jak wygląda/przebiega wymiana tych śmiesznych kabli ? . Moje nie są w najlepszym stanie :D. Pozdrawiam
SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
i otworzyłem bagażnik :D , malutkim śrubokretem pogmerałem w zamku, potem wcisnołem na hama dużym śrubokrętem i bagażnik się otworzył :D i nic nie wyrwałem, ani nie zepsułem :wink:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Czesc :D Jezeli masz sedana to mam dla Ciebie genialny pomysl, bo mi ostatnio tez sie zatrzasnal bagaznik i nie moglem go otworzyc i juz bylem na tyle zdesperowany, ze chcialem zamek wycinac. Sposob jest bardzo prosty, tylko trzeba troche auta rozebrac. Jezeli nie da rady przez otwor w scianie grodziowej, to po koleji mysisz wyciafnac kanape i oparcie potem trojkaty z lampkami ze slupkow i polke, potem ewentualnie dla wygody tylne glosniki i wygluszenie z polki. Gdy wszystko masz juz zdemontowane na polce powinienes zobaczyc po obydwu stronach takie garby a do tych garbow zamocowane sa przy pomocy sworzni, zawiasy klapy. Odpinasz zabezpieczenia i wybijasz sworznie a klapa troche odskoczy do tylu. Nastepnie probujesz spod klapy pod szuba wyciagnac uszczelke. Nie trzeba jej calej wyciagac, ale jedynie tyle bys mogl w lini prostej wzdluz osi wzdluznej pojazdu wsadzic klucz nasadowy na przedluzkach do oczka zamka na belce po klapa. Sa tam dwie srubki na kluczyk 10 mm. Odkrecasz je i klapa jest Twoja :lol:
Opublikowano
Nie wiem po co tyle rozbierac, kladziesz tylne oparcie, nurkujesz "szczupakiem" do bagaznika rozbierasz wysciolke tylnej klapy i tam nawet po omacku palcem "naciskasz" na dzwigienke otwierania zamka i gotowe. Ja mam za oparciem butle gazownicza i jak zatrzasnelem bagaznik (naszczescie mialem rozebrana wyszciolke klapy) otworzylem go zagietym drutem ale nie polecam, za duzo papraniny :]
Opublikowano

Witam. Ja po prostu zdjąłem tablice rejstracyjną i pod tablica zrobiłem małą dziurkę tak aby cienki drucik wszedł i wtedy starasz się trafić na zamek,ja tak otworzyłem poniewaz u mnie za siedzeniami nie ma przejścia do bagażnika.

Przyczyna nie otwierania się zamka w moim przypadku to spadło cięgno z zamka i temu nie otwierał.

Opublikowano
Ja otwieralem bagaznik w E34 i E39 tak. Sciagasz tablice z ramka robisz naciecie wzdluz 2 otworu mocowania ramki i okienko jakie tamn chcesz najlepiej jak najmniejsze.Wkladasz szczypce ciagniesz za drut i otwarte :) pozniej zaginasz zalepiasz guma lub jak kto woli robi to elegancko jak komu wygodnie zakladasz ramke tablice i sladu nie ma a nie jak inne barany rozwiercaja zamki i nie dosc ze nie otwozy to jeszcze zamek na smietnik
Opublikowano
chyba mój sposób jest trochę lepszy,po mnie zostaje mała dziurka a po tobie okienko w które mieszczą się szczypce :D
Opublikowano
No tak, po co tyle rozbierania? Ale auto nie jest uszkodzone, a po co szpecic auto niepotrzebnie. Szkoda by mi bylo ciac blache, nawet gdyby pozniej mialoby byc to zakryte.
Opublikowano
No tak, po co tyle rozbierania? Ale auto nie jest uszkodzone, a po co szpecic auto niepotrzebnie. Szkoda by mi bylo ciac blache, nawet gdyby pozniej mialoby byc to zakryte.

Niestety ale ja jestem tego samego zdania :]