Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam na oku 528 99r Touring samochod wyposazony jest w nivo Pytanie mam takie czy podczepiajac lawetke nie wykoncze nivo za szybko i czy wogole to dziala pod takim obciazeniem? dzieki za podpowiedzi i spostrzezenia
Opublikowano
działa nawet pod bardzo dużym obciążeniem, wiem bo pamiętam jak w swojej płytki do łazienki woziłem, była zdecydowanie przeładowana i nic się nie działo, zresztą chyba nie będziesz ustawiał na lawecie samochodu tak żeby mocno ciążył na hak, bo on też ma określony max nacisk, raczej dużo mniejszy niż ładowność samochodu (u mnie w e30 jest to 70kg)
Opublikowano
rozumiem przemo ale lawetka + autko to nieraz 2200kg :| nie bede z tym latal nigdzie poza kraj ale raz poraz cos podczepie wole sie upewnic czy pakowac sie w taki woz chcialbym pojezdzic nim troszke dzieki za opowiedz pozdrawiam
Opublikowano
kolego dopuszczalny nacisk na hak jest coś około 50 kg , jak ty zapakujesz autko na lawete to i tak na hak ustawiasz około 40-50kg , żona ma kombi 530d z nivo jezdziłem z lawetą bardzo dużo i jest wszystko oki , w koncu po coś zrobili to nivo
Opublikowano
dzieki koledzy jade dzisiaj obejrzec to autko jak bedzie wszystko ok to mam nadzieje ze stane sie szczesliwym posiadaczem :cool2:
Opublikowano
jeden z najpraktyczniejszych gadżetów które BMW montowało w BMW , osobiscie jestem wrogiem AHK (HAK) , ale to tylko moje zdanie i podejscie do tematu .
Opublikowano

a niby dlaczego?

ja będę montował niedługo hak w sedanie i co w tym złego? :?: :?: :?:

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Ja kilka razy byłem w niemczech laweta 2200 kg i bylo spoko nie widać było by usiadł ale jak zapakowalem kilka metrów płytek w auto to powyżej 60km/h auto pływało, chyba przesadziłem wtedy lekko z ciężarem :)
Opublikowano
rozumiem przemo ale lawetka + autko to nieraz 2200kg

wiem, bo też jeżdżę z lawetą, i to nie e39, tylko starą 320i e30, grunt to dobrze ustawić auto na lawecie

Opublikowano
u mnie w touringu z nivo jest nalepka, że maksymalne obciążenie haka wynosi 90 kg
Opublikowano

Panie toż to nawet maciorki małej nie przewieziesz

dlatego najważniejsze jest dobre rozłożenie ciężaru na przyczepce, a przyczepka może ważyć do 2000kg - mam hak odczepiany montowany w fabryce

Opublikowano

dlatego najważniejsze jest dobre rozłożenie ciężaru na przyczepce, a przyczepka może ważyć do 2000kg - mam hak odczepiany montowany w fabryce

zgadzam sie i dodam:

w ciężąrówkach na poduszkach i bez dla tych pierwszych ładownosc jest wieksza o 30%.

a tak w ogóle to nie jest nivo według mnie tylko po prostu zawieszenie pneumatyczne. chyba ze sie myle.

e39 3.0D