Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam oryginalny kluczyk z pilotem. Proszę o podpowiedź ile kosztuje dorobienie takiego kluczyka w serwisie i czy może macie jakieś inne miejscówki na dorobienie kluczyka do e39...

Dzięki

Opublikowano
W serwisie 400-500 PLN

ja płaciłem w Fusie w Warszawie 600, przyszedl z Niemiec po 5 dniach

BMW to jednak złodzieje :evil: Ciekawe ile przycinają ! Przy zamawianiu 2 kluczyków mnoża x 2 ?

Opublikowano
Nie sądzę aby cena była wygórowana. Ostatnio kolega zamawiał w fordzie i było 900 zł. Można zamówić kluczyk serwisowy, który otworzy i odpali auto i taki kosztuje ok. 150 zł. Oczywiście pełny kluczyk kosztuje ok. 500-600 zł.
Opublikowano
Nie sądzę aby cena była wygórowana. Ostatnio kolega zamawiał w fordzie i było 900 zł. Można zamówić kluczyk serwisowy, który otworzy i odpali auto i taki kosztuje ok. 150 zł. Oczywiście pełny kluczyk kosztuje ok. 500-600 zł.

Cena wcale nie wysoka za pelny kluczyk.

Ford tak jak wspominasz drogo, zreszta ford to chyba auto dla nadzianych ludzi - sprzegla komplet z wymiana Ford Focus Kombi tdci, stara buda niecale 4 tysiace...

W Renault kluczyk z pilotem do Clio np. 640 zł.

Opublikowano
A zapytam tak to co się stało z trzema dodatkowymi kluczami? Wtórnikiem oryginału, serwisowym (lub parkingowym) i trzecim plastikowym
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
wyszły i nikt się nie martwi ich losem

no właśnie ja też mam tylko jeden i zastanawiam się gdzie jest reszta? czy można mieć podejrzenia o np zmianie zamków przez poprzedniego właściciela ?

Opublikowano

a ja uważam, że cholernie wygórowana ! Popatrz ile kosztuje wyrobienie kluczyka do jakiegoś prostego auta u ślusarza , są to grosze, do tego dochodzi trochę prostackiej elektroniki BMW i robi się 600 zł ?

Opublikowano
Czy ja wiem czy prostackiej elektroniki? Byłem u zaprzyjaźnionego ślusarza :D i powiedział, że dorobi do każdego auta. Pokazałem mu mój kluczyk, pokręcił głową, i powiedział: zapomnij. Tylko serwis. Pojechałem do kielc, gdzie niby dorabiają wszystko i jak tylko usłyszał BMW to reszty nie pytał. Odpowiedział tylko serwis. Nie sądzę, że wszyscy ślusarze są w zmowie z BMW! :mrgreen:
Opublikowano
Czy ja wiem czy prostackiej elektroniki? Byłem u zaprzyjaźnionego ślusarza :D i powiedział, że dorobi do każdego auta. Pokazałem mu mój kluczyk, pokręcił głową, i powiedział: zapomnij. Tylko serwis. Pojechałem do kielc, gdzie niby dorabiają wszystko i jak tylko usłyszał BMW to reszty nie pytał. Odpowiedział tylko serwis. Nie sądzę, że wszyscy ślusarze są w zmowie z BMW! :mrgreen:
tak, masz rację ale porównaj go do np. takiej karty graficznej lub telefonu. Elektorniki 100x więcej, mechaniki ( :lol: ) tyle samo i koszt powiedzmy ten sam. Oczywiście nie ubliżam w żaden sposób a tylko staram porównać aby ukazać, że moim skromnym zdaniem ta cena powinna być ok 3 x niższa . W zasadzie łatwo się domyślić, że producent wykorzystuje swoją nadrzędną sytuację gdy inni ślusarze tego kluczyka zrobić nie potrafią. Pozdrawiam
Opublikowano

Tylko jak taką kartę nosić jako kluczyk? :norty:

A tak na poważnie to zgadza się. Ale są urządzenia, których cena jest nieadekwatna do wielkości. ;) Ja też mam jeden kluczyk i też uważam, że cena jest za wysoka. ;)

Opublikowano

a ja uważam, że cholernie wygórowana ! Popatrz ile kosztuje wyrobienie kluczyka do jakiegoś prostego auta u ślusarza , są to grosze, do tego dochodzi trochę prostackiej elektroniki BMW i robi się 600 zł ?

Chyba zartujesz z ta cena, kluczyk scyzoryk z pilotem do Fiata Ducato kosztuje w ASO 1000 zl. Jak chcesz miec za 50 zl to musisz wystrugac chyba z patyka ;), takie sa ceny i nie tylko w BMW !.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie. BMW i tak ma niskie ceny dorobienia kluczyka. Do mazdy kluczyk z pilotem ponad 1000 zł, podobnie do Jeepa czy Volvo. Z tego co wiem to kluczyk do BMW jest najtańszy wśród konkurencji. Zresztą podobnie jak większość części, co potwierdza, że powiedzenie "Będziesz Miał Wydatki" jest albo od początku wymysłem kretyna albo stało się już dawno nieaktualne. Dorabiałem kiedyś kluczyk do Mini Coopera S i zapłaciłem 350 zł o ile pamiętam, a kluczyk normalny z pilotem i już zaprogramowany a nie jak w większości innych marek, musisz tachać auto do nich żeby go jeszcze zgrali z autem, co nie jest wygodne jak masz samochód w drugim końcu miasta a bez kluczyka odpalić go przecież nie możesz i przyjechać do nich.