Skocz do zawartości

mam problem z silnikem prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
posiadam bmw 520i i i sie strasznie muli.... niedawno ją sprowadziłem jezdził nią starszy koleś... niby sie buja te bmw ale nie tak jak powinna i niewiem co jest przyczyną??? mogą to być zawory??? wiem jedynie że mam jechać na wymiane oleju i że mają mi zresetować komputer w niej tak mi powiedział koleś od którego kupowałem... jak by było coś z silnikeiem to jak to rozpoznać prosze o pomoc i z góry dziękuje jak coś źle napisałem to przepraszam ale jestem nowy
Opublikowano

ja tez mam 2l 24v i do 2500 faktycznie slabo idzie ale potem rakieta....hmmmm.... troszke przegieles chyba z ta rakieta.

pakul520i najlepiej jakbys sie przejechal inna 520i, krol prostej to nie jest ale na wyzszych obrotach powinno sie zbierac nie najgorzej

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano
pakul520i SKĄD JESTEŚ BO JA MIESZKAM KOŁO STARGARDU SZCZ JAK JESTEŚ Z OKOLIC TO MOŻEMY SIĘ SPOTKAĆ I PORÓWNAĆ AUTKA I ICH OSIĄGI
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
JA MAM 2,0 24V I TAK DO 2500 OBROTÓW MULI ALE POTEM TO JUŻ RAKIETA

ty lepiej sprawdz pod maska czy przypadkiem nie masz M5 i sam o tym nie wiesz :think:

Opublikowano

Tak jak radził ktoś wcześniej podłącz pod komputer.

Jeżeli jest słaby z dołu, dużo pali, mogą przy tym lekko stukać wtryskiwacze i straszny muł jak jest zimny to najprawdopodobniej uszkodzony jest czujnik wałka rozrządu.

Opublikowano
12V ma do setki 11,9sek, 24V 10,6sek. moja miala 13sek i jakos nie narzekalem ;) a na trasie to nie jednemu zostawilem sadze na masce ;) .

HeHe dużo Matizów u was jezdzi :) , oczywisćie żartuje. Człowiek musi sie pośmiać

SPRZEDAM BMW 530 M60B30 TOURING AC SCHNITZER !
Opublikowano
12V ma do setki 11,9sek, 24V 10,6sek. moja miala 13sek i jakos nie narzekalem ;) a na trasie to nie jednemu zostawilem sadze na masce ;) .

HeHe dużo Matizów u was jezdzi :) , oczywisćie żartuje. Człowiek musi sie pośmiać

akurat mialem okazje pogonic za vectra 2.2 cdti ;)

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc

aturzynski ja jestem z okolic kołobrzegu dokładnie 20km

A z której strony Kołobrzegu :-) ??

Bo jakby co to możemy porównać, bo od paru dni mam taki silnik w swoim aucie.