Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mnie tez to ciekawi, mam zamiar wymienic okrojony na pelny, lecz zastanawiam sie czy moja IS-ka jest wyposazona w odpowiednie czujniki itp,
http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano
mnie tez to ciekawi, mam zamiar wymienic okrojony na pelny, lecz zastanawiam sie czy moja IS-ka jest wyposazona w odpowiednie czujniki itp,

No to może powinieneś zacząc od sprawdzenia czy są te czujniki bo my ci na pewno tego zdalnie nie sprawdzimy. Ale na 99% nie masz do modułu CHECK a do reszty nie potrzebujesz. Instalacji pewnie też nie masz wiec trzeba bedzie dorobić.

Opublikowano

więc co będzie działać a co nie w komputerze,

-czy pokaże średnią konsumpcję paliwa?

-czy pokaże dystans jaki przejedzie na paliwie w baku?

-czy pokaże średnią prędkość?

i czy skomplikowane i kosztowne będzie uzupełnienie "braków" w czujkach itp?

Opublikowano
Wszystkie te dane pokaże Ci ponieważ OBC czerpie je z licznika i tylko na bieżąco przelicza. Jedyny czujnik jaki trzeba dołożyć to do temperatury zewnętrznej. Jeżeli nie masz modułu check to nie będzie działała funkcja sprawdzania samochodu a założenie go może być kłopotliwe.
Opublikowano
dla zainteresowanych w warszawie mogę zamontować pełny obc koszty to od dużego piwa do 200zł oczywiście robocizna jak coś to pisać na priv

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czujnik temp. zewn. mam, lecz nie mam modułu CHECK :cry2:

wyświetla mi się CHECK CONTROL INAC. > SEE OWNER MANUAL . w instrukcji nic nie ma o tym, więc :worried: o co cho?

Opublikowano
za dużo niewiem czy wogóle ktoś to robił ja dopiero będę się za to brał ale jakoś czasu nie mogę znaleść

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W EBA mozna znalezc potrzebne informacje.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

jak wyjac obc - chodzi o czyszczenie wyswietlacza. Nie wyswietla mi dokladnie napisow, slyszalem ze mozna probowac wyczyszcic.

duzy kom ze 20 przysikow, nie wiem jak wymontowac

prosze o rade

Pozdr.

nice is now known as Cream
Opublikowano
Pod komputerem w szufladzie masz taką dziurkę w którą wkładasz palec :D wyczujesz tam taką zapadke którą musisz docisnąć aby wysunąć OBC.
Opublikowano

wlasnie mam cos takiego na srodku pod kompem ale nie wiedzialem czy to naciskac czy co... ok bede dusil i zobacze co wyjdzie,

dzieki

nice is now known as Cream
Opublikowano
a co ty chcesz tam czyścić?jeżeli nie wyświetla ci wszystkich pixeli to czyszczenie nic nie pomoże.Przerabiałem to w zeszłym roku,wredna i niewdzięczna robota.
A little piece of heaven in my hands