Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Racja 10zł to nieduzo, ale żadnej różnicy nie dostrzeżesz te filtrona są również bardzo wysokiej jakości, ostatnio kupiłem mann czy jakos tak bo akurat taki był i tyle. Nie kupuj innego badziewia oprocz znanych marek bo ponoć sa róznice w ilości tych płytek a co za tym idzie jest jakośc inna w czyszczenia/filtrowaniu zasysanego powietrza
Opublikowano

Filtron chyba idzie nawet na export ?

Z tego co slyszalem robia filtry 1 jakosci, wiec chyba tez smialo mozna wkladac.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
panowie nie dawno wymienialem filtr pow. i klimat. paru mechanikow mi powiedziało ze nie ma ruznicy mam zalozone z filtrona ogladalem bo wczesniej mialem orginalne BMW i nie ma zadnej ruznicy nawet powietrza rosciolem polecajom tylko filtry paliwa dobre to znaczy MANA albo BOSCH :hand: :hand:
Opublikowano

ortografia, interpunkcja, gramatyka, styl... jak w ogole mozna stworzyc taka wypowiedz :?::!:

przepraszam, ale jak czasem cos tu przeczytam, to mi rece opadaja. potem sie mnie ludzie pytaja czy ja tez taki burak jestem :duh:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
panowie nie dawno wymienialem filtr pow. i klimat. paru mechanikow mi powiedziało ze nie ma ruznicy mam zalozone z filtrona ogladalem bo wczesniej mialem orginalne BMW i nie ma zadnej ruznicy nawet powietrza rosciolem polecajom tylko filtry paliwa dobre to znaczy MANA albo BOSCH :hand: :hand:

Widzisz, a w oryginale jest Knecht, to muszą być znawcy, co polecają tylko Mann-a lub Bosch-a. Co do Filtrona, to nie wszystko jest takie świetne, np. pyłkowe nie mają ramki plastikowej tylko papier, porażka.

Edytowane przez DarioKa
Opublikowano

Widzisz, a w oryginale jest Knecht, to muszą być znawcy co polecają tylko Mann-a lub Bosch-a. Co do Filtrona, to nie wszystko jest takie świetne, np. pyłkowe nie mają ramki plastikowej tylko papier, porażka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pinczer ma rację - olejowy Filtrona to masakra: ma zbyt duże opory i na niskich obrotach gorszą przepustowość, a co za tym idzie, silnik ma gorsze smarowanie. Na wyższych obrotach już jest OK.

Po latach doświadczeń kupuję Knechta - jest tylko parę złotych droższy od Filtrona a jakość lepsza.

Opublikowano

Witam.Ja w swojej e34 tez używam Knecht,w mojej poprzedniej e21 Filtron zawiesił jakiś zaworek podobno w pompie oleju i dość pózno gasła kontrolka oleju po rannym odpaleniu.

Od tamtej pory do oleju Knecht, do powietrza Filtron.

Opublikowano
Witam.Ja w swojej e34 tez używam Knecht,w mojej poprzedniej e21 Filtron zawiesił jakiś zaworek podobno w pompie oleju i dość pózno gasła kontrolka oleju po rannym odpaleniu.

Od tamtej pory do oleju Knecht, do powietrza Filtron.

No to polecam Ci do powietrza też Knecht - u mnie w TDS-ie jest spora różnica w stosunku do Filtrona, ale z drugiej strony może w benzynie nie ma to takiego znaczenia :cool2:

Opublikowano
Ja zakładałem przez 2 wymiany oleju filtry Filtrona(olejowy i powietrza). Przy ostatniej wymianie z ciekawości założyłem Knechta i powiem szczerze wizualnie jakość wykonania filtrów firmy Knecht jest dużo lepsza, wydają sie solidniejsze. Złego słowa nie mogę powiedzieć na Filtrona bo auto tak samo dobrze jeździło.