Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, od niedawna jestem posiadaczem 318is e36 (sedan) i nie mam jeszcze doświadczenia w tym zakresie...

niechcąc przesadnie "rozprówać" wnętrza auta chciałbym doradzić się o racjonalny sposób pociągnięcia przewodów do sooba. Kilka informacji na temat jak dobrać się do wnętrza konsoli z klimatronik jest mile widziane.

http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano

musisz wyciągnąć schowek, przeciągnąć kable za radiem, następnie puścić prawym progiem ( zdejmij obudowe progu, jest na zatrzaski), pod tylną kanape i jesteś w bagażniku.

PS. dział audio to nie tutaj ;)

Opublikowano
Jezeli masz akumulator pod maska to sciagnij schowek, pod maska wyciagnij akumulator, odkrec komputer zeby luzno sobie lezal i tam jest szpara pod maske, chyba trzeba przebic te wygluszenie cos w rodzaju waty. Wes dlugi srubokret i kogos do pomocy niech patrzy czy widac juz srubokret a Ty probuj sie przebic od wnetrza delikatnie to nic nieda sie uszkodzic. Ja za taka usluge zaplacilem 40zl bo myslalem ze bez wiercenia sie nie obedzie ale wiem ze tamtedy przejdzie kabel bo patrzylem jak to robia :mad2:
Opublikowano
Ja za taka usluge zaplacilem 40zl bo myslalem ze bez wiercenia sie nie obedzie ale wiem ze tamtedy przejdzie kabel bo patrzylem jak to robia :mad2:

Kolego w kazdym aucie są otwory technologiczne w przegrodzie czolowej przez ktore mozna przeciagnac przewody :wink: opisana przez Ciebie metoda na śrubokret jest w tym wypadku zupelnie niepotrzebna i klopotliwa. W gumowej zaslepce otworu ktory opisujesz są 3 naciete (ale szczelne) owalne przejscia roznej srednicy. Jest to tak zmyślnie wykombinowane ze wystarczy mocniej wcisnąc odpowiedni do srednicy przewodu i otwor gotowy. Nalezy uwazac tylko by nie zrobic zbyt wielkiego otworu bo przejscie nie bedzie szczelne i w kabinie bedzie po prostu slychac glosna prace silnika. Tym bardziej ze otwor znajduje sie tuz przy kolektorze wydechowym.

Opublikowano
Ja wczoraj montowałem suba w moim sedanie bez dzielonej kanapy :? ile trzeba się nabawić z paroma kablami to szok... i zazdroszcze kolegom co mają akumulator z tyłu :norty: ja wywierciłem dziurę w nogach kierowcy przeciągnąłem dodatni kabel później pod popielniczkami pod platikiem, obok ręcznego wszedłem pod wykładzine. Wyszedłem podkanapą i na tylnej blasze za oparciem kanapy znalazłem i z lewej i z prawej duże otwory z fajnymi zaślepkami co sobie można w nich wyciąć pod kable otworki. po prawj stronie puściłem kabel do bagażnika. Kabel sygnałowy+remote puściłem po stronie lewej. Z pod radia w ten tunelik od popiołek i dalej pod kanapę itd... generalnie same komplikacje ale teraz chociaż mi muza gra, że hej :P

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Ja puściłem kabel zasilający wzmacniacz, bezpośrednio z akumulatora, progiem od kierowcy, a kable od sygnału z radia progiem od pasażera, a dlatego drugim progiem żeby nie było zakłuceń ( bo nie kładzie się kabla zasilającego i kabla z sygnałem razem ). A tak w ogóle to BMW jest strasznie niewdzięczne co do nagłośnienia - miałem ten sam sprzęt w innym aucie i po 20 minutowej przejażdżce chciało mi łeb rozerwać, a tu bez porównania :(
Opublikowano
O ile mnie pamiec nie myli to jak przeciagnac kabel przez E36 bylo na tym forum omawiane dziesiatki jak nie setki razy !!!! :search:
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
A tak w ogóle to BMW jest strasznie niewdzięczne co do nagłośnienia - miałem ten sam sprzęt w innym aucie i po 20 minutowej przejażdżce chciało mi łeb rozerwać, a tu bez porównania :(
Nie jest niewdzięczne tylko wprowadza rozsądek jeżeli gdzieś go brakuje :twisted2: