Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki sprzecik polecacie z antena do max 250zl? Uzywam glownie auta na trasie w Holandii, po miescie zadko jezdze, antena nie musi byc chowana, nikt tu nic nie kradnie.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano

Zapoluj na używanego Johnny'ego Presidenta na allegro. Trafiają się za 250zł.

Nie kupuj szmelcu. We wcześniejszym aucie kupiłem jakąś Cobrę. Głowa mnie od tych szumów bolała i musiałem zmienić właśnie na Johnnego.

Wniosek z tego, że w tym przypadku to pozorna oszczędność bo jak kupisz szmelc to prędzej czy później kupisz inne radio.

http://img125.imageshack.us/img125/2302/bmw1qf7.jpg

BMW E60 530dA Individual, 11.2006, 231hp +DENSION GW500

Opublikowano
W czerwcu kupiłem proste radio CB COBRA19 ULTRA III - bez żadnych dodatkowych funkcji (bo w rzeczywistości ich się nie wykorzystuje - radio ma służyć tylko do łączności) za 140 Zł a do tego antenę magnetyczną z batem 1,5 m za 160 zł. Zestaw ten zarobił na siebie już co najmniej trzy razy (licząc wysokość mandatów - a do tego doszły by jeszcze punkty karne)
Opublikowano
W czerwcu kupiłem proste radio CB COBRA19 ULTRA III - bez żadnych dodatkowych funkcji (bo w rzeczywistości ich się nie wykorzystuje - radio ma służyć tylko do łączności) za 140 Zł a do tego antenę magnetyczną z batem 1,5 m za 160 zł. Zestaw ten zarobił na siebie już co najmniej trzy razy (licząc wysokość mandatów - a do tego doszły by jeszcze punkty karne)

Miałem tą samą COBRĘ i w porównaniu z Presidentem to niebo a ziemia. Jakość rozmów, wycinanie szumów i trzaszków w COBRZE jest moim zdaniem na żenującym poziomie. Nic dziwnego, że w sklepach CB nazywają je 'szumofony' ;)

Opublikowano

Dobrze mówicie nie ma co żałować tych paru groszy na lepszej klasy sprzęt to się zwraca,a jaki człowiek jest spokojny nie rzuca ku...mi na CB :twisted:

Nie musisz krzyczeć na radiu...powtórz ziomuś bo mi coś trzeszczy w radiu :mrgreen:

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
A możecie napisać jakie kupić żeby nie było tych szumów, trzasków i żeby rozmowa była w przyzwoitej jakości ? I jaka antena do tego ? Czy są bardzo krótkie i jednocześnie bardzo dobre ? Czy raczej nie idzie to w parze ? Cena nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia, ale nie musi być też najdroższe ;) Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Opublikowano
Jaki sprzecik polecacie z antena do max 250zl? Uzywam glownie auta na trasie w Holandii, po miescie zadko jezdze, antena nie musi byc chowana, nikt tu nic nie kradnie.

Ja przez 4miesiące mam już to: http://allegro.pl/item422230013_cb_uniden_pro_520_xl_hustler_wtyk_expres.html

Jestem bardzo zadowolony.

Wczoraj zmieniłem antenę na President new Alaska - faktycznie różnica spora.

Opublikowano

Tez uzywam zestawu 520xl + hustler i jest to najlepsze z najtanszych rozwiazań (sprawdzone przez wielu).

Auto pyta o radyjko do uzytku w Holandii, a to wiaze sie mozliwoscia pracy AM/FM, czego 520xl nie posiada.

Osobiscie szukalbym radyjka tylko FM, gdyz w polsce z uwagi na prace w AM mozna takowe dostac taniej

Xdrive

Koder

Opublikowano
Tez uzywam zestawu 520xl + hustler i jest to najlepsze z najtanszych rozwiazań (sprawdzone przez wielu).

Auto pyta o radyjko do uzytku w Holandii, a to wiaze sie mozliwoscia pracy AM/FM, czego 520xl nie posiada.

Osobiscie szukalbym radyjka tylko FM, gdyz w polsce z uwagi na prace w AM mozna takowe dostac taniej

520xl - jest chyba przestrajany z FM na AM, może da się dostać FM.

Opublikowano
Ja mam Johny II ASC Presidenta i nie zamienilbym na zadne inne. ASC to funkcja rewelacja wycina szumy i nic cie nie obchodzi. Antenke tez mam presidenta ale nazwy nie pamietam w kazdym razie okolo metra dlugosci z mozliwością zlozenia do parkingu podziemnego. Zestaw rewelacja polecam wszystkim.
Opublikowano
Ja mam Johny II ASC Presidenta i nie zamienilbym na zadne inne. ASC to funkcja rewelacja wycina szumy i nic cie nie obchodzi. Antenke tez mam presidenta ale nazwy nie pamietam w kazdym razie okolo metra dlugosci z mozliwością zlozenia do parkingu podziemnego. Zestaw rewelacja polecam wszystkim.

Mam to samo i też jestem bardzo zadowolony :cool2:

polecam

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Odbiegacie koledzy od tematu Johny II ASC kosztuje minimum 400zł, a założyciel wątku pytał się o max 250zł z antenką.

Opublikowano
a uszkodzony do naprawy jeszcze taniej. O co chodzi?

O to, że kolega nie napisał, że musi być nowy. Z używką można zmieścić się w budżecie i mieć radyjko o klasę wyżej.

Co do Uniden'a z tego co wiem nie został z jakichś powodów dopuszczony do sprzedaży w Polsce. Te egzemplarze na allegro to nielegalna sprzedaż.

Opublikowano
Te egzemplarze na allegro to nielegalna sprzedaż

Bzdura!

nie, nie nie - to niestety jest prawda. Uniden 520XL ma cofniętą homologację i w rzeczywistości Policja ma prawo nawet go zarekwirować. Homologacja została cofnięta circa 1,5 roku temu z powodu słabej separacji między kanałami (czyli sieje nie tylko na wybranym, ale też na sąsiednich).

Korzystam z takiego zestawu (już trzeciego), drugie tyle wstawiłem znajomym do samochodów i mimo, że część z nich na początku kupiła "lepsze" - wszyscy wracali do mnie po taki zestaw. Czasem ludzie kupowali TTi (bo kolor wyswietlacza pasuje do VW). Tez wracali.

Jeszcze jedno - od 3 lat korzystam z bacika, który ma 30 cm i taki też doradzam - dyskretne i skuteczne rozwiązanie (u znajomych też działa idealnie). Po co wam te baty po 1,5 metra? wjeżdżacie z tym do parkingu podziemnego kiedykolwiek? :)

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Ja używam Cobrę 19 DX IV, która posiada RF-Gain + antena Hustler i jestem zadowolony, a jeżdżę dużo po mieście i specjalnie nie narzekam na szumy. Wystarczy dobrze ustawić i jest git. Całość mnie wyniosła 300 zł i uważam, że jest to minimum jakie należy wydać aby być zadowolonym.

Wcześniej miałem Inteka M 110 Plus, który się zepsuł po 3 tygodniach. Cobra lepiej odbiera i nadaje od niego.

Pozdro

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.