Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli masz czujnik deszczu to pewnie Ci sie rozkalibrował...

u mnie jest to samo tylko ze mi sie stało to po wymianie szyby gdy czujnik został rozpięty...i teraz żaden gamoń nie potrafi sie z tym uporać:/

Opublikowano
Czy wezmę intensywne zmywanie czy wolne czy bardzo szybkie to wycieraczki zmywają z tą samą szybkością .

a sprawdzasz to jadąc ???

Opublikowano
Czy wezmę intensywne zmywanie czy wolne czy bardzo szybkie to wycieraczki zmywają z tą samą szybkością .

a sprawdzasz to jadąc ???

Właśnie odkryłem to na trasie przy ostatnich ulewach . Na każdym biegu wycieraczki chodzą tak samo tzn. nie ma najszybszego i najwolniejszego trybu . Czujnik deszczu działa .

Opublikowano
U mnie jest to samo, na każdej pozycji "biegu wycieraczek" zmywają one z tą samą częstotliwością. Nie mam czujnika deszczu. W czym może być problem?
Opublikowano
U mnie jest to samo, na każdej pozycji "biegu wycieraczek" zmywają one z tą samą częstotliwością. Nie mam czujnika deszczu. W czym może być problem?

Tak u Ciebie jak i u kolegi Szerszenkiler problem może być w sterowniku. Jeśli macie autka po pierwszej modernizacji z 98 roku, to tą funkcję pełni sterownik komfortu (Grund Modul III). Bez podłączenia do MoDica nic się nie dowiecie.

Pozdr.

Darek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest tryb awaryjny wycieraczki.

Załącza się on jeśli jest jakaś awaria w układzie sterowania pracą wycieraczki.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Jak nie dziala predkosciomierz to wycieraczki tez nie :] Np: jak mialem walniety czujnik od ABSu i nie dzialal predkosciomierz i ekonomizer wtedy wycieraczki chadzialy tylko na 2 biegach - przerywany i wolny. Jak raz na ruski rok czujnik zalapal i wylaczyla sie kontrolka wszystko bylo OK :cool2: :mrgreen:
NO BMW - NO FUN !!!
Opublikowano

Właśnie wczoraj rozwiązałem taki problem u siebie, okazało się że nie kontaktował przekaźnik wycieraczek.

Znajduje się on pod prawym filtrem kabinowym, zdejmujesz całą obudowę filtra, pod nim masz dekiel na 4 śruby imbusowe.

Przekaźnik jest wysoki, koloru jasno brązowego.

Powodzenia.

Opublikowano

Właśnie wczoraj rozwiązałem taki problem u siebie, okazało się że nie kontaktował przekaźnik wycieraczek.

Znajduje się on pod prawym filtrem kabinowym, zdejmujesz całą obudowę filtra, pod nim masz dekiel na 4 śruby imbusowe.

Przekaźnik jest wysoki, koloru jasno brązowego.

Powodzenia.

Dzięki za radę . Zerknę w to miejsce . Wymieniałem pół roku temu ten przekaźnik ,ale może coś się obluzowało .

Opublikowano
Dzięki za radę . Zerknę w to miejsce . Wymieniałem pół roku temu ten przekaźnik ,ale może coś się obluzowało .

Daj znać czy pomogło, u mnie śmigają teraz jak trzeba.

Opublikowano

Wyjąłem przekaźnik od wycieraczek ,włożyłem na miejsce i ... wycieraczki działają jak trzeba :D . Dzięki :modlitwa: .

Opublikowano

Wyjąłem przekaźnik od wycieraczek ,włożyłem na miejsce i ... wycieraczki działają jak trzeba :D . Dzięki :modlitwa: .

Cieszę się że mogłem pomóc. Przyczepności życzę:]