Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Fota Gdynia , pelna kultura i niestety ignorancja tzw. doradcow serwisowych. Mam powazne zastrzezenia co do update softu- szczegoly opisywalem w innych watkach. Jezdze tam bo/gdy musze - jedyna ASO w promieniu 250 km ode mnie
Opublikowano
potwierdzam to co pisze jeffoo1....pełna ignorancja. Może są dobrzy, ale na starcie ....w rozmowie z takim ignorantem...zrezygnowałem. Trochę kultury.
Memento Mori :-)
Opublikowano

Nigdy nie serwisowałem u nich samochdu ale robiłem zakupy kilka razy ,niestetyty tak jak koledzy pisza pełna ignorancja a ludzi z obsługi nie brakuje .Kiedys czekalem 40min az ktos laskawie sie zjawi od dzialu czesci .

Jesli chodzi o dostepność czesci to nigdy nie było problemow czekalem max 2 dni a i tak wiekszosc była na miejscu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie zdązylem wysiasc z wozu i juz pan stał i szczerzył zabki z lekkim usmiechem ,wysiadelm i zapytał czy nic sie nie stalo potem lekki zarcik wszystko oki. zapytał czy ma ktos przyjechac po auto i zostawic mi sam zastepczy na te kilka godzin za wymiane oleju +filtry okolo 1200 zloty moze nawet nie cale 180 GBP w grudniu nie pamitam kursu waluty ASO BMW Reading POLECAM!!!!

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
Nie zdązylem wysiasc z wozu i juz pan stał i szczerzył zabki z lekkim usmiechem ,wysiadelm i zapytał czy nic sie nie stalo potem lekki zarcik wszystko oki. zapytał czy ma ktos przyjechac po auto i zostawic mi sam zastepczy na te kilka godzin za wymiane oleju +filtry okolo 1200 zloty moze nawet nie cale 180 GBP w grudniu nie pamitam kursu waluty ASO BMW Reading POLECAM!!!!

No takie podejscie do klienta to rozumiem :mrgreen: niestety to nie UK tylko zwykla PL-ka.

Pozdraiwam

Opublikowano
Powiem wam tak pracuje z klientami na codzien i czasem nie mam ochoty gadac tłumaczyc robic ofert itp ale zawsze staram sie byc mily itp bo tez jestm nieraz upierdliwy jako klinet i lubie jak sie mnie szanuje ..a Panowei pracujacy w ASO sa zli bo chcieli by mniec takie autka a nie tylko jes serwisowac is sie dasaja

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
Fota Gdynia , pelna kultura i niestety ignorancja tzw. doradcow serwisowych. Mam powazne zastrzezenia co do update softu- szczegoly opisywalem w innych watkach. Jezdze tam bo/gdy musze - jedyna ASO w promieniu 250 km ode mnie

Polecam serwis Bosch Andrykowski w Koszalinie. Specjalizacja BMW. Komputer BMW. Może warto sprawdzić?

Opublikowano

Ja u nich nie serwisowałem, ale zamawiałem kpl rozrząd do E39M5, okazało się że zamiast rozrządu do M5 zamówili do 2,5TDS, pomylili się, OK, ale zero jakichkolwiek przeprosin, nic, znowu kazali czekać dwa tygodnie (czyli już miesiąc) więc napisałem do BMW POLSKA skargę na FOTĘ a dokładnie na dział części.... Odpowiedź z BMW POLSKA była natychmiastowa, wszystko załatwili w FOCIE i części były w pięć dni, przywiezione do domu :cool2: .

Teraz wiem że ASO ma max 5 dni roboczych na zorganizowanie części zamiennych.

Serwis FOTA w mojej myśli zasługuje na pewne słowa pochwały, bo jako jedyne ASO chciało mi pomóc z moim M5, wszystkie inne ASO typu: FUS Inchape itp. odmówiły. Problem był jedynie tylko z tym że nie mieli specjalnego oprzyrządowania do tego silnika i mówili że trzeba czekać na narzędzia około dwa miesiące, a następnię musiałbym zwrócić połowę wartości narzędzi.....

Oceńcie sami.

Pozdrawiam.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
... a jakbym miał Ci polecić naprawdę dobry serwis to zdecydowanie polecam ASO AUTO RAWSKI, nie ma autoryzacji BMW ale głównie tą właśnie markę robi. Z moich obserwacji wynika że niemal wszyscy którzy tam pracują kochają te auta i swoją pracę, moje E39M5 zrobili i jeździ bosko, widziałem u nich motor ze skrzynią smg od M6, widziałem wiele niemal nowych aut, roboty mają naprawdę dużo, ale naprawdę są fachowcami myślę że o wiele lepszymi niż większość ASO i znają BMW jak swoją kieszeń. NAPRAWDĘ POLECAM.
Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano

byłem raz w Auto Rawski wrażenia mieszane lokal ok ale jakiś taki dziwny pośpiech i gorączka wśród pracowników,może za dużo aut biorą może coś nie tak w orgaznizacji nie wiem,nie mój problem.

Ale mnie trochę przeraziło to bieganie ten rozgardziasz

jak ktoś ma blisko można brać pod uwagę jakoś będzie,zresztą byli w tvn-turbo i może sie coś zmieniło

nie będe opisywał historii ale jedynie zwykły mechanik na hali rozwiązał mi problem (przednia lampa) dla niego duży plus :clap:

hej

Opublikowano
... a jakbym miał Ci polecić naprawdę dobry serwis to zdecydowanie polecam ASO AUTO RAWSKI, nie ma autoryzacji BMW ale głównie tą właśnie markę robi. Z moich obserwacji wynika że niemal wszyscy którzy tam pracują kochają te auta i swoją pracę, moje E39M5 zrobili i jeździ bosko, widziałem u nich motor ze skrzynią smg od M6, widziałem wiele niemal nowych aut, roboty mają naprawdę dużo, ale naprawdę są fachowcami myślę że o wiele lepszymi niż większość ASO i znają BMW jak swoją kieszeń. NAPRAWDĘ POLECAM.

Dziekuje wszystkim za dotychczasowe opinie i czekam na nastepne. A Ciebie allcar pytam gdzie sie miesci polecany przez Ciebie warsztat?

Opublikowano

Bylem kilka razy w tym serwisie(Fota) i moge tylko powiedziec ze sa nadymani do granic.

Rozmawiajac z ludzmi z Serwisu to masz wrazenie jakby cala firma do nich nalezala.

Oczywiscie nigdy nie maja terminu.Trzeba dlugo czekac.

Opublikowano

wczoraj bylem w warsztacie WFK w Wejherowie na wymianie klockow i tarcz z tylu i paru elementow w zawieszeniu - koncowka drazka kier. i kilka innych. Wczesniej bylem w ASO FOTA w Gdyni i takie byly ich diagnozy ( klocki, tarcze, i to zawieszenie ) . Nie odczuwalem zadnych luzow ani niepokojacych zachowan auta w czasie jazdy. Koszt napraw oszacowali na ok 3500 zl.

Jakiez bylo moje zdziwienie gdy panowie z WFK poinformowali mnie iz niepotzrebnie kupilem tarcze gdyz zuzyte byly tylko klocki, bo tarcze wystarcza jeszcze na nowe i jeszcze jedne klocki. Ponadto nie stwierdzili zadnych luzow w zawieszeniu.....

wnioski wyciagnijcie sami, ja podalem tylko fakty

ps. zdecydowalem sie na WFK i poki co nie zaluje - pelna informacja klienta, zadnej sciemy, ceny przywoite

pozdrawiam

Opublikowano

O rety co za serwis ta Fota!!! Ludzie kiedy to sie zmieni.

P.S. Miales racje zeby z tej foty zrezygnowac. Klocki i tarcze z tym na pewno nie pojade do aso Fota. Takie drobnostki jak to mozna wymieniac poza aso bmw o wiele,wiele taniej.Oczywiscie w zaufanym warsztacie.

Jestem juz negatywnie nastawiony do aso Fota. Miejmy nadzieje,ze z autkiem nic niepokojacego nie bedzie sie dzialo i nie bede musial ich odwiedzac. A materialy eksploatacyjne to moge wymienic w innym zaufanym warszacie. Czesci dobrej jakosci mozna zamowic i w sklepie internetowym o wiele taniej. No jest oczywiscie gro ludzi,ktorzy ufaja aso bmw i chwala im. Oni potrafia kasowac. Ale ja sie nie dam.

Czy ktos wymienial np. olej i filtr poza aso? Prosze o opinie.

Opublikowano
O rety co za serwis ta Fota!!! Ludzie kiedy to sie zmieni.

P.S. Miales racje zeby z tej foty zrezygnowac. Klocki i tarcze z tym na pewno nie pojade do aso Fota. Takie drobnostki jak to mozna wymieniac poza aso bmw o wiele,wiele taniej.Oczywiscie w zaufanym warsztacie.

Jestem juz negatywnie nastawiony do aso Fota. Miejmy nadzieje,ze z autkiem nic niepokojacego nie bedzie sie dzialo i nie bede musial ich odwiedzac. A materialy eksploatacyjne to moge wymienic w innym zaufanym warszacie. Czesci dobrej jakosci mozna zamowic i w sklepie internetowym o wiele taniej. No jest oczywiscie gro ludzi,ktorzy ufaja aso bmw i chwala im. Oni potrafia kasowac. Ale ja sie nie dam.

Czy ktos wymienial np. olej i filtr poza aso? Prosze o opinie.

poza tym co ww wymienilem tez olej i filtr wlasnie w WFK - koszt :) niezauwazalny ale mialem swoj filtr i olej - jezdze na MOTULU...

Opublikowano
Panowie, a jak jest z wyzerowaniem komputera np. po wymianie oleju? Czy w WFK potrafią już to robić w E60/E61? Bo nie jest problemem wymienić olej w zaufanym warsztacie, tylko problemem jest "choinka" na wyświetlaczu po każdorazowym włączeniu stacyjki, a mnie to denerwuje
Opublikowano
Panowie, a jak jest z wyzerowaniem komputera np. po wymianie oleju? Czy w WFK potrafią już to robić w E60/E61? Bo nie jest problemem wymienić olej w zaufanym warsztacie, tylko problemem jest "choinka" na wyświetlaczu po każdorazowym włączeniu stacyjki, a mnie to denerwuje

Skasowanie inspekcji to zadna filozofia, w najgorszym wypadku sam to zrobisz.

pozdrowienia

Krzysztof