Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedna mala i wazna rzecz. Przelacznik na obudowie interfejsu powinien byc uzywany nastepujaco:

Jezeli podlaczasz sie przez fizyczny port com, przejsciowke pcmcia DOS'owa powinien byc ustawiony dla 99% aut w pozycje normal. Jezeli modul nie odpowiada wtedy przelacz na pozycje ds2only.

Jezeli podlaczasz sie prze przejsciowke USB-COM, przejsciowke pcmcia 32-bit (tylko dla systemow Windows) przelacznik musi byc w pozycji ds2only. Mowa tu o autach powyzej 1998r. Dla aut starszych uzywanie przejsciowki jest na ogol bez celowe.

Chcialbym jeszcze raz podac wyraznie:

ADS obsluguje auta od najstarszy do 2007r bez can. Warunkiem uzyskania polaczenia z autami ponizej 1998r jest posiadanie portu com.

Od dzisiaj rowniez posiadam w ofercie interfejsy na porcie USB. Uprzedzaja pytania wystepuja tylko z zlaczka OBD wiec nadaja sie do nowszych aut.

Interfejs CAN jest rowniez dostepny i obecnie trwaja prace aby obnizyc jego cenne.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hej. Gdzie znajdę wsad .jed do układu GAL'a ?

Czy to jest ten listing będący przy schemacie w dokumentacji ADS'a (na stronie 7) ?

Końcowka 1, która fizycznie połączona jest z pin17, wg listingu zwarta jest do masy. Tak ma być? Clock ma być na masie?

Nigdy nie mialem do czynienia z GAL'ami

Dzięki i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak rownania sa na schemacie.
Opublikowano
Na dzien dzisiejszy temat kitow zostaje zamkniety.

Zbyt duzo czasu poswiecalem supportowi ich, a niestety mam go malo.

Jezeli ktos chce zlozyc sam wszystkie potrzebne dane do wykonanie PCB sa powyzej.

Zlozone interfejsy sa nadal dostepne.

Jaka cena za interfejs?? Jaka za złożony a jaka za DIY?? Poprosze info na priva... Pilne

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nerwus udostępniasz schemat tego interfejsu pod usb z opisem elementów co i jak czy tylko sprzedajesz gotowce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Schemat fejs na USB jest w watku o DIS. To jest kopia BMW miniface.
Opublikowano
ma ktos instrukce do nowsze inpy te 5.02. podmieniłem uz scrypty ( na wyczucie) ale wywala jakies błedy przy starcie. MAm juz wybór modelu i steronika

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Hej. Gdzie znajdę wsad .jed do układu GAL'a ?

Czy to jest ten listing będący przy schemacie w dokumentacji ADS'a (na stronie 7) ?

Końcowka 1, która fizycznie połączona jest z pin17, wg listingu zwarta jest do masy. Tak ma być? Clock ma być na masie?

Nigdy nie mialem do czynienia z GAL'ami

Dzięki i pozdrawiam

Witam, jestem tu nowy, BM-kę mam dosłownie od kilku dni i jest parę rzeczy do sprawdzenia, potzebny do tego fejsik, więc ponawiam zapytanie. Czy ten układ programowalny trzeba wcześniej programować w zewnętrznym programatorze czy wystarczy poprawnie zmontować adapter a programowanie GAL zrobi INPA przy pierwszym uruchomieniu ?

mam w sobie żyłkę psuja i zanim kupię gotowy muszę jak zwykle stracić kupę czasu nad wyważaniem otwartych drzwi :norty:

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

GAL trzeba programowac osobna programatorem. I musisz napisac sam wsad do tego z rownan, ktore sa publicznie dostepne.

GAL to nie Atmega ze ma ISP to tylko kilka glupich bramek i tyle.

Opublikowano
Witam koledzy mam pytanie czy mieliście może taki problem mam interfejs OBD II na USB i na carsoft 6.1.4 jak podłącze do mojej E46 320d to śmiga bez problemów ale tą wersja nie mogę sie połaczyć z E60, jak zainstalowałe carsoft 6.5 to wywala mi błąd ze nie może sie połaczyc z interfejsem. czy miał już ktos z was taki problem. Czy macie carsoft 6.5 pełną wersje albo wiecie gdzie jest. najlepiej PL jeśli jest taka. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prosze pytac w innym watku a nie smieci obecny.
Opublikowano
fejs działa bez zarzutu, fakt że miałem tylko 15 min. przed pracą żeby go podłączyć ale coś tam już zobaczyłem, teraz tylko trzeba się zaprzyjażnić z INPĄ i angielski podszlifować.

http://img201.imageshack.us/img201/7449/naforaudrp5.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/8370/nafor.jpg

Audi A6 C4 2.5TDi Quattro Avant (było)

BMW 330 d (jest)

BMW X3 (jest)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla tych z was którzy maja samochody:

- z okrągłym gniazdem bez 17 pin w gnieździe,

- lub z gniazdem OBD w kabinie

nowy fejs podłączany bezpośrednio do USB.

http://img218.imageshack.us/img218/5279/obdii.th.jpg

Pełna oferta:

- Interfejs ADS I z modularnym wtykiem w zależności od potrzeb - OBD (kabina) bądź okrągłe (pod maska), obudowa z ABS,

- Interfejs ADS II z modularnym wtykiem w zależności od potrzeb - OBD (kabina) bądź okrągłe (pod maska), obudowa z Aluminium,

- OBD USB I tylko ze złączem OBD (kabina),

- OBD USB II z modularnym wtykiem w zaleznosci od potrzeb - OBD (kabina) bądź okrągłe (pod maska - bez 17 pin!)

Teraz do każdego zestawu tutorial instalacji INPA oraz DIS na CD.

Opublikowano
SŁUCHAJCIE MAM TAKIE LAMERSKIE PYTANKO BO SPĘDZIŁEM WŁAŚNIE 30 MIN w aucie i niemegę znaleźć złącza w kabinie z lewej strony pod kierownicą mam jakiś schowek tam gdzie się otwiera bagażnik niema nic przy radiu mam uchwyty na kubki i tez tam nic niema nawet zdjąłem te boczki które osłaniają radio w miejscu gdzie się ma nogi bo na fotce też była taka opcja ale nie mm tam żadnego złącza znalazłem jedynie pod maska i mam pytanko a w sumie dwa czy w każdym aucie w kabinie jest złącze i czy te łącze z pod maski ma identyczne funkcje jak te w kabinie czy maja rożne możliwości?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
SŁUCHAJCIE MAM TAKIE LAMERSKIE PYTANKO BO SPĘDZIŁEM WŁAŚNIE 30 MIN w aucie i niemegę znaleźć złącza w kabinie z lewej strony pod kierownicą mam jakiś schowek tam gdzie się otwiera bagażnik niema nic przy radiu mam uchwyty na kubki i tez tam nic niema nawet zdjąłem te boczki które osłaniają radio w miejscu gdzie się ma nogi bo na fotce też była taka opcja ale nie mm tam żadnego złącza znalazłem jedynie pod maska i mam pytanko a w sumie dwa czy w każdym aucie w kabinie jest złącze i czy te łącze z pod maski ma identyczne funkcje jak te w kabinie czy maja rożne możliwości?

Zlacze w kabinie jest zlaczem OBD taki standard obowiazuje od 2001r. w autach europejskich.

Jezeli nie masz zlacza w kabinie a jest pod maska to nie ma co plakac.

Obydwa zlacza maja taka sama funkcjonalnosc. To w kabinie jest bardziej wygodne w przypadku badania auta wczasie jazdy.

Opublikowano
OKI dzięki POD MASKĄ JEST i to dość łatwo je zlokalizować a z tego co piszesz to jak auto jest z 1998 to w kabinie nie będzie :(
Opublikowano
Witam. A jaka jest cena tego interfejsu? pzdr

Diagnoza BMW - (INPA / DIS/ GT1) - ADS Interface - sprzedam (kontakt gg lub e-mail) - trzeba czytac :duh:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.