Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A wie ktoś, gdzie mogę znaleźć paletę kolorów z nazwami ich barw :?: :?: Kolor mojego wozu to butelkowa zieleń i ciekawy jestem jak się nazywa w "oryginale" :wink: :?:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano
A wie ktoś, gdzie mogę znaleźć paletę kolorów z nazwami ich barw :?: :?: Kolor mojego wozu to butelkowa zieleń i ciekawy jestem jak się nazywa w "oryginale" :wink: :?:

Oxford green

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Dzięki :D . Chyba przeoczyłem tą tabliczke bo już dawno nie miałem potrzeby otwierać maski :) .

Opublikowano

A ja mam jedno prościutkie pytanko.

Jak ty Pietrucha (Ł) wytrzymujerz brak BMW. Noszę się z zamiaremem sprzedarzy swojej ... odczekania kilka miesięcy... no właśnie ... jak to przeżyć???

Opublikowano
A ja mam jedno prościutkie pytanko.

Jak ty Pietrucha (Ł) wytrzymujerz brak BMW. Noszę się z zamiaremem sprzedarzy swojej ... odczekania kilka miesięcy... no właśnie ... jak to przeżyć???

Iczym dłużej nie masz auta tym mniej ci żal. Ja BMW sprzedałem wrzesień 2003.Powiem Ci, że BMW bardzo dobrze wspominam, chociaż się psuło. Najtrudniej jest wytrzymać jak oglądasz ładne i zadbane autka (np. BMW 750, M5). Ceny teraz naprawdę są fajne. Zobaczymy może coś na jesień spróbuję kupić, tylko jak znam życie to wtedy nie będzie wyboru, albo będzie sam szrot.Teraz mam inne auto, z tego względu, że jak oglądałem BMW w czerwcu to nie było nic w dobrym stanie. Niestety, ale ja musze mieć sprawne auto cały czas, a takim moje BMW nie było.

Opublikowano

podaje dla was link jakie byly kolory z przykladu bmw 7

wiec http://www.7-forum.com/modelle/e32/farben.php

pozdrawiam goraco!!

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano

Oxford green

ja tez mam butelkowa zielen metalik i nazywa sie Boston grun (przez u umlałt :D ) co oni z tymi amerykanskimi nazwami Oxfor Boston itp ???

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano
Chyba jednak lookne pod maske, ale przynajmniej wiem, że napewno green albo grun :lol: :lol:

Opublikowano
To nie jest pełna opcja bo nie ma skórzanej tapicerki na dżwiach

a tylne siedzenia nie są regulowane elektrycznie no i progi ktoś chyba je zmienił

Siedzenia tylne nie są regulowane elektrycznie bo to nie jest wersja LONG, a progi mam takie same i na pewno nikt nie zmieniał.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano
W większości BMW czarny kolor to diamantszwartz metalik i on nie jest takim pełnym czarnym.
a powiedz Piotrze w jaki sposob potrafisz odróżnić na fotografi czarny od czarnego perlowego przecież na barwe i odcień lakieru na foto wpływa bardzo dużo czynników choćby światło ,aparat albo jeszcze lepiej klisza :mrgreen:
  • 1 rok później...
Opublikowano
gdzie znajdę nazwę jak nie mam tej naklejki

Kolor oryginalny jest zapisany w numerze podwozia (NR VIN) w serwisie mogą ci odkodować numer.

Miałem Diamantschwarc i wiem jak wychodzi na zdjęciach

kolor Diamnat jest kolorem niegłębokim i na zdjęciach widać różnice szczególnie w słoneczne dni. To taki czarno-popiel.

Schwarz to kolor niemetaliczny - bardzo głęboka czerń pięknie prezentuje sie na BMW

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska