Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:) MM1972....ale się wysiliłeś w tej pomocy :D

choć zaglądnąłeś do przynajmniej 2 ostatnich linków , które wkleiłeś ?

Lubię taką pomoc :D

Tak trzymać....to forum zamieni się niedługo w.....wklejanie wątków z roku 1999....kosmos. A ma być żywe ?...czy jakoś tak ?

Memento Mori :-)
Opublikowano

Ja zdecydowanie polecam wycieraczki BOSCH, w końcu to oryginał, szybka samodzielna wymiana, cena może nie najmniejsza bo ja płaciłem za nie cos około 130-140zł za dwie sztuki, numer katalogowy BOSCHa to: 3 397 001 539 jak będziesz miał problem z zakupem to mogę Ci pomóc, poprostu mogę kupić i Ci wysłać pod jakiś adres.

Pozdrawiam.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano

ja natmiast nie polecam wycieraczek tych takich plaskich, co wygladaja jakgdyby byly zrobione z jednego kawalka gumy. Jak ktos szybko jezdzi po autostradach (tj powyzej 130-150 km/h) zaczynaja sie pojawiac problemy z dociskiem.

Z mojego doswiadczenia (wprawdzie w audi A6) wynika ze na klasycznych wycieraczkach docisk utrzymuje sie orzy predkosciach o jakies 30-40 km/h wyzszych niz w przypadku tych plaskich

Opublikowano

jak ktoś lubi wyzwania to będzie miał wycieraczki za 20zł.

Ja tak zrobiłem pół roku temu i jest git. Od pasażera kupiłem gotową i przełożyłem gumkę a od kierowcy był większy problem bo tam jest bodajże 66 a osobówki juz takich nie mają :D więc kupiłem od busa, i przełożyłem gumkę z tym że jest grubsza i musiałem ją wstawić bez blaszki. Można by kupić same gumki pociąć i wstawić ale to nie to samo bo potrafią zjeżdżać a tak mam orginalne szerokości z nieorginalnych piór.

Troche zabawy, może ktoś powiedzieć jak cię nie stać na wycieraczki to zmień auto ale to nie kwesta finansów ale samozaparcia ;))

Opublikowano
ja znowu kupiłem na parkingu od kolesi, zmienili mi gumy z blaszkami i ekstra sciągają juz miesiąc czasu bez zarzutów, niby naciągacze z lipnym sprzętem a jednak dobrze sie sprawują, i dałem 50zł
Opublikowano
Jak już wyłamaliście się z tymi tanimi podróbkami... :twisted2: Ja zakładam albo Alci (org. nazwa Alca) lub Valeo za 10 zeta/sztuka. Pół roku mija i następny komplet. A działają OK, przez tych parę miechów jest dobrze. :D :dance: