Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, rok temu wymienialem wszystkie wahacze, no i niestety juz jeden jest do wymiany - strona od kierowcy - wydaje mi sie ze to dla tego ze parkuje auto na parkingu dojezdzajac do kraweznika. ale nie wazne moje pytanie brzmi :

jakie teraz kupic te wahacze ?? chce wymienic cala strone od kierowcy tylko nie chce znowu za rok wymieniac , te co mam to firma polcar takie cos : http://www.allegro.pl/item338734367_wahacz_przod_gora_bmw_5_e34_wachacze_nowe_tanio_.html

doradzcie cos ... pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
A myslałem ze juz napisałem co najmniej kilka razy? Kto tanio kupuje, ten kupuje drogo. Tylko Lemforder. Jak Cię stać wymieniać co roku i płacić za mechanika to zdecydowanie kup te ktore znalazłes...
Bandite Motor Wagen
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chcesz często wymieniać tanie zamienniki, czy rzadko oryginały.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
ja polecam febi bilstein, nie są tanie ale za to bardzo wytrzymałe i solidne
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
witam, rok temu wymienialem wszystkie wahacze, no i niestety juz jeden jest do wymiany - strona od kierowcy - wydaje mi sie ze to dla tego ze parkuje auto na parkingu dojezdzajac do kraweznika. ale nie wazne moje pytanie brzmi :

jakie teraz kupic te wahacze ?? chce wymienic cala strone od kierowcy tylko nie chce znowu za rok wymieniac , te co mam to firma polcar takie cos : http://www.allegro.pl/item338734367_wahacz_przod_gora_bmw_5_e34_wachacze_nowe_tanio_.html

doradzcie cos ... pozdrawiam

Witam,ja właśnie parę dni temu kupiłem wahacz górny z allegro za 75zł, nick sprzedawcy to: Leckip z firmy Auto Mix z Lublina (tel.502 651 888),to nie jakiś sprzedawca co trzyma towar w piwnicy domu ale solidny, duży sklep motoryzacyjny. Jestem zadowolony, to dobra Angielsko-niemiecka firma, a poza tym szef sklepu założył również te whacze do swojego Audi. Myślę, że nie ma co przepłacać dwukrotnie za ten sam towar i nie można zawsze sugerować się ceną bo gorsze mogą być drożej wycenione i wtedy każdy szerokim łukiem omija te tańsze i nabiera się na droższe o 50 zł a w rzeczywistości słabsze.

Poza tym,są takie wyrwy u nas w ulicach, że czołg mógłby gąsienicę zgubić także jak pojeżdżę na tym wahaczu ok 2 lata to i tak jest git :8)

Oczywiście nie namawiam,tylko piszę jak sam zrobiłem.

Opublikowano
Dan przczytaj posta. Kolega założył taki wahacz i wytrzymał więcej niz ktokolwiek by sie spodziewał - 1 rok. To w sam raz zeby mineła gwarancja a teraz trzeba znowu placić... Mnie na to nie stac...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
trzeba kupowac wahacze z gornej polki a nie z allegro! W bmw e39 kupilem wahacz oryginalny w ASO i zrobilem 200 000 ! Znajomy z allegeo kupil do vw podobny badziew jak ty pokazales zlapal sie na kase to 20 000 kilometrow zrobil! Ja bym tego nie zalozyl nawet ze wzgledow bezpieczenstwa! Nikt nie kaze ci kupowac w ASO ale jest duzo zaminnikow wysokiej klasy!
Tomek
Opublikowano

:cool2: :clap:

Chiny w BMW sie nie sprawdzają. Ani zawieszenie ani elektronika. Zapytajcie kolegów którzy kupili przepływomierze z Chin. Tez im się wydawało ze nie ma róznicy bo wygląda tak samo. A ze spalanie było duże to szukali wszedzie tylko nie po stronie częsci którą kupili nową. Polecam czytanie starych postów.

P.S. Jest tam tez pokazany sposób garazowej regenaeracji wahaczy, Myślę ze część forumowiczów będzie zainteresowana. Ta część jeżdząca BMW która oszczędza. Sorki, ale to nie ta marka.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
To nie jest wahacz Polcaru , tylko wahacz chiński(najtańszy) sprzedawany przez Polcar ( ich wahacz kosztuje 160zł) a z FEBI bez łożyska 160zł
Opublikowano (edytowane)
czyli z jakiej firmy kupic ? febi - jakie sa jeszcze inne firmy dobre ? Edytowane przez kiko

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
Do autora postu: jesli chcesz taniej to zagadaj do kogos kto ma znizki, albo zajrzyj na temat dotyczacy amortyzatorów bilstein z allegro, taki chyba tytuł był. Tam koledzy podawali namiary na firme któa handluje na allegro lementami zawieszenia Lemforder, sam o to pytałem i podali namiary, mają taniej niż w ASO itp zajrzyj w temat i zastanów się. Owszem są ludzie któzy jeżdzą na Teknorotach itp, wstaw lepiej coś lepszego, zwlaszcza ze seria 5 nie nalezy do lekkich aut, tutaj jeszcze kwestia bezpieczenstwa.
Opublikowano (edytowane)
co sadzicie o firmie NK ? albo meyle ? no i Lemforder Edytowane przez kiko

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

akurat mam dostep do tych firm co pisalem i to po dobrych cenach wiec dlatego sie pytam . ceny nie sa porownywalne z tymi z allegro wiec ...

gdzie na slasku kupie w miare tanio ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

Kolego,

Jak chcesz mieć jakość za rozsądną cenę, to zainwestuj w to i od tego właśnie gościa:

http://www.allegro.pl/item340238593_wahacz_bmw_seria_5_e34_nowy_kpl_4szt.html

Wiem, że mogę rozpętać na nowo burzę, ale warto poczytać o tych wahaczach np tutaj:

http://www.bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=270&highlight=teknorot

Na naszym forum też temat się wiele razy przewijał.

Ja kupiłem je w sumie przypadkowo, bo jeszcze nie znałem się zbytnio, ale jestem bardzo zadowolony.

Na pewno Lemfordery są the best, ale cena...

Na tych mam już zrobione 15 000 km i zupełnie nic, mimo, że 12 000 zrobiłem z tulejami górnych wahaczy skręconymi na podniesionym aucie.

W tej kwestii odsyłam do mego posta:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=76194&highlight=

Do kolegów na forum:

Prywatnie rozmawiałem już z kilkoma osobami, które mają Teknorot-y w E34 i sa one naprawdę niezłe, ale muszą to być Teknorot-y, a nie jakiś wahacz w opakowaniu Teknorot-a. Dlatego jeśli zechcesz, to musisz je kupić z pewnego źródła.

Jeżdżę po Warszawskich dziurach i nic się w zawieszeniu póki co nie dzieje, więc mogę Ci je polecić. Natomias jak chcesz mieć 100% gwarancję jakości to tylko Lemforder.

/Andrzej

PS: Tutaj masz obszerny post o TEKNOROT-ach, decyzja należy do Ciebie:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8589&highlight=teknorot

Pamiętaj, że po wymianie wahaczy prawdopodobnie zmieni Ci się trochę zbieżność i trzeba będzie ją ustawiać

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

Opublikowano

a ja wam powiem jedno, czy zamiennik czy orginał i tak jak ma sie rozleciec to sie rozleci, pół roku temu miałem zrobione praktycznie całe zawieszenie z przodu, na orginałach z niemiec, i ........

Dzis na przeglądzie :

1. wahacz, kompletnie sie rozleciał

2. 2 końcówki

3. drążek kierowniczy, ten długi

Na naszych drogach jest to norma, czy zamiennik czy orginał, i tak sie rozpadnie, przypadkowo wpadniesz w jakąś większą dziure, i nawet zaraz po założeniu nowego wahacza możesz liczyć sie z tym, że jest on już do wymiany,

Nie ma co zwalać winy na wadliwe produkty, czy na to że są to zamienniki, tylko na stan naszych dróg.

pozdr

Opublikowano

Adriano,

Rozumiem twój ból, bo jestem w Białego.

Ostatnio jak pojeździłem trochę po Białym na święta to miałem wrażenie, że karoseria odpadnie od podwozia.

Jednak nawet po tym doświadczeniu na TEKNOROT-y nie mogę złego słowa powiedzieć.

/Pozdrawiam

Andrzej

Opublikowano
Osobiscie mysle, ze wahacze z allegro te tanie to g...o. Sam kiedys myslalem ze jak kupie tansze to bedzie dobrze, ale sie myliłem, teraz założyłem z FEBI i pewnie będzie GIT. Polecam jeszcze z Meila
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
a ja wam powiem jedno, czy zamiennik czy orginał i tak jak ma sie rozleciec to sie rozleci, pół roku temu miałem zrobione praktycznie całe zawieszenie z przodu, na orginałach z niemiec, i ........

Dzis na przeglądzie :

1. wahacz, kompletnie sie rozleciał

2. 2 końcówki

3. drążek kierowniczy, ten długi

Pytanie.

Gdzie montowałeś te orginały z Niemiec? Zawieszenie było montowane tak jak nakazuje instrukcja czy skręcane w powietrzu. Jakiej szerokości i średncy koła masz zamontowane?

Na tych mam już zrobione 15 000 km i zupełnie nic, mimo, że 12 000 zrobiłem z tulejami górnych wahaczy skręconymi na podniesionym aucie.

Napisz coś o tych wahaczach jak przejedziesz więcej kilometrów. To co napisałes to drobny przebieg a wahacze powinny wytrzymac znacznie dłuzej.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
wszystko było robione jak należy, a wahacz poprostu sie rozsypał, koła mam 205/65/15, a montowane było w powietrzu, oczywiście dokręcane na ziemi jak wahacze się ułożyły
Opublikowano

TSA,

vodka40 napisał:

Napisz coś o tych wahaczach jak przejedziesz więcej kilometrów. To co napisałes to drobny przebieg a wahacze powinny wytrzymac znacznie dłuzej.

Zgadzam się, że to jeszcze nieduży przebieg, ale np. kolega biernus i inni jeżdżą na tych Teknorot-ach więcej i mają cisze i spokój.

pozdrawiam,

Andrzej

Opublikowano
wahacze, kupiłem będąc w niemczech, w warsztacie zajmującym sie serwisowaniem bmw i mercedesów, bodajże, wszystkie części były ze znakami bmw, zalakowane, itp