Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś zakładał taki zestaw do E32 z soczewkami?

http://www.allegro.pl/item321070026_xenon_xenony_ksenony_zestaw_hid_h1_h_1_4300k.html

Żarówki mam dość stare... a teraz to ciągle trzeba by wymieniać (obowiązek jazdy na światłach cały dzień) żeby ciągle świeciło dobrze... jak będzie wyglądał taki zestaw jak założę go do standardowych reflektorów z soczewkami?

Czy będzie lepiej świecić niż dobre żarówki?

Chciałbym kupić 4300K.

Pozdrawiam

Opublikowano
Wczoraj czytałem dużo na forum, jest kilka tematów o ksenonach. Na pewno będą świecić o wiele lepiej. Trzeba tylko pamiętać o dobrym ustawieniu świateł bo niestety są sporo mocniejsze i mogą oślepiać. Też myślę nad zamontowaniem, ale najpierw trzeba porządnie wyczyścić lampy ;) Z allegro mogę polecić sprzedawcę Plaskur1, uczciwa firma, w razie problemów nie ma kłopotu z wymianą (wiele osób kupowało u niego i zakładało do Forda Pumy, też reflektory soczewkowe).
Opublikowano
Wczoraj czytałem dużo na forum, jest kilka tematów o ksenonach. Na pewno będą świecić o wiele lepiej. Trzeba tylko pamiętać o dobrym ustawieniu świateł bo niestety są sporo mocniejsze i mogą oślepiać. Też myślę nad zamontowaniem, ale najpierw trzeba porządnie wyczyścić lampy ;) Z allegro mogę polecić sprzedawcę Plaskur1, uczciwa firma, w razie problemów nie ma kłopotu z wymianą (wiele osób kupowało u niego i zakładało do Forda Pumy, też reflektory soczewkowe).

właśnie taka ładna pogoda nie wiem czy nie wezmę się za czyszczenie lamp teraz :P

Pozdrawiam

Opublikowano

roznica jest bardzo duza... w reflektorach e32 swieca bardzo dobrze - dobre odciecie i dobra geometria ( o ile palnik jest dobry ).

kup taki zestaw do ktorego za jakis czas dokupisz ew przetwornice - np Vertex - bo mozna kupic sama przetwornice - opinie o nich sa chyba pozytywne , ale warto jeszcze popytac.

Opublikowano

kup taki zestaw do ktorego za jakis czas dokupisz ew przetwornice - np Vertex - bo mozna kupic sama przetwornice - opinie o nich sa chyba pozytywne , ale warto jeszcze popytac.

:duh:

Jakto dokupić :?: :?: :?:

Kolego kup cały zestaw palniki z przetwornicami, koszt to ok 250 zł

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano

Lepsze :?: :?: :?:

Światło z nich jest super, ale jak kto woli

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
niewazne...

a jakie kolego polecasz xenony z allegro ??

Dołożę jeszcze się z takim pytaniem: czy rzeczywiście te tanie zestawy są dość trwałe? Bo z tego co widzę to trwałość zwykłych H1 to jakieś 3 miesiące, przy czym im lepsze się założy tym krócej świecą :( Czy xenony po pół roku będą świecić tak samo jak nowe?

Pozdrawiam

Opublikowano

czyli do e32 trzeba by było 3 takie zestawy

Jeden dla swiateł mijania

drógi dla długich

a trzeci dla halogenów

Dobrze kombinuje

To jakieś 750zł :wink:

Jeszcze mam pytanko czy ktoś trafił gdzieś na jakieś halogeny,, cristal do e32 bo te orginalne to jakieś takie nie wyrażne

Ja szukam i jakoś znaleźć nie moge,,, tylnie lampy są przednie z oczkami aniołków też a hallogenów trafić nie umie

Za info lub jakiś link z góry dzięki

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
czyli do e32 trzeba by było 3 takie zestawy

Jeden dla swiateł mijania

drógi dla długich

a trzeci dla halogenów

Dobrze kombinuje

To jakieś 750zł :wink:

Chyba źle kombinujesz. :P

Jeden zestaw do soczewek świateł mijania i to wszystko. Świateł drogowych i przeciwmgłowych przecież tak często nie używasz.

Ja przeciwmgłowe włączam pare razy w roku max (teraz częściej, bo mam uszkodzony odbłyśnik przy jednej soczewce i wspomagam nimi światła mijania). Na drogowe H1 zaś nie narzekam w ogóle.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano

Dokładnie, xenony najbardziej się sprawdzają na światłach mijania, reszta jest zbędna

Ale jak kto woli.

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
do długich w ogóle nie zakłada się ksenonów, te żródła mają tą właściwość, że po właczeniu "rozgrzewają" się około minuty, więc montowanie ich nie ma najmniejszego sensu
Opublikowano
Hajko z tą minutą to troszke przesadziłeś, rozgrzewają się max 10s. Zakładałem na długie do E39 i powiem szczerze, że takich świateł drogowych to w zyciu nie widzieliście.
Opublikowano
Tydzien temu zalorzylem zestaw hid firmy welldone o kolorze palnika 6000k zestaw kosztowal 550 zl ale nigdy w zyciu nie bede tego zalowal swiatla sa rewelacyjne......
Opublikowano
zastanawiam się czy nie przepłaciłeś, no ale najważniejsze że jesteś zadowolony :cool2:

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d