Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PRZENOSZĘ DO DZIAŁU SERII 3! MOD.

Witam, mam prośbe do wszystkich posiadaczy E36, którzy mają 100% fabryczne zawieszenie. Chodzi mi o zmierzenie (przód i tył) odległości od środka piasty do krawędzi błotnika (patrz rysunek). Chce po prostu się dowiedzieć (mniej więcej) o ile moja bunia siedzi niżej od serii, bo chce felgi kupić i nie wiem czy wejdą, z góry dziękuje...

http://images23.fotosik.pl/165/2d6a395f20a6a709med.jpg

Opublikowano
moim zdaniem to kazdy moze miec inne wymiary miedzy srodkiem kola a nadkolem... To zalezy tez od zuzycia zawieszenia...
B M W
Opublikowano
A jak ktoś ma coś w bagażniku? A tracące swoją twardość sprężyny? itp itd. Chcesz mogę jutro zmierzyć tylko czy to ma sens? Najlepszym rozwiązaniem będzie to jak zmierzysz w SWOIM aucie odległość i będziesz wiedział czy wejdą felgi. Nie widzę prostszego sposobu
Opublikowano
a moze podniesc na maksa na lewarku i wtedy zmiezyc?? Nie wiem czy tez nie bedzie cos inaczej pokazywac ale to chyba rozsadniej niz normalnie...
B M W
Opublikowano
a co ci da ile jest obnizona?? czy jest wysoko czy nisko fele musze wejsc i tyle.. sprawdz et i szerokosc feli, tym glownie powinienes sie kierowac
Opublikowano

Jutro zmierzę tył i dam zanać :)

Chyba raczej masz przód obniżony o 50mm :think: Niech ktos się jescze wypowie, kto ma taki sam model autka.

Może masz seryjnie obniżone zawieszenie. Poproś o rozkodowanie kodu VIN - coś się dowiesz o swojej buni.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32825&postdays=0&postorder=asc&start=0

Opublikowano
Podjedź do kogoś kto ustawia geometrię zawieszenia powinni mieć te wymiary, tak przynajmniej jest w danych autodaty.
Opublikowano
a ja też kiedś zastanawiałem się nad tym tematem i zwróciłem uwagę na jedną cechę charakterystyczną na wielu zdjęciach i w rzeczywistości na autach .. jeśli auto ma oryginalne felgi 15 cali to listwa znajdująca się na drzwiach po jej przedłużeniu pasuje idealnie do górnej krawędzi felgi... o ile dobrze mnie rozumiesz...przyłóż sobie jakiś przymiar czy listewkę do listwy na tylnich drzwiach i powinna ona z drugiej srony idealnie pokazać górną krawędź felgi