Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak jest sam sensor deszczu to aic.prg , jak sensor deszczu i czujnik światła to rls_ds2.prg:

mam oba te pliki w c:/ediabas/ecu - mimo to nie dziala. jakis pomysl ?

tool32

jeszcze sie tym nie bawilem i niewiem jak to uzywac

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kolego o czym ty piszesz ,podajesz link do szrotu , to strach podłączać do auta a o możliwościach w porównaniu do Inpa to jak rower Ukraina do BMW e60

Wyskoczyłeś z tym śmieciem nie powiem jak kto . :duh: :duh: :duh: :duh: :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego pokazuje co wciskaja ludzia ja mam stare wersje sprawdzone i wszystko idelanie hula i nie zamirzam zmieniac :cool2:

jeden z forum to sprzedaje i rozsylwa pw...

Opublikowano
Jak to ads to nailepszy interfejs , szkoda że nie we wtyku OBD2 , po dodaniu przejściówki na 20 pin mamy obsługę od 90 do 2007 jednak wymaga fizycznego Portu .Ale ciekawe czy nie oszustwo bo na allegro są w opisach ADS a interfejs z kablem USB banda oszustów i debili co naciągaja ludzi :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyhamuj trochę kolego z językiem tutaj rozmawiamy o INPA a nie o sprzedawcach z Allegro.

sad_madman do aut z opisu musisz mieć "pełny" ADS i komputer z RS232, choć powoli ICOM z C kablem zaczyna doganiać cenowo ADS + komputer z RS232.

Opublikowano

Ok SORY

ICOM można już za 300 dolcy kupić .

A jak ktoś ma porządny komp to na Vmware pracuje z każdym interfejsem :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aktualnie jest sporo przecen u Chińczyków bo wprowadzają ICOM'a A2.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jaka cena taki towar ale na 100% lepsze jak jakiś strucel 10 letni i DIS na vmware.
Opublikowano

Witam!

Panowie mam problem z INPĄ u mnie na kompie. Zakupiłem sobie kabel z zamiarem podpięcia się pod moją E46 04' ,lecz mam problem z oprogramowaniem. Mój system to Windows 7 64 bit i Windows 8 64 bit. Sciągałem już wiele wersji INPA ale na Windows 7 wyskakuje błąd podaczs instalacji drugej części, więc wszystko odinstalowałem.

W związku z tym do kolegów mam parę pytań. Czy jest INPA pod Windows 8 64 bit?

Jak nie to proszę o rady i linki aktualne oraz instrukcje instalacji pod Win 7 64 w 100% działające.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i pozdrawiam :mrgreen:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano (edytowane)
Witam!

Panowie mam problem z INPĄ u mnie na kompie. Zakupiłem sobie kabel z zamiarem podpięcia się pod moją E46 04' ,lecz mam problem z oprogramowaniem. Mój system to Windows 7 64 bit i Windows 8 64 bit. Sciągałem już wiele wersji INPA ale na Windows 7 wyskakuje błąd podaczs instalacji drugej części, więc wszystko odinstalowałem.

W związku z tym do kolegów mam parę pytań. Czy jest INPA pod Windows 8 64 bit?

Jak nie to proszę o rady i linki aktualne oraz instrukcje instalacji pod Win 7 64 w 100% działające.

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i pozdrawiam :mrgreen:

Pisalem o tym na stronie 155.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=97&t=223979#p1663671

Edytowane przez rzecik

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

Opublikowano

Rzecik robiłem to już 2 razy, według Twoich instrukcji wcześniej ale nie działa INPA. Windows mam 64 bit nie 32.

Ktoś pomoże konkretniej?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano (edytowane)
Rzecik robiłem to już 2 razy, według Twoich instrukcji wcześniej ale nie działa INPA. Windows mam 64 bit nie 32.

Ktoś pomoże konkretniej?

konkretniej sie nie da, wiec jak nie wiesz co i jak to zapytaj.

napewno cos zle robisz, bo ja pomagalem 2 kolegom na forum i dziala u nich na win 7 64

a skad masz moja instrukcje ? nigdzie na forum nie zamieszczalem instrukcji, a tylko ogolnie co i jak zrobilem na stronie 155.

Edytowane przez rzecik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a dlaczego ja mam win7 i zainstalowałem inpe pierwszą lepszą, tak jakbym instalował prosty program. zainstalowałem sterowniki, potem inpe, zmieniłem com i chodzi.

mam tą inpe na płycie. jak ktoś powie jak ją udostępnić to chętnie.

zaznaczam że jestem szympansem jeśli chodzi o komputery

Opublikowano
inpa chodzi jako tako, tzn, sprawdzic bledy czy skasowac je, ale na ile jest wiarygodna to nie wiem, ale wiem ze sprawdzilem kilka inpa i chodza na win7, ale np nie moge sie polaczyc z moim czujnikiem deszczu, a na xp nie mam takiego problemu, poza tym czy poza inpa cos ci chodzi ? np : ncsexpert, winkpf, tool32 ? bo jak sprawdzalem ncs to tylko wersja 4.0.1 chodzi, te starsze nie chcialy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie mam pytanie, w koncu jestem w posiadaniu inpy na win XP ..

włącza mi się inpa ładnie wszystko ...e46 320d 2002 poczym wybieram silniki m47 new ..i version do not match malfunction possible i sie nie łączy..

wchodze do e46 325i m54 ..wyskakuje .version do not match malfunction possible ..ale wchodzi dalej w menu...

cos zle zrobiłem podczas instalacji ?

Opublikowano

Podpiolem dzis auto aby skasowac serwis po wymianie oleju :

http://www.bmtechnic.co.uk/tutorials/Inpa-E46-SII-Reset/Inpa-ServiceReset-7.png

ale niestety nie moglem skasowac, nie dziala ta instrukcja.

wie ktos moze o co chodzi ?

Opublikowano

Bo !!!!

Jak wskaźnik serwisu stoi wysoko to nie można skasować , i o to chodzi

można wykonać kodowanie i będzie zrobiony serwis ale też nie zawsze .

Jak do serwisu pozostało niewiele lub przejechany wtedy pozwoli Inpa to zrobić :cool2:

Opublikowano
Bo !!!!

Jak wskaźnik serwisu stoi wysoko to nie można skasować , i o to chodzi

można wykonać kodowanie i będzie zrobiony serwis ale też nie zawsze .

Jak do serwisu pozostało niewiele lub przejechany wtedy pozwoli Inpa to zrobić :cool2:

o widzisz o tym nie wiedzialem :mad2: WIELKIE DZIEKI ZA INFO :cool2:

ale skasowalem serwis w zegarach recznie :)

Opublikowano

Witam,

Posiadam od niedawna Inpe EA-90X oraz kabel D-CAN. Inpę postawiłem sobie na maszynie wirtualnej z Win_XP, aby nie zakłócać starszej wersji, którą mam normalnie pod Win_7 i którą dotychczas diagnozowałem auta do 2007r. Nowa Inpa działa poprawnie, wykrywa E46 320d tak jak starsza wersja (wykrywa zapłon itd). Celem zakupu nowego kabla była diagnoza aut po 2007r. z motorami N47, N57 ... Niestety po instalacji okazało się, że N47 nie mam w ogóle na liście po wybraniu 1er, 3er E9x, 5er E6x. Dopisałem więc silnik ręcznie w plikach: E87.ENG, E87.GER (dla 1er) znajdujących się w C:\EC-APPS\INPA\CFGDAT linijkę ENTRY= DDE7N47,DDE 7.0 for N47, wg instrukcji jednak ostatnio chciałem zdiagnozować E82 123d 204PS i po wybraniu DDE 7 for N47 niestety nie udało mi się skomunikować z silnikiem.

Teraz moje pytanie, czy pliki DDE7N47 oraz dde7n47.ipo znajdujące się w C:\EC-APPS\INPA\SGDAT nie obsługują N47S (N47D20B)? Czy powinienem jeszcze coś wykonać aby mi to ruszyło?

Liczę na pomoc. ;)

Opublikowano

Jak sie nie myle to trzeba aktualizowac swoja baze..

tak samo mam teraz w e61 2007 FL , czyta tylko modul slilnika ... resztta NON RESPOND ..czy cos takiego...;/