Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam mam problem kupiłem kabel nie moge połączyć sie z x3 program inpa sciągnołemz rapida ale nie mam silnika m47 tylko m47 new x3 2005r może ktoś podpowie skąd sciagać program inpa
Opublikowano
Witam mam problem kupiłem kabel nie moge połączyć sie z x3 program inpa sciągnołemz rapida ale nie mam silnika m47 tylko m47 new x3 2005r może ktoś podpowie skąd sciagać program inpa

no to masz silnik, :cool2: jak ci nie odpowiada to dopisz sobie zamiast nowy stary i będzie OK :duh:

Opublikowano

Witam. Potrzebuję "invitation code" (zaproszenie) na http://ecubb.bmwecu.org/board/

bo zawiesili już rejestrację wolną...byłby tak ktoś dobry i podesłał mi na PW ?

pozdrawiam i z góry dziękuję

Opublikowano
Też byłbym chętny na taki kod ;)
Opublikowano

Czyli zamknięta całkowicie rejestracja.

A może ktoś z forum kto już ma tam konto udostępni dane do logowania u nas na forum ?

Tak żeby każdy z zainteresowanych mógł tam się zalogować na tych danych ?

Co myślicie ?

Opublikowano

:D Podziwiam pomysł , to nawet brak słów żeby to opisać . Może kolega udostępni dane do tego tutaj forum ??

lub może dane do swojej poczty bo nie mogę wysyłać ze swojej email , co kolega na to ???

Ktoś gdzieś napisał dopóki nie miałem Internetu nie wiedziałem ilu głupców jest na świecie

i to szczera prawda . Ps Bez urazy nie chce nikogo obrażać .

:duh: Ale pomysł zaje..............bi................ty masz :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :duh: :duh:

Opublikowano

:norty: :norty: Ach ta złość i znajomość powiedzeń ;)

Jedyne co wywołałeś u mnie kolego to uśmiech bo się z Tobą zgadzam :cool2: A to przez to, że nie jasno ja się wyraziłem lub Ty mnie źle zrozumiałeś.

Może za mało szczegółowo tam napisałem, ale..

Chodziło mi o to kto korzysta z tego konta w celach przeglądania, a niczego prywatnego (tak jak poczta email, do której podałeś przykład ;) ), a na pewno jest sporo tutaj ludzi, którzy tam zajrzeli tylko raz a potem już się tam nie pojawili bo np. znaleźli co chcieli...itp :) Dane do konta można zmienić na jakieś ogólne (w tym hasło oraz mail).

Ale jak już pisałem to luźna propozycja :cool2: I zawsze można konto zostawić sobie i tylko sobie mimo, że się tam już nie zajrzy :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano

ja ma konto na bmwecu ... tylko zastanawiam się co tam szukacie czego nie można znaleźć na innych forach ...

wiele for internetowych ma zamknięty dostęp np. checksumm , wiele ludzi dzieli się na nich doświadczeniami ale tylko z profesjonalistami , to samo elektroda , wyobraźcie sobie gości grzebiących przy alarmach i zabezpieczenieach samochodowych którzy dzielą się tą wiedzą publicznie ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

:cool2: :cool2: :cool2: Nareszcie , ktoś ośmielił się publicznie to powiedzieć .W 100% popieram i tak trzymać .Wielki szacun. :cool2: :cool2: :cool2:

ps . (nie na temat proszę o wyrozumiałość ,jak coś w rozsądnej kasie naprawiam MB STAR Diagnose .)

Opublikowano

witam

mam problemy z inpa ea90x [FAL] ver. 5.04, wszystko niby dziala jednak obojetnie co nie wybiore wyskakuje mi blad "Error compiling script file !" co to za blad?

dako3
Opublikowano
brak bubliotek w C:\EDIABAS\Ecu lub w C:\EC-APPS\INPA\SGDAT proste panie kolego . :cool2:
Opublikowano
hmm no wchodze do katalogu i biblioteki sa
dako3
Opublikowano
podmienilem oczywiscie ale juz temat nie aktualny skasowalem ta wersje zabieram sie za wersje 5.02 zobaczymy moze tutaj pojdzie
dako3
Opublikowano

1.Instalację rozpoczynamy od skopiowania z CD na dysk C:\ katalogu BMW ( tylko ten katalog nie całą zawartość CD) .

2.Następnie z CD -setup XP wybieramy angielski jak ma być w tym języku , nic nie zmieniając klikamy dalej aż do wyboru interfejsu ,(interfejs USB instalujemy jako OBD znaczamy okienko USB , w wyborze portu wybieramy COM ) i dalej aż zostanie zainstalowany ediabas i poprosi restart.

3.Gdy komputer zostanie uruchomiony po restarcie Uwaga -nie uruchamiamy programu z ikony na pulpicie ponieważ nie zainstalowaliśmy jeszcze programu a jedynie ediabas.ini .

4.Teraz wchodzimy do skopiowanego wcześniej katalogu BMW C:\ BMW \Instal. tu zaczniemy instalacje programu . klikamy: Instprog_ohne_Endemeldung wybieramy język i dalej aż do wyboru opcji w żółtym oknie gdy wybraliśmy angielski wybieramy –BMW Group Rectification programs UK ( niemiecki język BMW Group Nacharbeistprogramme ) można wybrać inne opcje ale nie będą to ful opcje , klikamy Continue

5.Następnie odznaczamy 3 wolne opcje Update , Update, Complete i klikamy Continue aż się zainstaluje program .

do ADS:

Wchodzimy na dysk C do katalogu ediabas \hardware\ADS\ADS32\klikamy ADSSETUP

W przypadku komunikatów o błędzie wchodzimy w panel sterowania i od instalować COM port 1 ,restart komputera , COM zostanie automatycznie przypisany .UWAGA dotyczy to tylko interfejsu ADS .

:cool2: :cool2:

Opublikowano
Pięknie opisane. Niestety po instalacji dokładnie z przepisem, instaluje się wersja angielsko-niemiecka. Tylko pierwszy ekran jest po angielsku, a reszta po niemiecku (po wyborze chassis).
Opublikowano
1.Instalację rozpoczynamy od skopiowania z CD na dysk C:\ katalogu BMW ( tylko ten katalog nie całą zawartość CD) .

2.Następnie z CD -setup XP wybieramy angielski jak ma być w tym języku , nic nie zmieniając klikamy dalej aż do wyboru interfejsu ,(interfejs USB instalujemy jako OBD znaczamy okienko USB , w wyborze portu wybieramy COM ) i dalej aż zostanie zainstalowany ediabas i poprosi restart.

3.Gdy komputer zostanie uruchomiony po restarcie Uwaga -nie uruchamiamy programu z ikony na pulpicie ponieważ nie zainstalowaliśmy jeszcze programu a jedynie ediabas.ini .

4.Teraz wchodzimy do skopiowanego wcześniej katalogu BMW C:\ BMW \Instal. tu zaczniemy instalacje programu . klikamy: Instprog_ohne_Endemeldung wybieramy język i dalej aż do wyboru opcji w żółtym oknie gdy wybraliśmy angielski wybieramy –BMW Group Rectification programs UK ( niemiecki język BMW Group Nacharbeistprogramme ) można wybrać inne opcje ale nie będą to ful opcje , klikamy Continue

5.Następnie odznaczamy 3 wolne opcje Update , Update, Complete i klikamy Continue aż się zainstaluje program .

do ADS:

Wchodzimy na dysk C do katalogu ediabas \hardware\ADS\ADS32\klikamy ADSSETUP

W przypadku komunikatów o błędzie wchodzimy w panel sterowania i od instalować COM port 1 ,restart komputera , COM zostanie automatycznie przypisany .UWAGA dotyczy to tylko interfejsu ADS .

:cool2: :cool2:

No to wyjaśnia sprawę. Ale ten post powyżej wprowadza w błąd. Powinno być: niezależnie jaki język wybierzesz i tak będzie po niemiecku.

To coś tak jak z tym kolorem Forda. Kolor jest dowolny pod warunkiem że jest czarny.

Pozdrawiam i dzięki Tomek, wracam do starej wersji.

Opublikowano

Panowie zainstalowalem INP-e wedslug instrukcji i pojawia mi sie okno BATERIA "ON" i cos tam jeszcze "ON" , teraz chyba musze wybrac model pojazdu tak? lecz nie ma tam żadnych dodatkowych opcji...proszę o podpowiedź..

wybieram opcje F2 "scirpt" i wyskakuje komunikat .."Couldn't find INPA configuration file C:\EC-APPS\INPA\BIN\..\cfdat\Script.eng "

:duh:

Opublikowano
wyżej wszystko pisze zainstaluj jak napisane ,czytać sie nie chce zapraszam na skype .50 na konto jak leniwy :duh: :duh:
Opublikowano
wyżej wszystko pisze zainstaluj jak napisane ,czytać sie nie chce zapraszam na skype .50 na konto jak leniwy :duh: :duh:

Kolego nie jestem leniwy , lecz szukam odpowiedzi na pytanie bo jak widze 90% dobrze zainstalowałem , komputer wyczytał mi auto ..kółka świecą na czarno "on" tylko nie wiem co teraz zrobic..

Opublikowano

Kolego nie jestem leniwy , lecz szukam odpowiedzi na pytanie bo jak widze 90% dobrze zainstalowałem , komputer wyczytał mi auto ..kółka świecą na czarno "on" tylko nie wiem co teraz zrobic..

jestes i nie tylko leniwy :D

:mad2: :mad2: 4.Teraz wchodzimy do skopiowanego wcześniej katalogu BMW C:\ BMW \Instal. tu zaczniemy instalacje programu . klikamy: Instprog_ohne_Endemeldung wybieramy język i dalej aż do wyboru opcji w żółtym oknie gdy wybraliśmy angielski wybieramy –BMW Group Rectification programs UK ( niemiecki język BMW Group Nacharbeistprogramme ) można wybrać inne opcje ale nie będą to ful opcje , klikamy Continue

:search: :mad2:

Opublikowano

jestes i nie tylko leniwy :D

:mad2: :mad2: 4.Teraz wchodzimy do skopiowanego wcześniej katalogu BMW C:\ BMW \Instal. tu zaczniemy instalacje programu . klikamy: Instprog_ohne_Endemeldung wybieramy język i dalej aż do wyboru opcji w żółtym oknie gdy wybraliśmy angielski wybieramy –BMW Group Rectification programs UK ( niemiecki język BMW Group Nacharbeistprogramme ) można wybrać inne opcje ale nie będą to ful opcje , klikamy Continue

:search: :mad2:

A nie mogłeś napisać tego od razu? Po co byłyby te dwa posty? :nienie: :nienie: